10:04 uur 11-09-2015

Western Union mobiliseert klanten, medewerkers, agenten, zakenpartners en de Western Union Foundation om te reageren op de vluchtelingencrisis in de EU

ENGLEWOOD, Colorado–(BUSINESS WIRE)– De Western Union Company en de Western Union Foundation stelden vandaag minimaal US$ 1 miljoen dollar beschikbaar voor snelle en effectieve hulp voor de families en gemeenschappen die het meest getroffen zijn door de vluchtelingencrisis in Europa. Het bedrijf organiseert een veelzijdig initiatief waarbij het wereldwijde netwerk van medewerkers en zakelijke leads in de doelmarkten, handelsagenten, particuliere en zakelijke klanten en leveranciers van Western Union wordt benut.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150910006911/nl/

De Western Union Foundation zal een reeks organisaties steunen die ondersteuning bieden bij rampen, waaronder wereldwijd actieve NGO-partners en lokale hulporganisaties. Er zijn al toelagen toegekend van in totaal US$ 200.000 dollar, te verdelen tussen Save the Children, nationale Rode Kruis-organisaties in Europa, Mercy Corps en Caritas.

Als onderdeel van de toezegging draagt de Western Union Company 10 Amerikaanse dollarcent per transactie bij aan alle klant-naar-klant-transacties binnen de Europese Unie, met een maximum van US$ 400.000 dollar. Dit initiatief start op 14 september en de fondsen worden ingezet voor onmiddellijke acties in de lokale omgeving, aangevuld met kleinschalige activiteiten van medewerkers van Western Union in belangrijke vluchtelingencentra in heel Europa.

Er is binnen de Western Union Foundation ook een programma gestart om donaties van medewerkers, agenten en leveranciers te verdubbelen. De Western Union Foundation biedt een 2:1-programma aan voor donaties van medewerkers en een 1:1-programma voor donaties van handelsagenten, zakelijke klanten en leveranciers van Western Union.

Hikmet Ersek, president en CEO van Western Union: “We volgen de ontwikkeling van deze crisis met pijn in het hart. Het doel dat ons bedrijf leidt, is ‘het bewegen van geld voor verbetering’ en dit is de basis van elke beslissing die we nemen en markt die we betreden. Ons doel nastreven betekent ook het geven voor kwesties die extreem belangrijk zijn voor de gemeenschappen die we bedienen.

“We mobiliseren een aanpak voor het gehele bedrijf, waarbij we onze klanten, medewerkers, zakenpartners en onze stichting aansporen om minimaal US$ 1 miljoen dollar ter beschikking te stellen voor het ondersteunen van het initiatief dat geleid wordt door de Europese en de wereldwijde gemeenschap in reactie op deze humanitaire crisis die zich steeds verder ontwikkelt.

“Onze gedachten zijn bij de mannen, vrouwen en kinderen die getroffen zijn door deze crisis. Het ondersteunen van wat belangrijk is voor onze gemeenschappen, zowel wereldwijd als lokaal, is onze verantwoordelijkheid”, zei hij.

“Western Unions vaste klantenbestand bestaat vooral uit migranten die om een bepaalde redenen hun thuisland verruild hebben voor een ander land, hetzij om economische of financiële redenen of vanwege familie of veiligheid. De geschiedenis toont aan dat migranten gedurende de tijd door het overmaken van middelen aan familie en vrienden enorme bijdragen leveren aan zowel de gemeenschap waarin ze terechtkomen als aan de gemeenschap waar ze vandaan komen.”

Patrick Gaston, president van de Western Union Foundation: “Het is hartverwarmend om te zien hoe internationale en nationale humanitaire organisaties samenwerken om steun te bieden in deze crisis. Onze gift heeft als doel het helpen van mensen die dat het meest nodig hebben, in samenwerking met onze NGO-relaties in het gebied.

“Met onze directe financiële steun kunnen onze NGO-partners reageren door hulpverlening te bieden door middel van onder andere maaltijden, onderdak, gezondheidszorg en andere behoeften voor de families en kinderen die het meest getroffen zijn in kust- en aankomstgebieden, migratie- en doorreisgebieden en vestigingsgebieden,” zei hij.

