08:37 uur 11-08-2015

Noorse nationale spoorwegenadministratie: concurrentie op vrachtterminals

OSLO–(BUSINESS WIRE)– Meer concurrentie zal leiden tot een betere dienstverlening op vrachtterminals en meer vracht op de spoorwegen. In opdracht van het Noorse ministerie van Vervoer en Communicatie maakt de Noorse nationale spoorwegenadministratie nu de weg vrij voor concurrentie op de terminals in Stavanger en Trondheim. In 2017 zal de concurrentie beginnen voor de werking van de 12 vrachtterminals in Noorwegen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150810006390/nl/

(Foto: Business Wire)(Foto: Business Wire)

Goedkeuring vereist

– Deze diensten zullen niet worden aanbesteed, omdat we niet van plan zijn om eventuele diensten te kopen. Maar we moeten in staat zijn om te bepalen wie er binnen de terminal werkt. Iedereen die diensten wil aanbieden aan de vrachtterminals moet door ons worden goedgekeurd en moet een contract zijn aangegaan met een treinbedrijf, verklaart Kjell Ivar Maudal, hoofd van de terminals bij de Noorse nationale spoorwegenadministratie.

Als de proefperiode op de vrachtterminal Ganddal van Stavanger en de vrachtterminal Brattøra van Trondheim succesvol is, zal het concept worden ingevoerd op alle vrachtterminals (die het eigendom zijn van de Noorse nationale spoorwegenadministratie).

Goedkeuringsproces

Bedrijven die terminaldiensten willen aanbieden aan een treinbedrijf zullen worden onderworpen aan een uit vier fasen bestaand proces voordat zij de terminal mogen betreden:

– Hun bedrijfspapieren moeten in orde zijn, ze moeten aantonen dat ze beschikken over een kwaliteitsbewakingssysteem en dat HSE aanwezig is, en ze moeten in het bezit zijn van de benodigde certificaten en cursussen om het bewustzijn ten aanzien van de risico’s in verband met het werken op of in de nabijheid van een spoorweglijn te verhogen. Dit zijn belangrijke eisen van ons, benadrukt Maudal.

Hier zijn de relevante eisen.

Milieu-eisen

De Noorse nationale spoorwegenadministratie legt ook eisen op om waarborgen dat medewerkers weten wat ze moeten doen als ze bijvoorbeeld diesel of iets anders morsen dat een gevaar voor het milieu vormt. Bovendien is het een vereiste dat bedrijven die op een terminal willen werken voorzien in een dagverblijf, een garderobe en dergelijke faciliteiten voor hun werknemers. Zij kunnen deze ruimten huren van de Noorse nationale spoorwegenadministratie.

– Dit zijn nieuwe eisen die nooit eerder hoefden te worden nageleefd op een terminal, concludeert Maudal, die verwijst naar de website www.godsterminaler.no als bron van nadere informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Noorse nationale spoorwegenadministratie
Kjell Ivar Maudal, hoofd terminals
Mobiel: +47 900 19 648
E-mail: terminaler@jbv.no

Check out our twitter: @NewsNovumpr