21:48 uur 28-09-2015

Prostate Cancer Registry Backgrounder (Document: Business Wire)

WENEN–(BUSINESS WIRE)– Janssen-Cilag International NV heeft vandaag aangekondigd dat gegevens van de eerste analyse van het Prostaatkanker Register gepresenteerd worden op het Europees kankercongres (ECC) in Wenen, Oostenrijk. 1 Het register is de eerste en grootste prospectieve studie van patiënten met metastatische castratieresistente prostaatkanker (mCRPC) in Europa. Het doel is om te voorzien in gegevens uit de echte wereld om de kwaliteit van zorg voor mannen met mCRPC te helpen verbeteren.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20150928006105/nl/

Teneinde in totaal 3000 patiënten in te schrijven, nemen tot nu toe meer dan 2500 mCRPC-patiënten deel van 192 centra in 16 Europese landen. Patiënten in de studie zullen maximaal drie jaar gevolgd worden. Door reële gegevens uit een dergelijk grote patiëntenpopulatie in zowel oncologie- als urologieklinieken te verzamelen, heeft het register de capaciteit om de belangrijkste medische en wetenschappelijke vragen betreffende de optimale verzorging van mCRPC-patiënten in de dagelijkse praktijk aan te pakken, zoals de behandelingssequentie, de behandelresultaten, de impact op de levenskwaliteit, het medische gebruik van hulpbronnen en de veiligheid van de patiënt.

“Hoewel veel patiënten baat hebben gehad bij de komst van nieuwe, effectieve behandelingen, zorgen de toegenomen behandelingsopties voor meer vragen voor de artsen over welke de juiste behandelingen zijn voor individuele patiënten en in welke volgorde,” aldus Dr. Simon Chowdhury, Guy’s Hospital, Londen. “Het register volgt de patiënten die we in de dagelijkse praktijk zien; patiënten met meerdere comorbiditeiten zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Door de omvang en reikwijdte van het register kunnen we grootschalige datasets analyseren om beter te begrijpen hoe we het beste gebruik kunnen maken van de verschillende therapeutische opties en de behandeling kunnen aanpassen aan de individuele behoeften van onze patiënten. Naarmate de database groeit, kunnen we verwachten te blijven bouwen aan onze kennis over het hedendaagse beheer van mCPRC in de dagelijkse praktijk.”

De eerste op ECC2015 gepresenteerde analyse wijst op een inschrijving van een groot aantal patiënten met complexe klinische presentaties, wat de waarachtige aard van de onderzochte populatie weerspiegelt. Patiënten in de studie hebben een gemiddelde leeftijd van 71,5 jaar en een hoge incidentie van comorbiditeit (62,8%), waarvan de meest voorkomende hart- en vaatziekten (54,9%) en hypertensie (44,6%) zijn. 79,2% van de deelnemende patiënten heeft bijkomende medicatie voorgeschreven gekregen. 41,4 procent van de patiënten had eerder chemotherapie ondergaan en 58,6 procent was chemotherapie-naïef bij de inschrijving. 1

Verdere analyses en publicatie van gegevens worden gepland voor begin 2016.

Jane Griffiths, Company Group Chairman, Janssen Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), verklaarde: “Het Prostaatkanker Register is een observationele mijlpaalstudie en Janssen is er trots op deze te ondersteunen. We verwachten dat het register een vollediger beeld biedt van de evolutie van het beheer van mCRPC in de dagelijkse praktijk. We gaan ervan uit dat de kennis die het oplevert zal helpen om de zorg voor patiënten met gevorderde prostaatkanker te verbeteren.”

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker gediagnosticeerd bij mannen, met elk jaar meer dan 400.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd in Europa. 2 Uit de laatste prostaatkankercijfers blijkt dat er in Europa momenteel drie miljoen mannen zijn die leven met de ziekte. 3.

-EINDE-

NOOT VOOR DE REDACTIE

Over het Prostaatkanker Register

Het Prostaatkanker Register werd gestart in 2013 als een lange termijn verplichting van Janssen voor de aanpak voor een optimale behandeling van mCRPC in de dagelijkse praktijk. Het register is ontworpen in overleg met specialisten in mCRPC en onderzoekt patiënten die worden behandeld in een reeks van oncologie- en urologieomgevingen, met als doel om de dagelijkse klinische praktijk te weerspiegelen.

Patiënten worden ingeschreven na de start van een mCRPC-behandeling of een toezichtsperiode, gedefinieerd als het op dit moment niet ontvangen van actieve behandeling voor castratieweerstand. Het register verzamelt gegevens op pan-Europese schaal op basis van patiëntdemografie en -status, sequentie en doeltreffendheid van de behandeling, permanent ziektebeheer, levenskwaliteit, gebruik van medische hulpbronnen en resultaten.

