17:35 uur 10-10-2015

Scepter Partners benoemt financier Rayo Withanage als CEO

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Scepter Partners, een toonaangevend platform voor directe investeringen en merchant banking voor staatsbeleggingsfondsen en grote family offices, kondigde de benoeming aan van een van haar oprichters, financier Rayo Withanage, als Group Chief Executive Officer. In deze functie zal dhr. Withanage verantwoordelijk zijn voor het leiden van de groei en winstgevendheid van de groep. ZH Prins Abdul Ali Yil Kabier zal aanblijven als voorzitter van de Raad van Belanghebbenden. Ten aanzien van de benoeming van dhr. Withanage merkte ZH Prins Abdul Ali, een telg van de Koninklijke Familie van Brunei, op, “We zijn vereerd om door te gaan onder de inspiratie en het leiderschap van dhr. Withanage. Nu hij overgaat naar een meer uitvoerende functie, zal hij de financiële en strategische dimensie van ons bedrijf stimuleren. Dit heeft de volledige steun van de meer dan $ 14 miljard dollar in activa vertegenwoordigd door de kerninvesteerders van Scepter.”

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151009005991/nl/

Rayo Withanage - CEO van Scepter (foto: Business Wire)Rayo Withanage – CEO van Scepter (foto: Business Wire)

Dhr. Withanage werd door Euromoney een van de meest invloedrijke financiers in het Midden-Oosten en Azië genoemd, verantwoordelijk voor de oprichting van de BMB Group als ‘de meest exclusieve commerciële multi-family office van de industrie.’ Hij werd opgeleid tot M&A-advocaat, maar ging werken met directe investeringen en begon zijn carrière als succesvolle belegger in opkomende markten voordat hij het hoofd werd van de particuliere investeringskantoren van de mede-oprichters van BMB. Onder zijn leiderschap en meerderheidsbelang werd BMB de eerste commerciële multi-family office van heersende families om beleggers uit het Midden-Oosten en Azië te verenigen. Dhr. Withanage heeft een LLB in de Rechten en een BA in Overheidzaken van de Universiteit van Auckland en een MSc van de London School of Economics.

In 2015 besloten de kerninvesteerders van BMB om hun activa te spreiden en hun middelen te combineren met een aantal soevereine en institutionele beleggers om Scepter te vormen. Deze actie was het resultaat van een wens van de kerninvesteerders om een instelling met aanzienlijk meer kapitaal, syndicatie en merchant banking mogelijkheden te ontwikkelen dan een traditionele family office. Scepter wordt nu gerund door Anthony Steains en het voormalige Blackstone Asia Advisory Partners Team. Ook werd BMB geheroriënteerd om een gespecialiseerde adviseur en co-investeerder te zijn voor Forbes 500-families. BMB, met kantoren in Bermuda en Londen, staat nu onder leiding van onafhankelijk management onder haar CEO, Rahula Withanage.

Over Scepter

Scepter is een gereputeerd syndicaat van heersende families, industriëlen met een ultrahoog nettovermogen en staatsinvesteringsfondsen. Het hoofdkantoor van Scepter is gevestigd in Bermuda, met kantoren in New York en vertegenwoordigingen in Londen en Beijing. Scepter werd opgericht om grote activa te verwerven met een focus op natuurlijke hulpbronnen, infrastructuur, vastgoed en media en telecommunicatie. Als belangrijkste investeerder wordt Scepter ondersteund door de discretionaire activa van haar kernbelanghebbenden en een syndicaat van beleggers die gecombineerde middelen hebben om te investeren in grote off-market transacties wereldwijd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.scepterpartners.com.

Juridische kennisgeving

Scepter Partners is een belangrijke investeerder die geen toestemming nodig heeft van de Financial Conduct Authority of de Securities and Exchange Commission of van enige regelgevende instantie voor financiële dienstverlening. Scepter heeft geen producten open staan voor derden investeerders. Niets in deze aankondiging is bedoeld of moet worden opgevat als een uitnodiging, aanbod of aansporing voor enige persoon of entiteit om deel te nemen aan enige beleggingsactiviteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hill+Knowlton Strategies
Joe Millsap, 1-212-885-0464
Joe.Millsap@hkstrategies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr