16:39 uur 31-08-2015

Western Union activeert uitgaande geldoverboekingen van Griekenland naar meer dan 200 landen en gebieden

ENGLEWOOD, Colorado en ATHENE, Griekenland–(BUSINESS WIRE)– The Western Union Company, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van mondiale betaaldiensten heeft vandaag bekendgemaakt dat het de uitgaande Western Union Money Transfer®-service vanuit Griekenland opnieuw heeft geactiveerd via hun agent WorldBridge Payment Institution (Paylink®). Hierdoor is het voor klanten mogelijk geld te verzenden van Griekenland naar meer dan 200 landen en gebieden. De door de regering opgelegde limieten van € 500 per maand per klant en maandelijkse limieten voor agenten zullen van toepassing zijn.

Het herstel van deze dienstverlening volgt op de implementatie van een nieuw wettelijk besluit van de Griekse regering, waardoor een aantal geldoverboekingsoperators onder toezicht van de Bank van Griekenland het verrichten van uitgaande geldoverboekingen hervatten, onder speciale voorwaarden. WorldBridge heeft net als elke betalingsinstelling een maandelijkse bovengrens voor alle uitgaande geldoverboekingen.

Western Union heropende al een groot deel van de inkomende Western Union Money Transfer®-service naar Griekenland, met de beschikbaarheid van contante uitbetalingen van internationale en binnenlandse overboekingen bij meer dan 1500 agentschappen in heel Griekenland. Op Western Union Money Transfer®-transacties betaalbaar in euro via het Western Union’s agentennetwerk Paylink en ELTA, de Griekse postinstantie, zijn geen Griekse kapitaalcontroles van toepassing.

“Samen met onze agenten werken we er hard aan om de diensten van Western Union in Griekenland volledig te herstellen. Dit is voor ons al een prioriteit sinds het begin van de verplichte banksluitingsdag eind juni toen we hebben geprobeerd onze klanten in Griekenland door deze financieel moeilijke tijd heen te helpen,” aldus Giovanni Angelini, Senior Vice President en General Manager voor Europa bij Western Union.

“Mensen en hun ambities verbinden blijft de essentie van wie we zijn. Als geld over de wereld in beweging is, kunnen er betere dingen gebeuren. De reactivering van onze uitgaande diensten is een belangrijk resultaat voor onze klanten in Griekenland en helpt ons verder op weg naar volledig herstel van onze diensten,” zei hij.

Western Union’s grensoverschrijdende capaciteit is een zeldzame combinatie van een fysiek en digitaal netwerk in 200 landen en gebieden. Voor zijn verschillende merken beschikt het bedrijf wereldwijd over ruim 500.000 agentschappen – van vooraanstaande detailhandelaren tot en met banken, meer dan 100.000 geldautomaten en kiosken, meer dan 90 actieve geldoverboekingsbanken op basis van rekeningen, bankbetalingen in meer dan 50 landen en wu.com-sites in 29 landen.

WU-F
WU-G

Over Western Union

Het bedrijf The Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen in de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 juni 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. In 2014 handelde Western Union wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Kijk voor meer informatie op www.westernunion.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Western Union mediacontacten
Amerika en Europese Unie:
Pia De Lima, +1 954 260 5732
Pia.delima@westernunion.com (VS)
of
EU:
Claire Treacy, +44 (0)7808 243 380
Claire.Treacy@westernunion.com (VK)

Check out our twitter: @NewsNovumpr