08:11 uur 01-09-2015

Ascom ondersteunt verbeterde patiëntenzorg door integratie met toonaangevende EPD-systemen

GÖTEBORG, Zweden–(BUSINESS WIRE)– Ascom, een toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen in de gezondheidszorg , kondigt de integratie aan met de meest gangbare EPD-systemen (Elektronisch Patiëntendossier) waardoor zorgverleners meer toegang hebben tot patiëntgegevens binnen de applicaties van de Unite Messaging Suite®. Door onze Unite-softwareapplicaties te combineren met toegang tot medische gegevens van patiënten kunnen ziekenhuizen nog meer rendement halen uit hun EPD-systeem en de klinische werkstromen verbeteren.

Wereldwijd investeren ziekenhuizen grote bedragen in EPD-systemen ter verbetering van de patiëntenzorg, omdat met zo’n systeem zowel het ziekenhuis als de zorgverleners profiteren van betere toegang tot patiëntgegevens. Als op kritieke momenten de juiste informatie direct beschikbaar is, verloopt de besluitvorming sneller en wordt de zorgomgeving verbeterd.

De integratie van Unite met EPD-systemen completeert deze verbetering van de werkstromen, doordat hiermee de informatiestroom wordt versneld. Er wordt gebruik gemaakt van standaardprotocollen, waarmee een ‘verbonden’ omgeving voor zorgverleners wordt gecreëerd. Dit verbetert de informatievoorziening en toewijzing van personeel en verkort klinische responstijd.

Claes Ödman, General Manager van Ascom Wireless Solutions licht toe: ‘Door een verbonden omgeving tussen Unite en EPD-systemen te bouwen, creëer je een snelle, betrouwbare en efficiënte oplossing voor ziekenhuizen die optimaal willen profiteren van de voordelen van hun EPD-systeem. Een verbonden omgeving is een cruciale schakel waarmee de patiëntenzorg en de klinische werkstromen verbeterd worden.’

Ga voor meer informatie naar www.ascom.com/ws

OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS

Ascom Wireless Solutions ( www.ascom.com/ws) is een toonaangevende leverancier van innovatieve communicatie-oplossingen en geïntegreerde workflow-intelligence voor ziekenhuizen, de ouderenzorg, organisaties die zelfstandig wonen faciliteren en andere activiteitensegmenten waar missiekritische communicatie van essentieel belang is. Wereldwijd zijn ongeveer 100.000 systemen geïnstalleerd. De onderneming biedt een breed scala van spraak- en professionele berichtensystemen aan met toegevoegde waarde voor de klanten, doordat ze hun missiekritische communicatieprocessen ondersteunen en optimaliseren. Deze oplossingen zijn gebaseerd op mobiele telefonie, VoWiFi, IP-DECT, Nurse call en pagingtechnologieën die viaAscom Unite op een intelligente manier in bestaande systemen van bedrijven worden geïntegreerd. De onderneming heeft vestigingen in 13 landen en heeft wereldwijd 1.200 medewerkers in dienst. Het in 1955 opgerichte en in Göteborg, Zweden gevestigde Ascom Wireless Solutions is onderdeel van de Ascom Group, die genoteerd is aan de Swiss Stock Exchange (ASCN: SIX).

Contacts

Ascom Wireless Solutions
Magnus Lönnroth
VP, Global Product Line Unite Solutions
Telefoon: +46 31 55 93 86
E-mail: magnus.lonnroth@ascom.se
of
Karin Dunberg
Marketing Manager, Global Marketing Communications
Tel.: +46 761 25 10 24
E-Mail: karin.dunberg@ascom.se

Check out our twitter: @NewsNovumpr