09:59 uur 07-10-2015

Cell Therapy Catapult lanceert celgeschiedenisbestand

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De Cell Therapy Catapult, de organisatie die zich inzet voor de groei van de cel- en gentherapie-industrie van het VK door het overbruggen van de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en commercialisering, maakt vandaag de beschikbaarheid van het Cell History File (CHF)-sjabloondocument bekend. De Cell History File-sjabloon is ontwikkeld in samenwerking met de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) van het VK, de Human Tissue Authority (HTA) en andere celtherapieontwikkelaars en -fabrikanten uit de academische wereld en de industrie.

Het Cell History File-initiatief was een belangrijke aanbeveling van de Regenerative Medicine Expert Group (RMEG) uit het Verenigd Koninkrijk, een groep van deskundigen georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid van de Britse overheid, in reactie op een rapport van het Britse Hogerhuis over de ontwikkeling en levering van regeneratieve geneesmiddelen.

Het CHF-sjabloondocument is beschikbaar op de website van Cell Therapy Catapult. Het niet-bindende document is ontworpen voor alle organisaties die betrokken zijn bij het verkrijgen, testen, verwerken, bewaren en distribueren van menselijke cellen en weefsels voor toepassing op de mens en/of therapeutisch gebruik. Hierbij kan het gaan om autoloog of allogeen gebruik en kan ook een celbankstap opgenomen zijn.

Het CHF is ontworpen om de rol van een ‘ celpaspoort’ te vervullen dat een op weefsels of cellen gebaseerd product kan vergezellen tijdens de voortgang ervan door verschillende verwerkingsfasen. Het CHF is flexibel om te voldoen aan de individuele eisen van de ontwikkelaars, maar kan een structuur bieden voor de belangrijkste informatie die in een enkele bron verzameld en bevat kan worden. Dit omvat belangrijke traceerbaarheids- en productiegegevens die vereist worden door de EU-richtlijnen en HCT/P in de Verenigde Staten. Ook is het ontworpen als aanvulling op andere regelgevende EU-documentatie.

“Naarmate de celtherapiesector blijft groeien in het Verenigd Koninkrijk en internationaal, en een toenemend aantal therapieën wordt ingevoerd in de kliniek, is het van cruciaal belang voor alle betrokkenen dat de informatie over de celgeschiedenis in een makkelijk te lezen en herkenbare indeling kan worden opgeslagen en gepresenteerd,” aldus Keith Thompson, CEO, Cell Therapy Catapult. “Initiatieven van de Cell Therapy Catapult zoals het CHF bieden eenvoudige maar cruciale praktische stappen om knelpunten in de ontwikkeling te verlichten, de eisen voor alle betrokkenen aan te geven en uiteindelijk bij te dragen aan het versnellen van therapieën om patiënten te bereiken.”

Over de Cell Therapy Catapult

De Cell Therapy Catapult werd opgericht in 2012 als een onafhankelijk expertisecentrum om de groei van de cel- en gentherapie-industrie in het Verenigd Koninkrijk te bevorderen, door het overbruggen van de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en grootschalige commercialisering. We hebben meer dan 100 medewerkers in dienst die zich richten op cel- en gentherapietechnologieën en werken samen met onze partners in de academische wereld en de industrie om ervoor te zorgen dat deze levensveranderende therapieën kunnen worden ontwikkeld voor gebruik in de gezondheidszorg over de hele wereld. Wij bieden geavanceerde mogelijkheden, technologie en innovatie om bedrijven in staat te stellen om producten in klinische onderzoeken te krijgen en te voorzien in klinische expertise en deskundigheid op het gebied van procesontwikkeling, productie, regelgeving, gezondheidseconomie en markttoegang. Wij streven ernaar om van het Verenigd Koninkrijk de meest boeiende en logische keuze te maken voor Britse en internationale partners om deze geavanceerde therapieën te ontwikkelen en te commercialiseren. Regeneratieve geneeskunde is een van de acht grote technologieën van de Britse overheid dat de sterke en zakelijke mogelijkheden van de wetenschap in het Verenigd Koninkrijk ondersteunen. De Cell Therapy katapult werkt samen met Innovate UK. Ga voor meer informatie naar ct.catapult.org.uk of www.gov.uk/innovate-uk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Image Box PR
Neil Hunter / Michelle Boxall
+44 (0)20 8943 4685
neil@imageboxpr.co.uk / michelle@imageboxpr.co.uk
https://ct.cat apult.org.uk
@CTCatapult

Check out our twitter: @NewsNovumpr