Deze eerste analyse is een rapportage over gegevens van 505 patiënten die deelnamen tussen juni 2013 en januari 2014 en die maximaal 9 maanden gevolgd werden.

Over metastatische castratieresistente prostaatkanker (mCRPC)

Metastatische castratieresistente prostaatkanker ontstaat wanneer kanker is gemetastaseerd (uitgezaaid) buiten de prostaat naar andere delen van het lichaam en de ziekte vordert, ondanks serumtestosteron onder castraatniveaus. 4

De prostaat is een klier bij mannen die een deel van de zaadvloeistof produceert en rondom de plasbuis (onder de blaas) ligt. In sommige gevallen kan prostaatkanker langzaam groeien. Afhankelijk van factoren zoals specifieke kenmerken van de patiënt en van de tumor, kan prostaatkanker echter ook zeer snel groeien en zich wijd verspreiden. 5

In 2012 werden naar schatting 417.000 nieuwe gevallen van prostaatkanker gediagnosticeerd in Europa, en 92.200 mannen stierven als gevolg van de ziekte. 2

Over Janssen

Janssen-Cilag International NV is een van de Janssen Pharmaceutical Companies. Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson zijn toegewijd aan het aanpakken en oplossen van de meest belangrijke onvervulde medische behoeften van onze tijd, zoals op het gebied van oncologie (bijv. multipel myeloom en prostaatkanker), immunologie (bijv. psoriasis), neurowetenschappen (bijv. schizofrenie, dementie en pijn), infectieziekten (bijv. HIV/AIDS, hepatitis C en tuberculose) en cardiovasculaire en metabolische ziekten (bijv. diabetes). Gedreven door onze inzet voor patiënten ontwikkelen we duurzame, geïntegreerde oplossingen voor de gezondheidszorg door nauw samen te werken met belanghebbenden uit de gezondheidszorg, op basis van partnerschappen van vertrouwen en transparantie. Meer informatie is te vinden op www.janssen-emea.com. Volg ons op www.twitter.com/janssenEMEA voor ons laatste nieuws.

Janssen in oncologie

In de oncologie is ons doel om de manier waarop kanker wordt begrepen, gediagnosticeerd en beheerd fundamenteel te veranderen, en onze inzet voor de patiënten die ons inspireren te versterken. Bij het zoeken naar innovatieve manieren om de kankeruitdaging aan te pakken, zijn onze primaire inspanningen gericht op verscheidene behandelings- en preventieoplossingen. Deze omvatten de traditionele ziektegebieden waarbij gericht wordt op hematologische maligniteiten en prostaatkanker; interceptie van kanker met als doel het ontwikkelen van producten die het kankerverwekkende proces onderbreken; biomarkers die het doelgerichte, geïndividualiseerde gebruik van onze therapieën kunnen helpen richting geven; alsmede veilige en efficiënte identificatie en behandeling van vroege veranderingen in de micro-omgeving van tumoren.

Referenties

1 Chowdhury S et al. The Prostate Cancer Registry: First Results from an International, Prospective, Observational Study of Men with Metastatic Castration- Resistant Prostate Cancer (mCRPC). Poster gepresenteerd op het Europese kankercongres 2015, 25 t/m 29 september, Wenen, Oostenrijk. Posterpresentatie. ECC-abstract #2548. Beschikbaar op:https://www.europeancancercongress.org/Scientific-Programme/Abstract-search?abstractid=21001. Laatst geopend in september 2015.

2 Ferlay J et al. Cancer incidence and mortality patterns in Europe: Estimates for 40 countries in 2012.European Journal of Cancer. 2013; 49: p1374–1403.

3 Europese Commissie. CORDIS Express: Prevention, diagnosis and treatment of prostate cancer. Beschikbaar op: http://cordis.europa.eu/news/rcn/122705_en.html. Laatst geopend in september 2015.

4 Hotte SJ, SZytigad F. Current management of castrate-resistant prostate cancer. Curr Oncol. September 2010; 17 (Supplement 2): S72–S79.

5 Mayo Clinic. Prostate Cancer. Beschikbaar op: http://www.mayoclinic.com/health/prostate-cancer/DS00043. Laatst geopend in september 2015.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Janssen-Cilag
Mediavragen:
Emily Bone
+44 (0)1494 658892
ebone1@its.jnj.com
of
Con tactpersoon voor beleggers:
Lesley Fishman
Tel.: +1 (0)732 524 3922

Check out our twitter: @NewsNovumpr