Specifieke acties van NGO-partners via de Western Union Foundation

  • Save the Children biedt noodvoorzieningen, inclusief water, onderdak, voedsel, dekens en hygiënepakketten in geregistreerde en niet-geregistreerde vluchtelingenkampen en creëert veilige leefomgevingen voor kinderen. Ze richten zich met name op de aankomstgebieden aan de kust van Griekenland, Italië, Libanon en Egypte, de migratie- en doorreisgebieden in Servië en het vestigingsgebied Duitsland.
  • Nationale Rode Kruis-organisaties in Europa distribueren eerste levensbehoeften, hygiënepakketten, dekens, kleding, voedsel en pakketten voor kleine kinderen. Het Rode Kruis helpt ook bij het opnieuw in contact brengen van gescheiden families en het bieden van psychosociale ondersteuning aan personen die getraumatiseerd zijn door de reis. De nadruk ligt op de aankomstgebieden aan de kust in Griekenland en in alle aankomstlanden, inclusief de migratie- en doorreisgebieden in Servië, Macedonië en Hongarije.
  • Caritas Oostenrijk en Caritas Duitsland bieden noodhulp, waaronder hygiënepakketten, voedsel, verzorging en spelletjes voor kinderen en biedt vertalers om te helpen met de communicatie. Zij beschikken op dit moment over simpele verblijfplaatsen voor 5000 vluchtelingen, inclusief 260 niet-begeleide kinderen, en zorgen met hun mobiele eenheden voor nog eens 11.900 mensen. De focus ligt op de migratie- en doorreisgebieden in Hongarije en Oostenrijk en de vestigingsgebieden in Duitsland en Oostenrijk.
  • Mercy Corps biedt voedselhulp en distribueert essentiële materialen, zoals kleding, dekens, matrassen en verzorgingsartikelen voor kleine kinderen aan vluchtelingenfamilies die alles kwijt zijn. Bovendien maakt Mercy Corps plannen om de humanitaire omstandigheden langs de belangrijkste toegangsroutes en op de plekken van binnenkomst in Europa te verbeteren. De focus ligt op de migratie- en doorreisgebieden in Jordanië, Irak, Libanon, Turkije, Servië, Macedonië, Hongarije en Syrië, en op de kust- en aankomstgebieden in Griekenland.

Over Western Union

De Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen in de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 juni 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken en is het mogelijk om geld te versturen naar miljoenen bankrekeningen. In 2014 handelde Western Union wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Kijk voor meer informatie op www.westernunion.com.

Over de Western Union Foundation

De Western Union Foundation richt zich op het creëren van een betere wereld, waar de kans om dromen waar te maken door economische kansen niet alleen een voorrecht is voor een enkeling, maar een recht voor iedereen. Met het eigen Education for Better-programma en de steun van de Western Union Company, haar werknemers, agentschappen en zakenpartners, werkt de Western Union Foundation aan het realiseren van deze visie door het ondersteunen van onderwijs en het geven van hulp bij rampen als een weg naar een betere toekomst. Onze gecombineerde, sociale ondernemingen maken het leven beter voor individuele personen, families en gemeenschappen over de hele wereld. Tot nu toe heeft de Western Union Foundation meer dan US$ 103 miljoen aan subsidies en andere donaties beschikbaar gesteld. Deze fondsen zijn toegewezen aan meer dan 2760 niet-gouvernementele organisaties in meer dan 136 landen en gebieden. De Western Union Foundation is een onafhankelijk Amerikaans goed doel erkend onder §501(c)(3). Kijk voor meer informatie opwww.westernunionfoundation.org of volg ons op Twitter @TheWUFoundation.

WU-G

WU-F

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Western Union
Noord- en Zuid-Amerika en Europese Unie:
Pia De Lima (US), +1 954-260-5732
pia.delima@westernunion.com
of
Claire Treacy, +44 (0)7808 243 380
Claire.Treacy@westernunion.com< br/>or
Midden-Oosten, Afrika, Azië-Pacific, Oost-Europa en landen van het GOS:
Ingrid Sahu, +971-52-9225021
ingrid.sahu@westernunion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr