11:26 uur 10-09-2015

HookLogic verzekert zich van groeironde van $15,5 miljoen ter versnelling van internationale expansie en innovatie van technologieplatform

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– HookLogic, pionier op het gebied van performance marketing voor merken, heeft vandaag een Series C groeironde van $15,5 miljoen bekendgemaakt waaraan wordt deelgenomen door nieuwe beleggers Fung Capital en Mousse Partners, naast bestaande beleggers Bain Capital Ventures en Intel Capital. Tegelijkertijd met de bekendmaking van deze financieringsronde, maakte HookLogic de verkoop bekend van haar AutoHook-divisie aan Urban Science, een internationale leverancier van analytische oplossingen die OEM’s in de automobielbranche en hun dealers helpt hun verkopen en klantvastheid te verbeteren.

De bekendmaking volgt op twee jaar van snelle groei voor het bedrijf , dat een unieke benadering tot performance marketing hanteert door het integreren van native search advertising in vooraanstaande e-commerce sites. Duizenden merken maken gebruik van het performance marketing-platform van HookLogic om het winkelend publiek te bereiken op de grootste e-commerce sites op het gebied van retail en reizen, waaronder Walmart, Target, Best Buy, Macy’s, Costco, Argos, Expedia, Priceline en vele andere.

“Onze nieuwe beleggers beschikken over grondige kennis en expertise met betrekking tot de branche om de volgende groeigolf te kunnen ondersteunen,” aldus Jonathan Opdyke, CEO van HookLogic. “De combinatie van deze investering en de opbrengst van de afstoting zullen ons in staat stellen onze internationale expansie te versnellen en te investeren in technologieën die een revolutie zullen teweegbrengen op het gebied van e-commerce en digitaal adverteren, met inbegrip van enorme innovaties in de mobiele sector.”

Fung Capital USA, de particuliere beleggingstak van de families van Victor Fung en William Fung, houders van een meerderheidsbelang in de Fung Group, richt zich op investeringen in technologieën voor omni-channel commerce en de verbetering van de efficiëntie van de supply-chain. De Fung Group heeft haar thuisbasis in Hongkong en bestaat uit nv’s en bv’s, zoals Li & Fung, een vooraanstaande supply-chain partner van vele retailers en merken, en de Global Brands Group, een van ‘s werelds toonaangevende ondernemingen op het gebied van merkkleding, schoenen en modeaccessoires.

Het platform van HookLogic is uitgegroeid tot een platform met een reikwijdte van meer dan 160 van ‘s werelds grootste e-commerce sites in 69 landen, met toegang tot meer dan $90 miljard aan e-commerce verkopen voor brand sales attribution. In de VS bereikt het retail netwerk van HookLogic meer unieke shoppers dan Amazon.com, en het webverkeer zal naar verwachting dat van Amazon overtreffen in het vierde kwartaal van 2015. ‘

De financieel adviseur van HookLogic bij de verkoop van de AutoHook-divisie was de Presidio Group.

Over HookLogic

HookLogic, pionier op het gebied van performance marketing voor merken, werkt samen met ‘s werelds meest vooraanstaande retailers en online reisondernemingen om de verkopen van merkproducten en hotelverblijven te versnellen. Adverteerders gebruiken het platform om shoppers die zich reeds op de markt bevinden te bereiken, verkeer naar producten te leiden en de resulterende verkopen toe te wijzen. Tot de netwerkpartners en adverteerders behoren Walmart, Target, Best Buy, Macy’s, Expedia, Priceline, Hasbro, Intel, LG, L’Oreal, Mondelez, Philips, Microsoft en Marriott. HookLogic heeft haar hoofdkantoor in New York, en bijkantoren in Ann Arbor (Michigan), Santa Monica (Californië) en Londen. Zie www.hooklogic.com of bel naar (646) 467-8200 voor meer informatie.

Over Fung Capital USA

Fung Capital USA is de particuliere beleggingstak van de families van Victor Fung en William Fung, houders van een meerderheidsbelang in de Fung Group. De Fung Group is gebaseerd in Hongkong en is actief binnen diverse segmenten van de retail supply-chain, van design, ontwikkeling, inkoop en logistiek van consumentengoederen tot licentiëring, eigendom en retail van modemerken. Op 31 december 2014 bedroeg de totale omzet van de Fung Group US$24 miljard, en had het bedrijf in totaal 46.000 werknemers in dienst die actief waren binnen 40 economieën, verspreid over de hele wereld. Meer informatie over Fung Capital USA: www.fungcap.com

Over Bain Capital Ventures

Bain Capital Ventures (BCV) voorziet bedrijven die gericht zijn op technologie en op technologie gebaseerde dienstverlening, met name aan grote ondernemingen, van groeikapitaal. BCV investeert in sectoren als infrastructuursoftware, applicatiesoftware, FinTech en gezondheidszorg. Enkele voorbeelden van ondernemingen waarin BCV heeft geïnvesteerd zijn BloomReach, BillTrust, Docusign, Gainsight, Infusionsoft, Kiva Systems, LinkedIn, Optimizely, Rapid7, SolarWinds en SurveyMonkey, TellApart en VMTurbo. Als gelieerde onderneming van Bain Capital, een vooraanstaande internationale onderneming op het gebied van alternatieve bedrijfsmiddelen, gespecialiseerd in durfkapitaal, heeft BCV samengewerkt met meer dan 200 bedrijven voor het opzetten, uitbouwen, commercialiseren en laten groeien van hun onderneming. BCV heeft circa $3 miljard aan activa in beheer en beschikt over kantoren in de Bay Area, New York City en Boston. Volg BCV op @BainCapVC of bezoek de website op www.baincapitalventures.com.

Over Intel Capital

Intel Capital, de internationale beleggingsorganisatie van Intel, verricht equity beleggingen in innovatieve en nieuwe technologiebedrijven wereldwijd. Intel Capital belegt in een breed scala van bedrijven die hardware, software en diensten aanbieden voor ondernemingen, mobiliteit, consumenteninternet, digitale media en halfgeleiderfabricage. Sinds 1991 heeft Intel Capital bijna US$11,6 miljard geïnvesteerd in 1440 bedrijven uit 57 landen. Binnen dat tijdsbestek zijn 213 bedrijven de beurs opgegaan op diverse aandelenbeurzen wereldwijd en zijn 373 bedrijven overgenomen of gefuseerd met een ander bedrijf. In 2014 belegde Intel Capital $359 miljoen in 125 investeringen, met inbegrip van 59 nieuwe deals. Meer informatie over wat Intel Capital tot een van de krachtigste beleggers op het gebied van durfkapitaal maakt: www.intelcapital.com of volg @Intelcapital.

Over Urban Science

Urban Science. opgericht in 1977, is een internationaal adviesbureau in de automobielsector dat een wetenschappelijke benadering hanteert om fabrikanten en dealers te helpen vast te stellen waar ze hun middelen moeten aanwenden om hun marktaandeel, winstgevendheid en klantvastheid zo effectief en efficiënt mogelijk te verhogen. Urban Science heeft haar hoofdkantoor in Detroit en is haar klanten van over de hele wereld van dienst vanuit bijkantoren in de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Australië, China, Mexico, Rusland, Japan en Brazilië. Meer informatie over Urban Science: www.urbanscience.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Horn Group voor HookLogic
Samantha Kops, 646-202-9756
hooklogicteam@horngroup.com
of
GingerMay PR voor HookLogic
Naomi Whittome, +44 (0)203 642 1124
Naomi.whittome@gingermaypr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr