08:12 uur 07-09-2015

Dry eye syndroom: een internationaal symposium van Dompé richt zich op nieuw onderzoek voor aanpak van onvervulde behoeften van patiënten

BARCELONA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Roodheid en irritatie, jeuk en verbranding van het oog en de sensatie van het hebben van een vreemde stof onder het ooglid zijn de meest voorkomende symptomen van het dry eye syndroom, een steeds vaker voorkomend probleem in verband met milieu-, gedrags- en leefstijlfactoren die leiden tot verminderde oculaire smering.

Dry eye syndroom wordt vaak onderschat, maar kan aanzienlijke gevolgen hebben voor het gezichtsvermogen van patiënten, vooral in de matige en ernstige vorm ervan. Dit is een belangrijk onderwerp voor de bijeenkomst van de oogheelkundige onderzoeksgemeenschap in Barcelona op het 6 e EuCornea Congres. Het symposium, ‘Dry Eye disease: from pathogenic mechanism to innovative solutions,’ gepromoot door het biofarmaceutisch bedrijf Dompé, biedt de mogelijkheid om het huidige landschap te bespreken met toonaangevende internationale experts, de meest recente wetenschappelijke ontdekkingen wat betreft de oorsprong van de aandoening te belichten, en evalueert toekomstige behandelingskansen voor de meest ernstige vormen van het dry eye syndroom.

“Dry eye syndroom is een multifactoriële aandoening van het oogoppervlak en de traanfilm die beschadiging van het oogoppervlak kan veroorzaken,” verklaart Prof. José Manuel Benítez del Castillo Sánchez van de Universidad Complutense de Madrid en Jefe de Sección in Hospital Clinico San Carlos. “ Tranen verdedigen en zorgen voor een constante smering van het oog. Ze bieden voedingsstoffen en houden de ogen gezond. Een traanfilmaandoening, welke van kwantitatieve aard kan zijn wanneer er sprake is van een tekort aan de vloeistofcomponent, of van kwalitatieve aard met als gevolg een verandering in de traancompositie, kan zorgen voor een aantal problemen die in de meest ernstige gevallen moeilijk op te lossen zijn.”

De gezondheidstoestand van de traanfilm is essentieel voor het waarborgen van niet alleen oculaire gezondheid, maar ook goed zicht.

“Het is essentieel dat oogartsen in staat zijn om gebruik te maken van de behandelingsoptie die het beste voldoet aan de behoeften van de patiënt, omdat in sommige gevallen de beschikbare behandelingen geen adequate respons bereiken,” aldus Prof. Leonardo Mastropasqua van de Università degli Studi G. D’Annunzio Chieti Pescara. “ Een juiste diagnose en specifieke aanpak moeten vergezeld gaan van gerichte en effectieve therapie.”

Tegemoet komen aan de behoeften van patiënten met drogen ogen ziekte is een uitdaging die Dompé heeft aanvaard en nastreeft op het gebied van biotechnologisch onderzoek.

“Onderzoek naar innovatieve oplossingen voor de onvervulde behoeften van patiënten met dry eye syndroom over de hele wereld is een belangrijke verplichting voor Dompé,” gafEugenio Aringhieri, Chief Executive Officer van Dompé, te kennen. “ We zijn in de laatste fase van de ontwikkeling voor lubricin, een glycoproteïne die van nature aanwezig is in het lichaam en die we onderzoeken om de traanfilmbescherming en het herstelmechanisme in behandeling van dry eye syndroom te bepalen. De ontwikkeling van deze behandeling laat zien dat onderzoek nieuwe therapeutische paden kan openen die eerder niet onderzocht werden. We gaan door met klinische studies met rhNGF, een experimenteel molecuul van de recombinante humane zenuwgroeifactor (Nerve Growth Factor, NGF) dat momenteel geëvalueerd wordt voor de behandeling van oogziekten zoals neurotrofe keratitis en retinitis pigmentosa. Resultaten van een open-label klinische studie die de veiligheid en verdraagbaarheid van de verbinding onderzoekt bij patiënten met dry eye syndroom zijn sinds kort beschikbaar en Dompé zal binnenkort een multicenter Fase II studie starten ter evaluatie van de veiligheid en werkzaamheid van rhNGF voor de behandeling van dry eye syndroom.

About Dompé
Voor meer informatie kunt u terecht op: www.dompe.com en www.dompetrials.com

1 Dry Eye Syndrome, Epidemiology Forecast to 2022, EpiCast Reports, 2013 (gegevens verwerkt van Clegg et al., 2006; Lemp et al., 2008; Schaumberg et al., 2002; Shimmura et al., 1999)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dompé
Alessandro Aquilio
Public Affairs & Corporate Communications Senior Manager
alessandro.aquilio@dompe.com | +39 02 58383556 | +39 3346550628

Laura Sprea
Corporate Communications Specialist
laura.sprea@dompe.com | +39 0258383567 | +39 3355745188

Check out our twitter: @NewsNovumpr