11:38 uur 23-09-2015

De GEFCO Group kondigt de overname van IJS Global aan om haar internationale lucht- en zeevrachtdiensten te versterken

COURBEVOIE, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– De GEFCO Group, wereldwijd actief op het gebied van logistiek voor fabrikanten en de Europese leider op het gebied van automobiellogistiek, heeft een overeenkomst gesloten met het private equity fonds Nimbus voor de overname van het Nederlandse bedrijf IJS Global, gespecialiseerd in lucht- en zeevrachtoperaties.

De complementaire aard van de bedrijven GEFCO en IJS Global – wat betreft expertise, geografische netwerken en klantenportfolio’s – zal een toegevoegde waarde bieden voor alle belanghebbenden: klanten, partners, leveranciers en werknemers.

Door deze overname, die volledig in lijn is met de groeistrategie van GEFCO en IJS Global, wordt de nieuwe entiteit gepositioneerd als de voorkeurspartner van internationale fabrikanten in hun zoektocht naar groei en concurrentievermogen, met als resultaat een breder scala van wereldwijde logistieke diensten, speciaal gericht op het optimaliseren van complexe leveringsketens.

IJS Global, opgericht in 2004, is een expeditiebedrijf dat is gespecialiseerd op het gebied van vrachtvervoer door de lucht en over zee. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het bedrijf heeft momenteel circa 500 medewerkers in dienst en genereerde in 2014 een omzet van € 160 miljoen. Het bedrijf biedt haar klanten een wereldwijde dekking dankzij een operationele vertegenwoordiging in 16 landen, met expertisecentra in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Australië, China en Zuidoost-Azië, alsmede in de Verenigde Staten.

IJS Global staat bij haar klanten bekend om de betrouwbaarheid van haar diensten en de kwaliteit van haar commerciële relaties. Het bedrijf is actief in diverse sectoren, waaronder farmacie, humanitaire hulp, high-tech, olie & gas, lucht- en ruimtevaart en mode.

Zeer complementaire expertise en netwerken

Het netwerk van IJS Global sluit zeer goed aan op dat van de GEFCO Group en omvat veertig landen. Met name dankzij deze overname zal GEFCO haar aanwezigheid in de twee belangrijkste expeditiegebieden van de wereld kunnen ontwikkelen: China en Zuidoost-Azië aan de ene kant, en de Verenigde Staten aan de andere kant. Ook zal de overname GEFCO in staat stellen haar Europese netwerk uit te breiden door middel van een grotere aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland, terwijl daarnaast toegang tot de Australische markt wordt verkregen.

Buiten haar geografische dekking zal GEFCO haar logistieke en transportdiensten verder versterken met de inbreng van de expertise van IJS Global op het gebied van intercontinentaal lucht- en zeevrachtvervoer. Van multimodaal transport tot opslag, douane en fiscale vertegenwoordiging, en beheer van de geïntegreerde coördinatie van steeds complexer wordende leveringsketens, zal de combinatie van de expertise van de twee bedrijven de reikwijdte van de logistieke oplossingen die worden aangeboden aan internationale klanten vergroten.

Verder zal het klantenportfolio van IJS Global het klantenbestand van GEFCO verbreden en zorgen voor versnelde diversificatie, terwijl het bedrijf zich kan blijven richten op de logistieke kernactiviteiten voor fabrikanten.

Deze operatie is daarom volledig in overeenstemming met de externe groeistrategie van de GEFCO GroUp. Naast internationale ontwikkeling en geografische en sectorale diversificatie, heeft deze strategie tot doel tot 2020 de juiste omstandigheden voor ambitieuze groei te creëren en de positie van het bedrijf als wereldwijde logistieke entiteit te versterken. Luc Nadal, voorzitter van de raad van bestuur GEFCO liet zich als volgt uit: “ De overname van IJS Global is volledig in lijn met onze ontwikkelingsstrategie. Door deze transactie zal GEFCO haar positie als de voorkeurspartner van internationale industriële bedrijven kunnen verbeteren. Onze missie is toegevoegde waarde te bieden voor de leveringsketens van onze klanten en hen in staat te stellen meer groei en concurrentievermogen te verwezenlijken”.

