20:28 uur 29-09-2015

Osaka Gas vormt in Thailand een joint venture voor energiediensten met PTT

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Osaka Gas (Thailand) Co., Ltd. (Algemeen directeur: Toshihiro Ouchi; “OGT”), een dochteronderneming van Osaka Gas Co., Ltd. (Directeur: Takehiro Honjo; “Osaka Gas”), zal OGP Energy Solutions Co., Ltd. (“OGPS”) oprichten, een bedrijf dat energiediensten op het gebied van brandstofconversie zal leveren aan industriële klanten in Thailand, door middel van een gezamenlijke investering met PTT Retail Business Co., Ltd. (Directeur: Chakkrit Charuchinda, “PTTRB”), een dochteronderneming van PTT Public Company Limited (CEO: Tevin Vongvanich; “PTT”).

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20150929006502/nl/

Signing ceremony: Yoshihiko Kimata Osaka Gas Representative in South East Asia (the 3rd from the lef ... Signing ceremony: Yoshihiko Kimata Osaka Gas Representative in South East Asia (the 3rd from the left). Charcrie Buranakanonda Senior Executive Vice President PTT (the 3rd from the right) (Photo: Business Wire)

Met het op de middellange termijn gerichte bedrijfsplan genaamd “Catalyze Our Dreams”, wil de Osaka Gas Group haar downstream-activiteiten buiten Japan uit te breiden. Dit heeft al geleid tot gasverkoop in Singapore via City-OG Gas Energy Services Pte. Ltd., het leveren van energiediensten in Thailand via OGT en tot cogeneratie/lokale bedrijfsvoering in Thailand via NS-OG Energy Solutions (Thailand) Ltd., een bedrijf waar gemeenschappelijk in belegd wordt door Nippon Steel & Sumikin Engineering Co., Ltd.

Voorafgaand aan de oprichting van deze joint venture, richtte ons bedrijf zich voor de levering van energiediensten in Thailand voornamelijk op Japanse bedrijven. OGPS zal echter in staat zijn om zich in Thailand te richten op zowel niet-Japanse als Japanse bedrijven, zodat de levering van energiediensten uitgebreid kan worden door gebruik te maken van de technische kracht van Osaka Gas Group en de geloofwaardigheid en de naamsbekendheid van PTT. PTT is Thailands grootste concern dat zich bezig houdt met een verscheidenheid aan bedrijfsactiviteiten op het gebied van de energievoorziening, variërend van het importeren tot het verkopen van aardgas.

Naar aanleiding van een memorandum van overeenstemming dat overeengekomen is met PTT over de uitwisseling van informatie en gezamenlijk onderzoek op het gebied van zowel vloeibaar aardgas (LNG) als aardgasvoorziening, heeft de Osaka Gas Group de samenwerking met de PTT Group reeds enkele jaren geïntensiveerd door middel van operationele en technische ondersteuning aan de LNG-ontvangstterminal van PTT. De oprichting van OGPS zal een goede gelegenheid zijn om de mogelijkheden voor verdere uitbreiding van het gezamenlijke energiebedrijf van PTT en OGT in Thailand te verkennen en een breder scala van activiteiten buiten het land te ontwikkelen.

1. Zakelijk overzicht

OGPS zal een one-stop service in Thailand leveren, waarbij in aardgasvoorziening, het ontwerp van voorzieningen en het leasen en onderhoud van uitrusting voorzien zal worden. Dit zijn allemaal zaken die nodig zijn voor de brandstofconversie naar aardgas. In ruil voor deze diensten zal het bedrijf van klanten vergoedingen voor energiediensten ontvangen.

2. Beleggingsregeling

OGPS zal worden opgericht door middel van een gezamenlijke investering door OGT (60%) en PTTRB (40%).

[Overzicht van bedrijven]

 • OGP Energy Solutions Co., Ltd. (gepland)
  • Adres: 18F, Wave Place Building, 55 Wireless Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330 Thailand
  • Vast te stellen: november 2015
  • Zakelijke beschrijving: Uitvoeren van energiediensten voor brandstofconversie en energiegerelateerde bedrijfsactiviteiten voor industriële klanten in Thailand.
 • Osaka Gas (Thailand) Co., Ltd.
  • Adres: 18F, Wave Place Building, 55 Wireless Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330 Thailand
  • Opgericht: oktober 2013
  • Zakelijke beschrijving: Uitvoeren van energiediensten voor brandstofconversie en energiegerelateerde bedrijfsactiviteiten voor industriële klanten in Thailand. Het uitvoeren van activiteiten zoals investeringen, ontwikkeling, en diverse analyses geassocieerd met dergelijke diensten en activiteiten.
 • PTT Public Company Limited
  • Adres: 555 Vibhavadi Rangsit Road, Chatuchak Sub-District, Chatuchak District, Bangkok, 10900 Thailand
  • Opgericht: oktober 2001
  • Zakelijke beschrijving: Gas- en aardoliegerelateerde bedrijfsactiviteiten. Petrochemisch bedrijfsactiviteiten.
  • Omzet: 2,835 triljoen baht (resultaten boekjaar 2014)
 • PTT Retail Business Co., Ltd.
  • Adres: 2/4 Vibhavadi Rangsit Rd., Laksi, Bangkok 10210 Thailand
  • Opgericht: 25 mei 2007
  • Zakelijke beschrijving: Houdstermaatschappij voor dochterondernemingen.
 • Osaka Gas Co., Ltd.
  • Adres: 4 Chome-1-2 Hiranomachi, Chuo-ku, Osaka, 5410045 Japan
  • Opgericht: oktober 1905
  • Zakelijke beschrijving: Productie, levering en verkoop van gas en stroom. Verkoop van gas-apparatuur.
  • Omzet: 1,252 triljoen yen (resultaten boekjaar 2014)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Osaka Gas (Thailand) Co., Ltd.
Kenzaburo Tomita, +66 (0)2-255-7550
Algemeen directeur
Administratief team,
OsakaGasThailand@ogt.co.th

Check out our twitter: @NewsNovumpr