10:20 uur 27-08-2015

Fins ziekenhuis voert als eerste ter wereld de Ascom Myco smartphone voor de gezondheidszorg in

GÖTEBORG, Zweden–(BUSINESS WIRE)– Kuopio University Hospital (KUH) in Finland is het eerste ziekenhuis ter wereld dat de Ascom Myco in gebruik heeft genomen .– Ascom Myco is een smartphone die speciaal ontwikkeld is voor missiekritische communicatie in ziekenhuizen en andere zorgomgevingen. KUH heeft de Ascom Myco geïntroduceerd op de neonatale intensive care.

‘Natuurlijk is het fantastisch nieuws dat KUH als eerste ziekenhuis ter wereld de Ascom Myco gaat gebruiken,’ aldus Ari-Pekka Tenko, Director of Sales and Marketing bij Ascom Finland. ‘Maar het geeft vooral voldoening dat de Ascom Myco op zo’n veeleisende en belangrijke afdeling als de neonatale intensive care wordt ingezet.’

De belangstelling van KUH voor de unieke Ascom Myco smartphone werd ingegeven door de invoering van de ‘familiekamer’, een nieuw zorgmodel binnen het ziekenhuis. In dit model worden pasgeborenen verzorgd in familiekamers, zodat de ouders ‘s nachts bij hun baby kunnen blijven. Onderzoek duidt erop dat zo’n omgeving de prognose voor pasgeborenen kan verbeteren en hun verblijf in het ziekenhuis kan verkorten.

‘In het nieuwe model kunnen moeders bij hun baby’s blijven. Moeder en kind wordt nooit van elkaar gescheiden, ook niet als een van beiden ziek is,’ vertelt verpleegkundige Mila Hilden, Project Manager van de neonatale intensive care van KHU.

Het nieuwe model zorgde er echter wel voor dat de responstijden op alarmmeldingen langer werden. Omdat de pasgeborenen over diverse privékamers verspreid waren, moesten verpleegkundigen verder lopen om de alarmen te bekijken op een monitor. ‘Het was lastig om een oplossing voor dit probleem te vinden,’ aldus Juhani Kouri, Project Manager bij KHU. ‘Het was geen optie om de alarmmeldingen over de hele afdeling te laten klinken, omdat pasgeborenen erg gevoelig zijn voor geluidsprikkels. Dergelijke verstoringen vermijden kan aanzienlijke voordelen opleveren, omdat het levenslange medische aandoeningen voor de pasgeborenen kan helpen voorkomen. Als we het nieuwe zorgmodel wilden invoeren, hadden we dus een slimmere oplossing nodig om met de alarmmeldingen en verpleegoproepen om te gaan.’

De Ascom Myco was voor ons dé oplossing. De smartphones, in combinatie met de geavanceerde software voor het toewijzen van personeel, Ascom Unite Assign, zijn nu aangesloten op de bewakingsapparatuur en het verpleegoproepsysteem, en dragen bij aan veiligere, efficiëntere zorg voor moeders en pasgeborenen.

Patiëntmonitoralarmen gaan nu rechtstreeks naar de Ascom Myco smartphone van één verpleegkundige,’ legt Tenko uit. ‘Hij of zij ziet om wat voor soort alarm het gaat, hoe urgent het is en welke patiënt het betreft. Als de verpleegkundige niet kan reageren, wordt de alarmmelding doorgestuurd naar een collega die als back-up is aangewezen. Ascom Myco vermindert het risico dat een alarm over het hoofd wordt gezien, omdat de berichten niet automatisch naar alle verpleegkundigen worden verzonden, maar alleen naar degenen die verantwoordelijk zijn voor een bepaalde pasgeborene.’

Meer informatie over Ascom Myco vindt u op: www.ascommyco.com.

OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS

Ascom Wireless Solutions ( www.ascom.com/ws) is een toonaangevende leverancier van innovatieve communicatie-oplossingen en geïntegreerde workflow-intelligence voor ziekenhuizen, de ouderenzorg, organisaties die zelfstandig wonen faciliteren en andere activiteitensegmenten waar missiekritische communicatie van essentieel belang is. Wereldwijd zijn ca. 100.000 systemen geïnstalleerd. Het bedrijf biedt een breed scala van spraakoplossingen en professionele messaging-oplossingen die de klanten een toegevoegde waarde bieden door hun missiekritische communicatieprocessen te ondersteunen en te optimaliseren. Deze oplossingen zijn gebaseerd op mobiele telefonie, VoWiFi, IP-DECT, Nurse call en pagingtechnologieën die via Ascom Unite op een intelligente manier in bestaande systemen van bedrijven worden geïntegreerd. De onderneming heeft vestigingen in 13 landen en heeft wereldwijd 1.200 medewerkers in dienst. Het in 1955 opgerichte en in Göteborg, Zweden, gevestigde Ascom Wireless Solutions maakt deel uit van de Ascom Group, een aan de Zwitserse beurs genoteerde onderneming (ASCN:SIX).

Contacts

Ga voor meer informatie naar www.ascom.com/ws of neem contact op met:
Ascom Finland
Ari-Pekka Tenko, Director Sales & Marketing
Telefoon: +358 40 500 9904
E-mail: ari-pekka.tenko@ascom.com
of
Voor meer informatie over KUH:
Mila Hilden
+358 40 480 8889
mila.hilden@kuh.fi
of
Juhani Kouri
+358 44 717 5871
juhani.kouri@kuh.fi

Check out our twitter: @NewsNovumpr