14:21 uur 25-08-2015

Euroscan-productlijn van apparaten voor temperatuurregistratie en oplossingen voor Cold Chain Monitoring van ORBCOMM gevalideerd volgens GAMP® 5-richtlijnen

ROCHELLE PARK, NEW JERSEY–(BUSINESS WIRE)– ORBCOMM Inc. (Nasdaq: ORBC), een internationale leverancier van Machine-to-Machine (M2M) oplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat haar Euroscan-productlijn van apparaten voor temperatuurregistratie en oplossingen voor Cold Chain Monitoring thans volledig is gevalideerd volgens de richtlijnen van de Good Automated Manufacturing Practice (GAMP ® 5). De GAMP 5-richtlijnen worden gepubliceerd door de International Society for Pharmaceutical Engineering (ISPE) en bieden een flexibele, op risico-evaluatie gebaseerde benadering voor het vaststellen en implementeren van kwaliteitsprocedures, met inbegrip van geautomatiseerde systemen die aan de normen voldoen, die de Good Distribution Practices (GDP) van farmaceutische producten voor menselijk gebruik ondersteunen.

ORBCOMM heeft processen en documentatie verbeterd, getest en geïmplementeerd om aan te tonen dat de Euroscan-productlijn kan worden gevalideerd volgens de GAMP 5-richtlijnen. Deze validatie bevestigt dat de Euroscan-producten van ORBCOMM een betrouwbare keuze zijn voor klanten die behoefte hebben aan volledige traceerbaarheid van hun operationele activiteiten, rapportage van opslagomstandigheden, met inbegrip van afwijkingen in temperatuurinstellingen, en bescherming van de kwaliteit en integriteit van hun gekoelde producten binnen de volledige Europese leveringsketen. In het kader van dit uitgebreide proces zijn de Euroscan-producten van ORBCOMM onderworpen aan een grondige controle door het European Institute for Pharma Logistics (EIPL) om te onderstrepen dat ze voldoen aan de GAMP 5-richtlijnen.

“We zijn verheugd over de ontvangst van de bevestiging dat onze producten voldoen aan de methodologie van GAMP 5, waardoor we in staat zijn onze farmaceutische klanten in Europa te ondersteunen in elke fase van het transporttraject,” aldus Ron Quaedvlieg, Managing Director van Euroscan bij ORBCOMM. “De toonaangevende Cold Chain Solutions van ORBCOMM bieden niet alleen betrouwbare functionaliteit voor temperatuurbewaking, brandstofbeheer, onderhoud en bediening op afstand voor gekoelde producten, maar stellen onze klanten tevens in staat hun algehele operationele efficiëntie te verhogen, de tevredenheid van hun klanten te verbeteren en te voldoen aan de regulatieve vereisten voor kwaliteitsborging.”

De EIPL-certificering van de naleving van de GAMP 5-richtlijnen door ORBCOMM is op aanvraag verkrijgbaar door contact op te nemen met info@euroscangroup.com.

Over ORBCOMM Inc.

ORBCOMM Inc. (Nasdaq: ORBC) is een toonaangevende internationale leverancier van Machine-to-Machine (M2M) communicatie-oplossingen en het enige commerciële satellietnetwerk dat volledig is gericht op M2M. De unieke combinatie van wereldwijde connectiviteit via satelliet, gsm en dual-mode netwerken, hardware, toepassingen voor webrapportage en software van ORBCOMM vormt het meest volledige dienstenaanbod binnen de M2M-sector. Onze oplossingen zijn ontworpen voor het op afstand volgen, bewaken en beheren van vaste en mobiele bedrijfsmiddelen in belangrijke verticale markten, zoals transport en distributie, zware apparatuur, industriële vaste bedrijfsmiddelen, olie en gas, zeevaart, mijnbouw en overheid.

ORBCOMM heeft bijna 20 jaar innovatie en expertise op haar naam staan en beschikt over meer dan 1,2 miljoen abonnees met een gevarieerd klantenbestand, met vooraanstaande OEM’s als Caterpillar Inc., Doosan Infracore America, Hitachi Construction Machinery Co., Ltd., John Deere, Komatsu Ltd. en Volvo Construction Equipment, alsmede klanten die end-to-end oplossingen bieden, zoals C&S Wholesale, Canadian National Railways, CR England, Hub Group, KLLM Transport Services, Marten Transport, Swift Transportation, Target, Tropicana, Tyson Foods, Walmart en Werner Enterprises. Voor meer informatie kunt u terecht op www.orbcomm.com.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (‘forward-looking statements’) in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze uitspaken met betrekking tot de toekomst hebben in het algemeen betrekking op onze plannen, doelstellingen en verwachtingen omtrent toekomstige gebeurtenissen. Hiertoe behoren uitspraken over onze verwachtingen, overtuigingen, plannen, doelstellingen, intenties, aannamen en andere uitspraken die geen betrekking hebben op historische feiten. Aan dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst, waaronder uitspraken met betrekking tot de verwachtingen van het Bedrijf, zijn bekende en onbekende risico’s en onzekerheden verbonden, waarop het Bedrijf in veel gevallen geen invloed kan uitoefenen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke resultaten en prestaties van het Bedrijf of de sector wezenlijk afwijken van de resultaten en prestaties die worden voorgesteld, verwacht of geïmpliceerd door de uitspraken met betrekking tot de toekomst. Daarnaast dient specifiek rekening te worden gehouden met de diverse factoren die worden beschreven in deel I, artikel 1A. “Risk Factors”, deel II, artikel 7. “Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations” en elders in het jaarrapport op formulier 10-K voor het jaar eindigende op 31 december 2014, en andere documenten ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Het Bedrijf neemt niet de verplichting op zich uitspraken met betrekking tot de toekomst of waarschuwingsfactoren publiekelijk te herzien, uitgezonderd waar dit wettelijk verplicht is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Informatie voor beleggers:
ORBCOMM Inc.
Michelle Ferris, 703-433-6516
Directeur Corporate Communications
ferris.michelle@orbcomm.com
of
Financiële en handelsmedia:
The Abernathy MacGregor Group
Chuck Burgess, 212-371-5999
President
clb@abmac.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr