08:29 uur 04-09-2015

Binatone verwerft licentierechten voor accessoires van Motorola Mobility om groeimogelijkheden te genereren voor mondiale  activiteiten

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Binatone Global, een vooraanstaand leverancier van IoT-verbonden consumentenelektronica en lifestyleproducten , heeft de exclusieve licentierechten verworven voor het ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van bepaalde Motorola accessoireproducten.

“Wij vinden het geweldig om deze volgende stap in ons groeiende samenwerkingsverband met Motorola Mobility bekend te kunnen maken,” aldus Dino Lalvani, voorzitter van Binatone. “Accessoires zijn een integraal onderdeel van het verbeteren van de consumentenbeleving in de mobiele wereld en Motorola heeft op dit gebied innovatieve technologieën ontwikkeld. Wij zien interessante mogelijkheden om onze innovaties in IoT-connectiviteit aan deze categorie van apparaten toe te voegen via ons Hubble Connected Platform.”

Binatone begon zijn al lang bestaande samenwerking met Motorola Mobility in 2008 en is momenteel de officiële vergunninghouder voor Motorola babymonitoren, monitoren voor thuis en huisdiermonitoren. Deze nieuwe overeenkomst zal een reeks mobiele accessoireproducten voor consumenten aan het portfolio van gelicentieerde producten toevoegen, waaronder mono- en stereo-bluetooth-hoofdtelefoons, draadloze luisprekers en auto-connectiviteitsproducten.

“Wij zijn zeer verheugd onze relatie met Binatone uit te breiden en kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan de wereldwijde groei van deze innovatieve producten,” aldus Kouji Kodera, Senior Vice President of Product bij Motorola.

Als onderdeel van dit exclusieve zakelijke licentiemodel zal Binatone deze categorie producten ontwerpen, fabriceren en wereldwijd leveren onder de merknaam Motorola. Teams van Motorola en Binatone werken samen om deze overgang voor zowel klanten als leveranciers naadloos te doen verlopen. Binatone zal als verantwoordelijke partij de levering van bestaande en nieuwe accessoires van het merk Motorola in deze categorieën wereldwijd overnemen vanaf oktober 2015.

“Afgelopen jaar hebben we een nieuw strategisch plan opgesteld om ons bedrijf te transformeren en zodanig aan te passen dat het wereldmarktleider wordt op het gebied van het IoT-verbonden ‘emotional home’,” aldus Kanwar Chadha, Executive Chairman van Binatone. “Deze overeenkomst is een integraal onderdeel van onze algehele strategie om het bedrijf sterker te maken door zowel organische groei en acquisities als het meebrengen van een rijke portfolio van Hubble Connected apparaten om de consumentenbeleving te verbeteren.”

Hubble is Binatone’s IoT-platform met wereldwijde dekking, dat een breed scala van apparaten aansluit op de cloud met gebruikmaking van meerdere connectiviteitstechnologieën en end-to-end-oplossingen en diensten levert aan klanten.

Neem voor meer informatie of interviewaanvragen contact op met Kendal Hurley via  Kendal@ballantinespr.com of 310-454-3080.

Over Binatone:
Binatone is een vooraanstaand leverancier van IoT-verbonden innovatieve consumentenelektronica en lifestyleproducten voor een breed scala aan applicaties , met een focus op “emotional home” waaronder baby kamer-, huisdieren- en gezinsconnectiviteit, thuis en onderweg. De producten van het bedrijf worden verkocht onder wereldwijd vooraanstaande merken zoals Motorola, AEG, Binatone en iDECT. Al meer dan 56 jaar handhaaft Binatone zijn positie als belangrijke speler in de consumentenelektronicabranche door het aanbieden van innovatieve producten en oplossingen.

Bezoek voor meer informatie  www.binatoneglobal.com.

Over Hubble:
Hubble Connected Limited (‘Hubble’) is een mondiale aanbieder van Internet of Things (IoT) -oplossingen en Platform-as-a-Service (PaaS) . Het Hubble-platform stelt operators en serviceaanbieders in staat om hun aanbod te verbeteren en leidende wereldwijde OEM-fabrikanten (original equipment manufacturers) om volledig geïntegreerde voorstellen te bieden met krachtige toepassingen die live videostreaming, cloudrecording en GPS -tracking bevatten. Hubble heeft een brancheleidend vermogen als het gaat om het bieden van betaalbare wereldwijde draagbare connectiviteit. Naast het direct verbinden van veel vooraanstaande mondiale merken zoals Motorola, Binatone, AEG, VTech en Beurer, is Hubble lid van de AllSeen Alliance and Thread Group.

Bezoek voor meer informatie  www.hubbleconnected.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ballantines PR
Kendal Hurley, 310-454-3080
Kendal@ballantinespr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr