16:42 uur 08-10-2015

ClearFlow’s PleuraFlow-systeem tentoongesteld op de bijeenkomst van de European Association for Cardio-Thoracic Surgery

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– ClearFlow, Inc., een bedrijf in medische apparatuur, gevestigd in Anaheim, Californië, Verenigde Staten, heeft hun innovatieve PleuraFlow® Active Clearance Technology® System tentoongesteld op de deze week in Amsterdam gehouden 29 ste jaarvergadering van de Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS).

De jaarvergadering van de EACTS is de grootste cardiothoracale bijeenkomst wereldwijd, een positie die de bijeenkomst al meer dan 10 jaar heeft. ClearFlow’s PleuraFlow-technologie is dit jaar voor de eerste keer aanwezig bij het evenement.

Het PleuraFlow-systeem gebruikt als eerste in deze categorie een technologie die zorgverleners in staat stelt om proactief thoraxdrainageslangen vrij te houden van bloedstolselvorming na hartchirurgie.

Eerder dit jaar presenteerden klinisch onderzoekers van de afdeling Anesthesiologie en Intensive Care van Charité – Universitätsmedizin Berlin klinische gegevens van 6.909 cardiothoracale patiënten. Resultaten van de gegevens wezen uit dat bij meer dan 16% van de cardiochirurgische patiënten die werden onderzocht een nieuwe interventie vereist was om complicaties aan te pakken die in verband staan met Retained Blood Syndrome (RBS). Van patiënten waarbij een nieuwe interventie nodig was, wordt gemeld dat bij hen een statistisch significante stijging in mortaliteit werd waargenomen, een langer verblijf op de ICU en in het ziekenhuis, evenals een hogere incidentie van hemodialyse en langere tijd aan de beademing, waardoor hun post-operatief herstel werd gecompliceerd.

“Steeds meer gegevens uit meerdere bronnen hebben duidelijk laten zien dat er een nog onvervulde behoefte is wat betreft het verminderen van de hoeveelheid achtergebleven bloed als gevolg van verstopte thoraxslangen bij patiënten die herstellen van hartchirurgie,” aldus Paul Molloy, CEO van ClearFlow. “Het is een voorrecht om hier bij EACTS te exposeren, waar we in staat zijn geweest te spreken over problemen rond RBS en onze PleuraFlow-oplossing te delen met veel vooraanstaande chirurgen van over de hele wereld. Hartchirurgiepatiënten vereisen vaak onnodig extra interventieprocedures, langer verblijf op de ICU en in het ziekenhuis, ziekenhuisheropnames – en soms overlijden zij zelfs – tengevolge van complicaties door inadequate drainage. PleuraFlow is een gemakkelijk te gebruiken medisch hulpmiddel waarvan is aangetoond dat het deze vaak optredende en dure ziekenhuiscomplicaties aanzienlijk verlaagt.”

“De crux is dat voorkomen dat bloed in de borstholte achterblijft, kan worden vertaald in een betere uitkomst voor de patiënt,” voegt Molloy toe, “en het was lonend om zo’n warme ontvangst te ervaren van de vooruitstrevende artsen die we deze week hier in Amsterdam hebben ontmoet.”

Van een algemeen probleem in ziekenhuizen, complete thoraxslangobstructie, is bekend dat het bij 36% van de hartchirurgiepatiënten voorkomt en bijna één op de vijf kan na hartchirurgie een vorm van complicatie hebben met de noodzaak tot een daaropvolgende heroperatie of interventies om bloed, bloedstolsels of bloedachtig vocht uit de pericardale of pleuraruimten te verwijderen.

Het PleuraFlow Active Clearance Technology-systeem is goedgekeurd voor gebruik in Europa, Australië, Brazilië, de VS en Canada en is vrijgegeven of in afwachting van vrijgave in meer dan een dozijn andere landen.

Over ClearFlow, Inc.

ClearFlow, Inc. is een bedrijf in medische apparatuur, gevestigd in Anaheim, Californië, dat een gepatenteerd actief bloed- en vochtafzuigsysteem heeft ontwikkeld om het herstel te versnellen, complicaties te verminderen en de gezondheidszorgkosten te verlagen bij obstructie van slangen door medische oorzaak. Het bedrijf heeft verschillende prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder de European Association of Cardiothoracic Surgeons Techno-College Innovation Award voor wereldwijde innovatie, die de potentie heeft de standaard van zorg in de hart- en longchirurgie te veranderen, en de Innovations in Cardiovascular Interventions Award.

PleuraFlow en Active Clearance Technology zijn geregistreerde handelsmerken van ClearFlow, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medialine Communications
Paul Williams, 310-569-0023
paul@medialinecommunications.com< /a>

Check out our twitter: @NewsNovumpr