08:28 uur 15-10-2015

TRIGO Group wint aanbesteding van Airbus

TOULOUSE, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– TRIGO Group heeft een contract toegekend gekregen van Airbus en zal in de komende jaren uitgebreide inspectie van vliegtuigcabine-elementen leveren voor de pan-Europese vliegtuigbouwer.

Door de voortdurende technische en commerciële verbetering van het luchtvervoer, alsmede de liberalisering van de luchtvaartsector, moeten de belangrijkste spelers van de luchtvaart zich aanpassen aan een zeer competitief ondernemingsklimaat. Om aan de top in de sector te kunnen blijven, moeten vliegtuigbouwers voldoen aan zero-defect kwaliteitseisen – niet alleen op het vlak van technische en veiligheidsaspecten, maar ook qua productie en assemblage van cosmetische onderdelen.

Airbus, een wereldwijde toonaangevende fabrikant van vliegtuigen, schreef een tender uit waaraan met succes werd deelgenomen door TRIGO Qualitaire, de Aerospace Business Line van TRIGO Group. Hiermee heeft TRIGO Qualitaire de opdracht gekregen om uitgebreide kwaliteitscontroleoplossingen te leveren om de conformiteit van de cabine-assemblage van Airbus te beschermen.

“In principe dekken de parameters van de aanbesteding de inspectie van vliegtuigcabine-elementen vooral op Europese locaties. Maar TRIGO zal naar verwachting ook voorzien in on-demand controlemissies voor wereldwijde leveranciers vanuit de meest diverse regio’s in de wereld,” aldus Emmanuel Marquis, Aerospace Business Line Director van TRIGO Group.

Cabinekwaliteit wordt in toenemende mate een belangrijk element bij de selectie van leveranciers, aangezien onder de passagiers het comfort van de cabine vaak het eerste criterium is voor loyaliteit aan een luchtvaartmaatschappij. Om tegemoet te komen aan de hoge eisen van de klant zal TRIGO – met meer dan 50 ingenieurs en inspecteurs – 100% kwaliteit leveren om Airbus te ondersteunen bij de controle van de cabine-elementen, zoals: kombuizen, verlichting, zitplaatsen, veiligheidsuitrusting, amusement tijdens de vlucht, toiletten en handbagagecompartimenten.

“TRIGO’s kracht ligt in de mogelijkheid om grensoverschrijdende opdrachten uit te voeren door middel van haar wereldwijde vloot van experts op het gebied van luchtvaartkwaliteit, die met een indrukwekkende staat van projectervaring altijd klaar staan om ingezet te worden voor on-demand missies, zelfs op locaties van leveranciers die ver weg liggen. Ik denk dat het winnen van deze aanbesteding een mijlpaal is voor TRIGO, en na de succesvolle implementatie van onze expertise zal het deuren voor ons openen om verdere strategische ontwikkelingen te realiseren,” voegde dhr. Marquis toe.

Over TRIGO Group

TRIGO werd opgericht in 1997. Het is een multinationale onderneming die operationele kwaliteitsbeheeroplossingen biedt voor de productiesector, met name in de transportindustrie. Met een team van meer dan 5000 professionals aanwezig in 20 landen verspreid over 4 continenten biedt TRIGO een uitgebreid portfolio van kwaliteitsispectie-, bouwtechnische- en managementdiensten voor de gehele leveringsketen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.trigo-group.com!

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIA:
TRIGO Group
Mercédesz TRUM, +36 30 485 83 53
Group Marketing Manager
mercedesz.trum@trigo-group.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr