17:06 uur 25-08-2015

Zweeds koninklijk technologie-instituut KTH kiest voor InfiniBand van Mellanox

SUNNYVALE, Calif. & YOKNEAM, Israël–(BUSINESS WIRE)– Mellanox® Technologies, Ltd., een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige koppelingssystemen voor datacenters en opslagsystemen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het Zweedse koninklijke instituut voor technologie (KTH) zijn oplossingen met EDR 100Gb/s InfiniBand heeft geselecteerd voor het PDC Center, dat werkt met krachtige computersystemen. Mellanox’ robuuste en flexibele systemen zorgen voor snellere tussenkoppelingen, verminderde latency en intelligente versnellingen, wat de efficiëntie maximaliseert. Dit stelt het PDC Center in staat prestaties van wereldformaat te leveren op gebied van geavanceerde modellen van klimaatverandering, onderzoek naar hersenfuncties en metingen van interactie tussen proteïnes en medicijnen. De ingebruikname van EDR InfiniBand-technologie door PDC Center is de jongste van een reeks implementaties van dit hoogwaardige koppelingssysteem. De TOP500 Supercomputers List van juni illustreerde het toegenomen gebruik InfiniBand al eerder. Uit de lijst bleek dat meer dan de helft van de vijfhonderd grootste supercomputers draait op InfiniBand.

 

KTH Royal Institute of Technology Selects Mellanox End-to-End EDR 100Gb/s InfiniBand Solutions

 

SUNNYVALE, Calif. & YOKNEAM, Israël–(BUSINESS WIRE)– Mellanox® Technologies, Ltd. (NASDAQ:MLNX), a leading supplier of high-performance, end-to-end interconnect solutions for data center servers and storage systems, today announced its EDR 100Gb/s InfiniBand solutions have been selected by the KTH Royal Institute of Technology for use in their PDC Center for High Performance Computing (PDC Center). Mellanox’s robust and flexible EDR InfiniBand solution offers higher interconnect speed, lower latency and smart accelerations to maximize efficiency and will enable the PDC Center to achieve world-leading data center performance across a variety of applications, including advanced modeling for climate changes, brain functions and protein-drug interactions. The PDC Center is the latest deployment of Mellanox EDR InfiniBand technology to validate the expanding global adoption of this high-performance interconnect solution. The increasing use of InfiniBand technology was first illustrated in the TOP500 Supercomputers List in June 2015 with more than 50 percent of those included utilizing InfiniBand.

“The PDC Center trusts Mellanox’s EDR 100Gb/s InfiniBand technology to deliver the performance levels needed for the institute to remain one of the top research facilities in the world,” said Daniel Ahlin, technical director at the PDC Center. “Incorporating Mellanox’s latest technology ensures that PDC will continue to provide top-level and consistent performance for our researchers throughout the system’s lifetime.”

“Mellanox understands the critical role high-performance computing plays in today’s academic research communities,” said Gilad Shainer, vice president of marketing at Mellanox Technologies. “The performance leadership of Mellanox EDR InfiniBand solutions, combined with the flexibility to program and innovate through them, enable the PDC Center to make new life-changing discoveries through simulation and modeling. Here at Mellanox we are big proponents of innovation and we look forward to supporting more institutes, like the PDC Center, as the global demand for high speed interconnect technology continues to grow.”

The PDC Center for High Performance Computing at the KTH Royal Institute of Technology provides HPC services to Swedish academia as part of the Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC), as well as internationally via the Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE) infrastructure. Those services include supercomputing and storage resources plus assistance from a range of application experts.

Supporting Resources:

About Mellanox

Mellanox Technologies is a leading supplier of end-to-end InfiniBand and Ethernet interconnect solutions and services for servers and storage. Mellanox interconnect solutions increase data center efficiency by providing the highest throughput and lowest latency, delivering data faster to applications and unlocking system performance capability. Mellanox offers a choice of fast interconnect products: adapters, switches, software, cables and silicon that accelerate application runtime and maximize business results for a wide range of markets including high-performance computing, enterprise data centers, Web 2.0, cloud, storage and financial services. More information is available at http://www.mellanox.com.

Mellanox is a registered trademark of Mellanox Technologies, Ltd. Switch-IB is a trademark of Mellanox Technologies, Ltd All other trademarks are property of their respective owners.

Contacts

Mellanox Technologies, Ltd.
Press/Media Contact
McGrath/Power Public Relations and Communications
Allyson Scott, +1-408-727-0351
allysonscott@mcgrathpower.com
or
USA Investor Contact
Mellanox Technologies
Gwyn Lauber, +1-408-916-0012
gwyn@mellanox.com
or
Israel PR Contact
Gelbart Kahana Investor Relations
Sharon Levin, +972-3-6070567
sharonl@gk-biz.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr