14:40 uur 15-10-2015

Replicor presenteert mechanistische data en preklinische gegevens over interferonloze combibehandeling van hepatitis B en co-infectie HBV/HDV

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Replicor Inc., een niet-beursgenoteerd biofarmaceutisch bedrijf dat streeft naar een medicijn voor chronische hepatitis B (HBV) en D (HDV), heeft nieuwe mechanistische gegevens gepresenteerd over de activiteit van NAPs bij de HBV en co-infecties met HBV en HDV. Daarnaast publiceerde het bedrijf preklinische data in vivo die aantoonden dat een op NAP gebaseerde combinatie zonder interferonen effectief was bij de behandeling van een HBV-infectie. Replicor presenteerde deze onderzoeksresultaten op de 2015 International Meeting of the Molecular Biology of Hepatitis B Viruses, dat van 4 tot 8 oktober plaatsvond in Bad Nauheim in Duitsland.

De vijf presentaties over Replicors werk in ontwikkeling gingen over de volgende onderwerpen:

1. Nieuwe mechanistische data met betrekking tot het antivirale mechanisme van NAPs in HBV.

2. Nieuwe mechanistische data met betrekking tot het antivirale mechanisme van NAPs in HDV.

3. Nieuwe gegevens die wijzen op het ontbreken van stimulering van het immuunsysteem in NAP-samenstellingen.

4. De effectiviteit van verscheidene NAP-analogen in het eendmodel van HBV-infecties. Deze NAP-analogen vertonen modulatie van levertoename en behouden tegelijkertijd hun antivirale effect.

5. Een snellere antivirale respons op RP 2139-Ca door de toevoeging van tenofovir disoproxil fumarate of entecavir in het geval immunotherapie niet voor handen is.

 

 

Replicor presents updated mechanistic data and pre-clinical interferon-free combination treatment data in HBV and HBV / HDV co-infection

 

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Replicor Inc., a privately held biopharmaceutical company targeting a cure for chronic hepatitis B and D patients, disclosed updated mechanistic data on the activity of NAPs in HBV and HBV / HDV co-infection as well as pre-clinical in vivo data demonstrating the efficacy of interferon-free NAP-based combination treatment in HBV infection at the 2015 International Meeting of the Molecular Biology of Hepatitis B Viruses, held on October 4-8, 2015 in Bad Nauheim, Germany.

Five presentations on various aspects of Replicor’s development work were disclosed covering the following topics:

1. Updated mechanistic data on the antiviral mechanism of NAPs in HBV.

2. Updated mechanistic data on the antiviral mechanism of NAPs in HDV.

3. New data demonstrating the absence of immunostimulatory activity in NAP compounds.

4. The efficacy of various NAP analogs in the duck model of HBV infection showing modulation of liver accumulation while maintaining antiviral effect.

5. Improving the speed of on-treatment antiviral response to REP 2139-Ca with the addition of tenofovir disoproxil fumarate or entecavir in the absence of immunotherapy.

These new data improve Replicor’s understanding of the antiviral mechanisms of NAPs in HBV and HDV and demonstrate important new ways in which the antiviral response to NAP treatment can be improved with interferon-free combination therapy.

Replicor’s presentations made at the 2015 International Meeting of the Molecular Biology of Hepatitis B Viruses are available for download on the company’s website atwww.replicor.com/science/conference-presentations. For the International Meeting of the Molecular Biology of Hepatitis B Viruses: http://www.hepb.org/hbvmeeting/index.html.

About Replicor

Replicor is a privately held biopharmaceutical company with the most advanced animal and human clinical data in the development of the cure for HBV and HDV. The company is dedicated to accelerating the development of an effective treatment for patients with HBV and HBV/HDV infection. For further information about Replicor please visit our website atwww.replicor.com or follow us on Twitter @replicorinc.

Contacts

Media:
Alexandra Peterson, 212-508-9709
apeterson@makovsky.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr