08:10 uur 02-10-2015

BMB verlegt focus als gespecialiseerd adviseur en belegger naar Forbes 500-families

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De BMB Group, opgericht in 2006 door leden van koninklijke families in Azië en de Golfstaten, heeft de focus van haar activiteiten verlegd en zal voortaan uitsluitend kapitaal en specialistische adviezen verstrekken aan Forbes 500-families. In het kader van deze veranderingen heeft voormalig voorzitter en CEO Rayo Withanage de teugels van BMB overgedragen aan dhr. Rahula Withanage om zelf de overstap te maken naar Scepter Partners, samen met Anthony J. Steains en zijn voormalige team van Blackstone Asia Advisory Partners.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151002005115/nl/

Rayo Withanage, Co-founder The BMB Group (Photo: Business Wire)Rayo Withanage, Co-founder The BMB Group (Photo: Business Wire)

Hoewel hij geen deel meer uitmaakt van het management van BMB, behoudt dhr. Rayo Withanage een belangrijke rol in de toekomst van BMB als een van de beleggers. Scepter heeft $2 miljard toevertrouwd aan BMB voor de ontwikkeling van transacties en bedrijfsactiviteiten die zinvol en transformatief kunnen zijn voor Forbes 500-families. In commentaar op deze ontwikkelingen zei mede-oprichter en eigenaar Z.H. Prins Abdul Ali Yil Kabier, een afstammeling van de koninklijke familie van Brunei, het volgende: “We hopen dat sommige van de activiteiten van BMB in de toekomst zullen leiden tot beleggingsmogelijkheden voor Scepter als medebelegger. Scepter streeft ernaar een goede werkrelatie met BMB te behouden in gevallen waarvoor grote bedragen moeten worden uitgetrokken.”

Als de nieuwe CEO van BMB, voegde dhr. Rahula Withanage het volgende toe: “BMB maakt zich sterk voor de dienstverlening aan haar huidige partners en de uitbreiding van haar mogelijkheden binnen haar specialisatie onder onafhankelijk management en bestuur. BMB gaat door met het verdiepen van de samenwerking met ‘s werelds grootste family offices bij het ontwikkelen van nieuwe zakelijke activiteiten en het uitbreiden van bestaande zakelijke activiteiten, met name op het gebied van natuurlijke grondstoffen, vastgoed, horeca en media en technologie. BMB richt zich met name op situaties waar partners houders van een minderheidsbelang willen uitkopen, controlerende posities willen versterken en expansiekapitaal wensen te verkrijgen voor de overname van nieuwe bedrijven.”

Naast het verstrekken van kapitaaloplossingen zal BMB doorgaan met het verstrekken van specialistische adviezen in de vorm van dienstverlening op het gebied van business development en strategische adviezen, met nadruk op markten in opkomst in Azië. Latijns-Amerika, het GOS en het Midden-Oosten. We bestaan om een zinvolle bijdrage te leveren aan de activiteiten van onze familiepartners.

Over de BMB Group

BMB werd door financier Rayo Withanage en Z.H. Prins Abdul Ali Yil Kabier opgericht als commercieel multi-family office van koninklijke families en ultra-vermogende beleggers. Het bureau werd vier jaar lang geadviseerd door Blackstone Advisory Partners, tot aan de spin-out van de activa van het family office in Scepter Partners, onder het onafhankelijke management van dhr. Anthony Steains.

De spin-out vond plaats naar aanleiding van de wens van de beleggers om de overstap te maken van de structuur van een traditioneel family office naar een meer geïnstitutionaliseerde handelsbank en een direct beleggingssyndicaat, in de vorm van Scepter Partners. BMB heeft haar activiteiten sindsdien voornamelijk gericht op een adviseursfunctie, met specifieke focus op Forbes 500-beleggers, waartoe uitsluitend family offices behoren met een vermogen van meer dan $5 miljard. BMB help haar partners bij het uitbreiden van M&A-activiteiten en het katalyseren van transformatieve transacties, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise en ervaring van BMB op het gebied van overheidsrelaties, strategische adviezen en bedrijfsfinanciering. BMB heeft haar hoofdkantoor in Bermuda en is verder vertegenwoordigd in Londen en Monaco.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

De BMB Group
Josephine Kime, +1-212-317-8800

Check out our twitter: @NewsNovumpr