08:21 uur 20-08-2015

Intertek Nederland breidt kwaliteitsmonitoringsprogramma’s en testen voor metaalbewerkingsvloeistoffen uit

ROTTERDAM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Intertek, een vooraanstaande dienstverlener van kwaliteits- en veiligheidsdiensten voor een breed scala aan industrieën wereldwijd, levert nu ook kwaliteitscontrole en monitoringsprogramma’s op metaalbewerkingsvloeistoffen (MWF’s) in het Intertek laboratorium in Rotterdam.

Metaalbewerkingsvloeistoffen bestaan uit complexe formuleringen die vaak verschillende soorten additieven omvatten, om te zorgen voor optimale prestaties. Tijdens het metaalbewerkingsproces wordt hitte gegenereerd, wat kan leiden tot schade aan apparatuur en producten. Ook de deeltjes die in het proces ontstaan kunnen tot schade leiden. Metaalbewerkingsvloeistoffen zorgen tijdens dit proces voor koeling, beschermen tegen corrosie, zorgen voor een smerende werking, spoelen metaalchips en voorkomen aaneensmeltingen.

Verontreinigingen, zoals bacteriën en ongewenste oliën, kunnen gemakkelijk de MWF-systemen binnendringen, hetgeen machineafbraak zal versnellen.

Om deze redenen is het belangrijk om de kwaliteit en conditie van de metaalbewerkingsvloeistoffen te monitoren, gedurende de hele levenscyclus. Daarmee kan worden verzekerd dat de prestaties, gedurende de hele levenscyclus, op een acceptabel niveau blijven.

Intertek’s geavanceerde laboratorium in Rotterdam biedt onder andere vloeistofmonitoringsprogramma’s aan. Met die programma’s helpt Intertek klanten schade aan dure metaalbewerkingsapparatuur en kostbare “downtime” als gevolg van reparaties te voorkomen. De testen en programma’s die Intertek aanbiedt detecteren metaalslijtage en potentiële besmettingen en verbeteren zo de betrouwbaarheid van machines door het voorkomen van schade en stops.

Frank van Broekhoven, Laboratoriummanager bij Intertek Rotterdam zegt hierover dat : “ Huidige klanten voornamelijk tevreden zijn met de interactie, snelheid en hoge kwaliteit van deze service van Intertek. Met deze nieuwe dienst kan Intertek een compleet portfolio bieden op het gebied van Oil Condition Monitoring.”

Het laboratorium van Intertek in Rotterdam voert de volgende testen op metaalbewerkingsvloeistoffen uit:

 • Acid Split (DIN51368)
 • Alkalinity
 • Acidity, pH (DIN51369)
 • Chlorides
 • Concentration by Refractive reading
 • Conductivity 20°C (DIN51412)
 • Cream Release, Oil release, Tramp oils
 • Nitrate, Nitrite
 • Corrosion test (DIN51360/2)
 • Biocides (different types)
 • Metals
 • Foam test
 • Reichert test
 • Residue
 • Surface Tension
 • Bacteria, Fungi, Yeast
 • Cloudpoint

Bezoek www.intertek.com of www.intertek.nl voor meer informatie!

Over Intertek

Intertek is een van de grootste leveranciers van test-, inspectie- en certificeringsdiensten, met meer dan 38.000 medewerkers in 100 landen wereldwijd, voor een groot gedeelte van onze diensten zijn wij marktleider.

Intertek gaat verder dan het testen, inspecteren en certificeren van producten en processen. Wij helpen klanten bij het verbeteren van prestaties, het efficiënter maken van productie en logistiek, ondersteunen met laboratoriumdiensten bij onderzoek en ontwikkeling, leveren advies bij het op de markt brengen van uw product en ondersteunen bij het verlagen van risico’s.

Ongeacht of het om een lokaal of mondiaal bedrijf gaat, wij ondersteunen bij het aantonen dat uw producten en materialen voldoen aan de normen m.b.t. kwaliteit, gezondheid, milieu en veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onze experts ondersteunen bij het implementeren van voorschriften, normen en standaarden in vrijwel alle landen wereldwijd.

Wij ondersteunen klanten bij het verhogen van de waarde van hun producten en het ontwikkelen van betrouwbare merken, ook dragen wij bij aan het optimaliseren van hun concurrentiepositie. Bezoek www.intertek.nl om meer over ons te weten te komen!

Voor meer informatie op het gebied van kwaliteitsmonitoringsprogramma’s en testen voor metaalbewerkingsvloeistoffen kunt u contact opnemen met:

Contacts

Intertek Netherlands:
Ilse Nagy, +31 (10) 4902 702
Sales Officer Analytical Assessment
sales.ara@intertek.com
of
Jo eri Verwijs, +31 (10) 4902 702
Marketing & Communications Employee
marketing.benelux@intertek.com< br/>of
Intertek U.S.:
Kerry Walter, +1 713 730 3848
Marketing Services Manager
Kerry.walter@intertek.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr