09:52 uur 29-09-2015

Synechron neemt Crossbridge over – versterkt consulting expertise en verstevigt aanwezigheid in Londen

LONDEN, NEW YORK, POONA, India en DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Synechron, de grootste onafhankelijke consulting en outsourcing provider op het gebied van pure-play technologie voor de financiële dienstensector, heeft vandaag de overname aangekondigd van Crossbridge, een specialistisch adviesbureau voor financiële diensten, gevestigd in Londen.

De overname resulteert in een verbreding van de uitgebreide expertise van Synechron op het gebied van financiële diensten, en een uitbreiding van het aanbod naar Business & IT Transformation, Regulatory Services, Data, en Financial Crime. De deal leidt tot een aanzienlijke verbreding van de consulting expertise van Synechron en verstevigt de aanwezigheid van het bedrijf binnen de financiële dienstensector in Londen en op de Europese markt.

“Deze overname vormt een belangrijke mijlpaal voor ons. Het versterken van onze aanwezigheid in Londen is onze belangrijkste strategische doelstelling geweest sinds het begin van onze activiteiten binnen de Amerikaanse financiële dienstensector aan het begin van de jaren 2000,” aldus Faisal Husain, mede-oprichter en CEO van Synechron. “Dankzij de kracht van Crossbridge op het gebied van de financiële dienstverlening, gekoppeld aan onze toewijding tot een ongeëvenaarde dienstverlening aan onze cliënten en onze scherpe inzichten in de financiële, zakelijke en technologiesector, is deze samenwerking een unieke gelegenheid voor ons om onze cliënten ook in de toekomst volgens de gouden standaard van dienst te kunnen zijn, hetgeen zeker vruchten zal afwerpen.”

De agressieve groeistrategie van Synechron koppelt een fundament van sterke organische groei aan een overnamebeleid om de toegang tot strategische sectoren en geografische gebieden te versnellen. De Crossbridge-transactie is al de derde overname in 2015 en vormt een voortzetting van de inspanning om invulling te geven aan de kernwaarden van Synechron: klanttevredenheid, integriteit, excellentie, uitvoering en wendbaarheid. De eerdere overnames van Synechron in 2015 waren:

usable: een in New York City gevestigd boutique UI/UX-designbureau, overgenomen om de mogelijkheden van Synechron op het gebied van digitaal design en gebruikersinterface/gebruikersbeleving te versterken en te verbreden.
TeamTrade: een in Parijs gevestigd bureau, gespecialiseerd in software-integratie en business consulting, overgenomen om de expertise van Synechron op het gebied van consulting en systeemintegratie te verdiepen.
Met betrekking tot de overname, zeiden Tony Clark en Richard Squire, Managing Partners van Crossbridge het volgende: “De uitbreiding van de consulting services, capaciteit en wereldwijde voetafdruk van Crossbridge is iets waar onze cliënten al geruime tijd naar uitkijken. Het bundelen van onze krachten met Synechron is daarom een uitstekende strategische zet. Het verheugt ons zeer onderdeel te zijn van een team met technische diepte en schaal, dat perfect is uitgelijnd met onze activiteiten op het gebied van Transformation, Regulation, Financial Crime, Data en Digital Gelet op het feit dat de ontwikkelingen binnen de markt elkaar in hoog tempo opvolgen, zijn we ervan overtuigd dat de combinatie van de focus van Synechron op technische consulting en de mogelijkheden van Crossbridge op het gebied van business consulting leidt tot de totstandkoming van een toonaangevende, full lifecycle consulting grootmacht op het gebied van financiële dienstverlening. ”

Over Synechron

Synechron, de grootste onafhankelijke consulting en outsourcing provider op het gebied van pure-play technologie voor de financiële dienstensector is een onderneming met een omzet van $300 miljoen, gevestigd in New York. Reeds vanaf de oprichting in 2001 hanteert Synechron een agressieve groeistrategie. Het bedrijf heeft meer dan 5000 medewerkers in dienst in 16 landen, verspreid over de hele wereld. Het bedrijf is vertegenwoordigd in de VS, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Nederland, Hongkong, Singapore, Verenigde Arabische Emiraten, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Italië en Frankrijk, en beschikt over Development Centers in India.

Over Crossbridge

Crossbridge is een specialistisch consultancybureau, exclusief gericht op de financiële dienstensector. Crossbridge helpt cliënten bij de aanpak van kritieke zakelijke prioriteiten, zoals technologie, operationele strategie en veranderingen op het gebied van functies, locaties en productlijnen, door middel van vier activiteitengebieden: Regulatory Services, Financial Crime, Data en Business & IT Transformation. Crossbridge werd in 2008 opgericht in Londen. De specialistische consultants van Crossbridge beschikken over expertise en praktijkervaring op het gebied van de oplossing van actuele uitdagingen binnen de sector ten behoeve van cliënten uit het hoogste segment.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

 

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150929005692/nl/

Contacts

Synechron
Global Marketing & Communication
synechron-mediarelations@sy nechron.com
of
Makovsky & Co. for Synechron
Jonna Reczek, 212-508-9670
synechron-mediarelations@sy nechron.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr