10:28 uur 26-09-2015

Staples geeft verklaring af over aankondiging van Europese Commissie van Fase II onderzoek

FRAMINGHAM, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– Staples, Inc. heeft vandaag een verklaring afgegeven in reactie op de aankondiging van de Europese Commissie van een Fase II onderzoek naar de overname van Office Depot.

“We blijven samenwerken met de Europese Commissie met betrekking tot de overname van Office Depot,” aldus Ron Sargent, Chief Executive Officer van Staples, Inc. “De transactie zou Staples in staat stellen om klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn en om te concurreren in een snel evoluerende wereldmarkt.”

Regulatieve instanties in Australië, Nieuw-Zeeland en China hebben de transactie goedgekeurd. Staples blijft samenwerken met regulatieve instanties in de Europese Unie, de Verenigde Staten en Canada.

BELANGRIJKE AANVULLENDE INFORMATIE

In verband met de voorgenomen fusie heeft Staples bij de SEC een registratieverklaring op Formulier S-4 ingediend, samen met een proxyverklaring van Office Depot die tevens dient als prospectus van Staples. Staples diende de definitieve proxyverklaring/prospectus in bij de SEC op 18 mei 2015. De registratieverklaring werd van kracht verklaard door de SEC op 15 mei 2015. Office Depot stuurde de definitieve proxyverklaring/prospectus per post aan de aandeelhouders van Office Depot op of omstreeks 19 mei 2015, en de aandeelhouders keurden de transactie goed op 19 juni 2015. De registratieverklaring en de proxyverklaring/prospectus bevatten belangrijke informatie over Staples, Office Depot, de transactie en aanverwante zaken. Beleggers en houders van effecten worden aangespoord om de registratieverklaring en de proxyverklaring/prospectus (inclusief alle wijzigingen en aanvullingen daarop) aandachtig te lezen.

Beleggers en houders van effecten kunnen gratis exemplaren van de registratieverklaring en de proxyverklaring/prospectus en andere documenten ingediend bij de SEC door Staples en Office Depot verkrijgen via de website van de SEC op www.sec.gov.

Daarnaast kunnen beleggers en houders van effecten gratis exemplaren van de registratieverklaring en de definitieve proxyverklaring/prospectus van Staples verkrijgen door contact op te nemen met de afdeling Investor Relations van Staples op 800-468-7751 of van Office Depot door contact op te nemen met de afdeling Investor Relations van Office Depot op 561-438-7878.

UITSPRAKEN MET BETREKKING TOT DE TOEKOMST

Uitspraken in dit document met betrekking tot de voorgestelde transactie tussen Staples en Office Depot, het verwachte tijdschema voor het voldoen aan de voorwaarden van de fusie, met inbegrip van het ontvangen van wettelijke goedkeuringen en de voltooiing van de transactie, toekomstige financiële en operationele resultaten, voordelen en synergieën van de transactie, de toekomstige mogelijkheden voor het gecombineerde bedrijf en alle andere verklaringen over de toekomstverwachtingen, overtuigingen, doelstellingen, plannen of vooruitzichten van Staples zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward looking satements”) in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle uitspraken die geen betrekking hebben op historische feiten (met inbegrip van uittspraken die uitdrukkingen bevatten als “denken”, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “kunnen”, “zullen”, “zouden”, “van plan zijn”, “schatten” en soortgelijke uitdrukkingen) moeten ook worden beschouwd als uitspraken met betrekking tot de toekomst. Er zijn een aantal belangrijke factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten of gebeurtenissen wezenlijk verschillen van die welke door dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst worden beschreven, waaronder: de mogelijkheid om de transactie te voltooien; het risico dat de wettelijke goedkeuringen die nodig zijn voor de fusie niet worden verkregen of worden verkregen na vertragingen of onder voorwaarden die niet werden voorzien; het risico dat de middelen die nodig zijn om de transactie te financieren niet worden verkregen; het risico dat niet voldaan wordt aan de andere voorwaarden voor de afronding van de fusie; mogelijke ongewenste reacties of wijzigingen in de bedrijfs- of werknemersrelaties, onder andere als gevolg van de aankondiging en de voltooiing van de fusie; onzekerheid over de timing van de fusie; reacties van de concurrentie op de voorgenomen fusie; reactie van activistische aandeelhouders op de fusie; onzekerheid over de verwachte financiële prestaties van de gecombineerde onderneming na afronding van de voorgestelde transactie; de mogelijkheid om de activiteiten en medewerkers van Staples en Office Depot met succes te integreren; het vermogen om de verwachte synergieën en kostenbesparingen te realiseren; onverwachte kosten, lasten of uitgaven als gevolg van de fusie; geschillen in verband met de fusie; de uitkomst van lopende of potentiële rechtszaken en onderzoeken door de overheid; het onvermogen om belangrijke medewerkers te behouden; eventuele wijzigingen in de algemene economische en/of branchespecifieke omstandigheden; en de overige factoren beschreven in het jaarverslag van Staples op Formulier 10-K voor het jaar dat eindigde op 31 januari 2015 en het jaarverslag van Office Depot op Formulier 10-K voor het jaar eindigend op 27 december 2014 en hun meest recente kwartaalverslagen op Formulier 10 Q, alle ingediend bij de SEC. Staples wijst elke intentie of verplichting om uitspraken met betrekking tot de toekomst als gevolg van de ontwikkelingen die zich voordoen na de datum van dit document bij te werken van de hand.

Over Staples:

Staples maakt het gemakkelijk om meer gedaan te krijgen met meer producten en meer manieren om te winkelen. Door middel van haar retail-, online en leveringsmogelijkheden van wereldklasse laat Staples klanten winkelen hoe en wanneer ze willen, of het nu in de winkel, online of op mobiele apparaten is. Staples biedt meer producten dan ooit, zoals technologische producten en diensten, kantoorinrichtingen en -benodigdheden, meubilair, veiligheids- en medische benodigdheden en kopieer- en afdrukdiensten. Staples biedt ook gratis verzending voor Staples Rewards-leden, in de meeste gevallen ‘s nachts. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd buiten Boston. Staples is actief in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Meer informatie over Staples (SPLS) is beschikbaar op www.staples.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Staples, Inc.
Kirk Saville, 508-253-8530
Kirk.Saville@Staples.com
of
C hris Powers, 508-253-4632
Christoper.Powers@Staples.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr