13:37 uur 10-09-2015

Open Interconnect Consortium onthult cloud-native ondersteuning voor Internet der dingen (Internet of Things)

PORTLAND, Oregon–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft het Open Interconnect Consortium, Inc. (OIC) de openbare beschikbaarheid van hun kandidaatspecificatie van Internet der dingen (Internet of Things, IoT) bekendgemaakt. Deze belangrijke technische mijlpaal die het door OIC gesponsorde open-source-project IoTivity aanstuurt, is de enige cloud-native architectuur voor IoT binnen de branche die in een officiële specificatie is gedocumenteerd en op bijna elke door de ontwikkelaar gewenste manier kan worden geïmplementeerd. Cloud-native ontwerp is cruciaal voor het ontsluiten van de kosten, schaalbaarheid en betrouwbaarheid die nodig zijn voor het gebruik van miljoenen apparaten.

De OIC-kandidaatspecificatie 1.0 bevat ook een fundamenteel kader, een smart-home-apparaat, brontype en mogelijkheden voor beveiliging en bediening op afstand.

OIC’s cloud-native aanpak past cloudtechnieken aan voor lokaal gebruik, waardoor een soepele integratie tussen lokaal- en cloud-gebruik mogelijk wordt (bijvoorbeeld lokaal-naar-lokaal en lokaal-naar-cloud). Cloud-native architectuur geeft ontwikkelaars meer flexibiliteit en betekent dat als ontwikkelaars zelfs starten met een uitsluitend lokale aanpak, zij hun producten niet opnieuw hoeven te ontwerpen om groei mogelijk te maken als hun producten steeds succesvoller worden.

“De IT-branche keek naar cloud-pioniers om te zien hoe zij miljoenen mobiele apparaten en interacties gebruiken en kwam erachter dat alleen cloud-native ontwerp betrouwbaar schaalbaar is om de talrijke IoT-apparaten en interacties te gebruiken die we in succesvolle projecten verwachten te zien,” aldus Mike Richmond, executive director van het Open Interconnect Consortium. “Uitgaande van dit inzicht, hebben we deze kandidaatspecificatie ontwikkeld en stellen we het voor iedereen beschikbaar ter evaluatie.”

Deze mijlpaal volgt op een jaar van sterke groei van het aantal leden voor de OIC, met nieuwe bedrijven waaronder IBM en National Instruments die zich bij de groep aansloten. Bovendien anticipeert de OIC met een aantal succesvolle promoties en de lancering van deze nieuwe specificatie op het certificeren van de eerste producten met OIC-compliance aan het eind van het jaar.

Richmond: “Met OIC’s aanpak kunnen bedrijven hun eigen implementatie of de open-source-implementatie binnenhalen om te kunnen voldoen aan een groot scala aan productvereisten.”

Ondersteunende bronnen:

Over Open Interconnect Consortium

Het Open Interconnect Consortium, een non-profit-organisatie in Delaware, is opgericht door toonaangevende technologiebedrijven met als doel het definiëren van de connectiviteitsvereisten en het waarborgen van de interoperabiliteit tussen apparaten die onderdeel uitmaken van het opkomende Internet der dingen (Internet of Things, IoT).

Alle opgenomen handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OIC Public Relations
Danielle Tarp, 415-856-5182
OICPR@blancandotus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr