14:44 uur 02-09-2015

Exclusive Group: VAST-cijfers wijzen op recordverkoop

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Exclusive Group plukt de vruchten van zijn unieke strategie voor waardeverhogende diensten en technologieën (VAST-strategie). De halfjaarcijfers van 2015 wijzen op een recordomzet van 370 miljoen euro. Daarmee was de omzet 60 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar (42 procent onder dezelfde grondslagen), waardoor het resultaat de verwachtingen met 10 procent overtrof. Sterke prestaties van het internationale bedrijfsonderdeel voor cyberveiligheid en infrastructuur, Exclusive Networks, bevorderden de verkoopcijfers. Daarnaast vielen de baten van Exclusive Capital, BigTec en ITEC hoger uit dan verwacht.

“De combinatie van onze snelgroeiende kernbedrijven in cyberveiligheid met een visionaire aanpak van veranderingsgerichte datacenterprojecten via BogTec VAD blijft de basis van onze buitengewone resultaten”, zei Olivier Breittmayer, ceo van Exclusive Group. “Ons doel is verdere, internationale vereniging van waardeverhogende dienstverlening, wat het succes van onze kernactiviteiten ondersteunt door de ontwikkeling en toevoeging van nieuwe servicemogelijkheden die ons en -nog belangrijker- onze VAR- en SI-partners onderscheiden.”

Exclusive Group: VAST Figures Reveal Best Trading Period on Record

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Exclusive Group is reaping the rewards of its unique value-added services and technologies (VAST) strategy with results for the first half of 2015 showing record revenues of 370m€. Revenue was 60% higher than the same period last year (42% growth on a like-for-like basis), beating the Group’s own expectations by more than 10%. Sales were boosted by strong performance across the global footprint of its Exclusive Networks cybersecurity and infrastructure value-added distribution business, as well as larger-than-expected gains from the Exclusive Capital, BigTec and ITEC business units.

“The combination of our fast growing core vendors in cybersecurity, combined with our visionary approach to transformational datacentre projects through our BigTec VAD, continue to form the foundation of these outstanding results,” said Olivier Breittmayer, CEO of Exclusive Group. “Our target is greater, global unification of our value-added services proposition, supporting the success of our core activities by developing and adding new services options that continue to differentiate us, but more importantly our vendors and upstream VAR & SI partners.”

Other highlights:

  • The synergy between ITEC’s global services capability and Exclusive Capital’s flexible asset financing and leasing services has been a catalyst for substantial deal opportunities. In line with this, key Exclusive vendors are actively pursuing white labelling packages that will extend the potential for further business growth.
  • Datacentre transformation VAD BigTec has expanded into a further six countries – 12 in total – and is converting significant opportunities amongst new and existing partners in the cloud and virtualisation space.
  • In real terms, excluding the acquisitions of ITEC and Exclusive Capital, the Group’s growth is 42%; outpacing market trend and demonstrating the underlying strength of the Exclusive Networks cybersecurity and infrastructure business, which continues to make up the bulk of global revenues.
  • Exclusive continues to be the primary choice for new vendors eager to grow and establish their EMEA/global footprint, and this is borne out by solid results delivered for VMTurbo, Lookout, vArmour and other recently announced additions to its vendor portfolio.

Contacts

Cohesive
Andy Crisp/Jacob Petterson
+44 (0) 1291 626200
exclusivegroup@wearecohesive.com< /a>

Check out our twitter: @NewsNovumpr