Een industrieel project dat toegevoegde waarde biedt voor alle belanghebbenden

Door de fusie van GEFCO en IJS Global zullen de klanten en zakelijke partners van beide bedrijven kunnen profiteren van directe toegang tot de belangrijkste markthandelsstromen: handel tussen Zuidoost-Azië en de Verenigde Staten; handel binnen Zuidoost-Azië; handel tussen Europa en Zuidoost-Azië. De Group beschikt over de status van AEO (Authorised Economic Operator) in Europa en zal in meer dan 150 landen kunnen opereren en meer dan 350 bestemmingen kunnen verbinden, waardoor haar strategische vertegenwoordigers en leveranciers kunnen beschikken over nieuwe handelsmogelijkheden.

Sjoerd Van Loon, CEO van IJS Global, merkt op: “ We zijn verheugd toe te treden tot de GEFCO Group, een wereldwijde leider op het gebied van logistiek met hoge toegevoegde waarde. De netwerken van beide bedrijven zijn complementair en zullen een belangrijke rol vervullen binnen ons dienstenaanbod in alle belangrijke markten van de wereld. We kijken uit naar het combineren van de kennis en de ervaring van onze teams om ons te helpen bij de ondersteuning van toekomstige groei”.

Bovendien bieden de versterking van de logistieke en sectorexpertise, in combinatie met de mondiale schaal van de GEFCO Group, mogelijkheden voor het uitwisselen van ‘best practices’ en professionele ontwikkeling voor de teams van zowel IJS Global als GEFCO.

Gunstige omstandigheden voor succesvolle operationele implementatie en integratie

Het complementaire karakter van de netwerken, de expertise en de klanten van de twee bedrijven zal de operationele en commerciële fusie tussen IJS Global en GEFCO vergemakkelijken. Aangezien de teams van beide bedrijven dezelfde cultuur van operationele excellentie en betrouwbaarheid delen, zal dit hen in staat stellen om dit project te laten slagen.

Zodra de overname van IJS Global is voltooid, zullen alle (overzeese) expeditieactiviteiten van GEFCO worden beheerd door Sjoerd van Loon, de huidige CEO van IJS Global.

Luc Nadal besloot met de woorden: “ We hebben alle troeven in handen om een belangrijke speler in het buitenland te worden voor al onze internationale industriële klanten. Ik ben ervan overtuigd dat onze teams – zowel die van IJS Global als van GEFCO – zullen laten zien hoe vaardig en professioneel ze zijn wat betreft luisteren naar de behoeften van onze klanten  en daaraan tegemoet komen”.

Deze overeenkomst wordt van kracht na voltooiing van de gebruikelijke wettelijke formaliteiten.

Over de GEFCO Group

Het aanbod van GEFCO is om samen met de fabrikanten logistieke plannen, een bron van toegevoegde waarde die hun concurrentievermogen versterkt, te bedenken en uit te voeren. De prestaties die GEFCO levert aan haar klanten zijn gebaseerd op ervaringen die in de afgelopen 65 jaar opgedaan zijn, en dan met name in de automobielindustrie, een van de meest complexe en veeleisende sectoren. GEFCO is aanwezig in 150 landen en is een van de top 10 Europese groepen. Het bedrijf behaalde in 2014 een omzet van € 4,1 miljard en telt 11.500 medewerkers. Met meer dan 350 vestigingen verspreid over de hele wereld ontwikkelt GEFCO haar activiteiten in Centraal-Azië, Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Oost-Azië en Zuid-Amerika.

www.gefco.net

Over IJS Global

IJS Global werd opgericht in 2004 en is een leverancier van logistieke oplossingen die expeditiediensten en oplossingen voor de leveringsketen biedt aan klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor van IJS Global is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het bedrijf levert op maat gemaakte diensten voor de sectoren high-tech en elektronica, consumentengoederen, luchtvaart, defensie, off shore en reserveonderdelen, en heeft uitgebreide ervaring en expertise in de gezondheidszorgsector.

www.ijsglobal.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PASCALE VAN DER VLIET, tel.: +33 (0)1 49 05 25 99
GEFCO – Public Relations Manager
pascale.van-der-vliet@gefco.net
of
MARIE FABER, tel.: +33 (0)1 47 59 56 46
Weber Shandwick
mfaber@webershandwick.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr