19:00 uur 28-09-2015

Ferring Pharmaceuticals verkrijgt wereldwijde rechten MILPROSATM (progesteron vaginale ring)

SAINT-PREX, Switzerland–(BUSINESS WIRE)– Ferring Pharmaceuticals heeft vandaag bekendgemaakt dat het de wereldwijde rechten heeft verworven voor MILPROSA (progesteron vaginale ring) van Teva Women’s Health, Inc. MILPROSA kan de eerste wekelijkse progesteronbehandeling worden voor in de luteale fase bij vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, indien het wordt goedgekeurd door de toezichthoudende instanties in de Verenigde Staten. MILPROSA is een zachte, flexibele vaginale ring van siliconen die ontworpen is om gedurende een week dagelijks een dosis van 11 mg progesteron af te geven. “Ferring is toonaangevend in vruchtbaarheidsbehandelingen en MILPROSA kan, als het wordt goedgekeurd, onze uitgebreide portfolio op dit gebied vergroten”, zegt CEO en COO van Ferring Michel Pettigrew.

Ferring Pharmaceuticals acquires global rights to MILPROSATM (progesterone vaginal ring)

SAINT-PREX, Switzerland–(BUSINESS WIRE)– Ferring Pharmaceuticals announced today that it has acquired the global rights to MILPROSA TM (progesterone vaginal ring) from Teva Women’s Health, Inc. MILPROSA has the potential to be the first once-weekly progesterone treatment for luteal phase support in women undergoing Assisted Reproductive Technology (ART) treatment if approved by regulatory authorities in the United States.

MILPROSA is a soft, flexible silicone-based vaginal ring designed to deliver a daily 11 mg dose of progesterone over the course of one week. i

“Ferring is a leader in infertility and MILPROSA, if approved, would enhance our broad treatment portfolio in this area. Equally important to Ferring is that MILPROSA would offer a weekly treatment regimen for patients and a new treatment option for doctors,” said Michel Pettigrew, President of the Ferring Executive Board and COO.

– Ends –

About Ferring Pharmaceuticals:
Headquartered in Saint-Prex, Switzerland, Ferring Pharmaceuticals is a research-driven, specialty biopharmaceutical group active in global markets. The company identifies, develops and markets innovative products in the areas of reproductive health, urology, gastroenterology, endocrinology and orthopaedics. Ferring has its own operating subsidiaries in nearly 60 countries and markets its products in 110 countries. To learn more about Ferring or its products please visit www.ferring.com.

MILPROSA and FERRING are trademarks of Ferring B.V.

i Stadtmauer, L. et al. Fertil Steril 2013;99:1543–9

Contacts

For further information:
Nicole Barraud-Estoppey
Tel. +41 (0) 58 301 00 53
Nicole.Barraud-Estoppey@ferrin g.com
or
Helen Gallagher
Tel. +41 (0) 58 301 00 51
helen.gallagher@ferring.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr