20:27 uur 29-09-2015

Meggitt Training Systems bij Levels of Fidelity 2015 hemelhoog geprezen voor wereldmarktleidende trainingsproducten

SUWANEE, Georgia–(BUSINESS WIRE)– Meggitt Training Systems, een brancheleidend, turnkeyleverancier van ontwerp, ontwikkeling, apparatuur en installatie van militaire life-fireterreinen voor het leger, zal zich presenteren bij het jaarlijks congres van Levels of Fidelity 2015 in Walenstadt, Zwitserland. Van 19-21 oktober 2015 zullen vertegenwoordigers van Meggitt de producten en technologieën bespreken die steeds meer internationale legereenheden ertoe brengen om Meggitt als strategisch partner te kiezen.

“De beste militaire organisaties van landen overal in de wereld wenden zich in toenemende mate tot Meggitt voor hun schiet- en simulatietrainingsbehoeften,” aldus Stuart Westlake-Toms, Europees regionaal directeur, Meggitt Training Systems. “De US Army, US Marine Corp, UK MoD, het Italiaanse leger en veel andere groepen overal in de wereld zijn alleen al in de afgelopen paar jaar samenwerkingsverbanden met Meggitt aangegaan.”

Naast hun live-fire-mogelijkheden is Meggitt wereldleider op het gebied van virtuele wapentraining voor militaire, defensie- en veiligheidseenheden. In de afgelopen 18 maanden heeft Meggitt zich verzekerd van contracten met de US Army, US Marine Corps en de UK Ministry of Defence (MoD) en daarnaast worden ook samenwerkingsverbanden met krijgsmacht- en ordehandhavingseenheden over geheel Europa onderhouden, waaronder Italië, Noorwegen en Zweden.

Begin augustus heeft Meggitt verscheidene contracten met het UK Ministry of Defence bekendgemaakt om de British Army Dismounted Close Combat Trainers (DCCT), trainingssystemen voor kleine legereenheden, te upgraden. De drie contracten die in juni en juli 2015 werden gegund, upgraden bestaande trainingssystemen met de FATS M100-systeemarchitectuur, bieden DCCT draagbare configuraties en voegen Future Integrated Soldier Technology (FIST) fase 4 schietcontrolesysteemsimulatietraining toe aan het DCCT-platform als aanvulling op live-fire FIST-apparatuur.

In juni 2014 werd Meggitt Training Systems een Engagement Skills Trainer II (EST II) IDIQ-contract van vijf jaar gegund door het US Army’s Program Executive Office for Simulation and Training. Het contract betreft meer dan 1.000 nieuwe en ge-upgrade systemen en simulatiewapens voor faciliteiten van het Amerikaanse leger wereldwijd.

In het afgelopen jaar heeft Meggitt ook een vijfjarig contract verkregen van het US Marine Corps Systems Command Program Manager voor trainingssystemen voor de ontwikkeling en levering van het Indoor Simulated Marksmanship Trainers (ISMT) -systeem. Het ISMT-contract omvat installatie en ondersteuning van meer dan 670 systemen bij faciliteiten van US Marine Corps, zowel in Amerika als wereldwijd.

Met meer dan 75.000 live-firedoelsystemen die met succes in het veld zijn gebracht op 122 militaire bases over de gehele wereld zijn de militaire live-firedoelsystemen van Meggitt in het veld bewezen betrouwbaar en aanpasbaar voor elk klimaat en elke omgevingsconditie.

Afspraken kunnen worden gepland via een bezoek aan http://meggitttradeshows.com/levels-of-fidelity.aspx.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS ®– en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-firetrainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens, onbemande land- en zeevoertuigen, luchtdoel- en elektronische scoringsystemen. Na de aankoop van FATS ® virtuele trainingssystemen en Caswell International’s live-fireterreinen en diensten is Meggitt Training Systems doorgegaan met het uitbreiden van de mogelijkheden gebaseerd op het blijvend resultaat van deze twee brancheleiders. Meer dan 13.000 Meggitt live-fireterreinen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft meer dan 400 mensen in dienst bij het hoofdkantoor in Atlanta en bij de faciliteiten in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal in de wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggit is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 40 fabrieksfaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
Marketing Manager
Michelle.Henderson@meggitt.com< br/>www.m eggitttrainingsystems.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr