08:29 uur 05-08-2015

GRIEKENLAND: Retailbetalingen van Western Union nu bij 1500 agentlocaties

ENGLEWOOD, Colorado en ATHENE, Griekenland–(BUSINESS WIRE)– De Western Union Company, een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten heeft vandaag bekendgemaakt dat agentschap ELTA – Hellenic Post, de Griekse postautoriteit, zijn gehele netwerk heeft geactiveerd – waardoor de contante uitbetalingspunten van Western Union van internationale en nationale geldoverboekingen zijn uitgebreid tot meer dan 1500 * agentlocaties over geheel Griekenland.

Op Western Union Money Transfer ®-transacties betaalbaar in euro via Western Union’s agentennetwerk zijn geen Griekse kapitaalcontroles van toepassing.

ELTA’s 920 postkantoren en vestigingen zijn gevestigd over geheel Griekenland, in negen geografische regio’s: Macedonië, Centraal-Griekenland, de Peloponnesos, Thessalië, Epirus, de Egeïsche eilanden (waaronder de Dodekanesos en de Cycladen), Thracië, Kreta, Attica en de Ionische eilanden betalen nu internationale en nationale transacties van Western Union ® uit.

Western Union Agent – WorldBridge Payment Institution (Paylink®), vertegenwoordigd in de centra van grote steden en met verlengde openingstijden, heeft zijn aantal betalingslocaties uitgebreid naar 650 van de 1000 na de activering van een week geleden.

“Het overmaken van geld naar Griekenland vanuit de gehele wereld en het faciliteren van contante betalingen in geheel Griekenland in het huidige klimaat is een enorm voordeel voor onze klanten en de Griekse economie,” aldus Giovanni Angelini, Senior Vice President en General Manager voor Europa bij Western Union.

“Als bedrijf dat gericht is op de behoeften van onze klanten, is het onze prioriteit om de diensten in Griekenland volledig te herstellen en door te gaan met ons bredere doel, namelijk overmaken van geld dat gezinnen, gemeenschappen verbindt en handelen als economische organisatie die over de gehele wereld dingen mogelijk maakt,” zei hij.

Western Union’s vermogen om in samenwerking met zijn agentennetwerk snel in beweging te komen komt voort uit zijn unieke cross-borderplatform – dat overmaking van geld naar Griekenland vanuit meer dan 200 landen en gebieden via meerdere kanalen en voortkomend uit verschillende valuta vergemakkelijkt. Voor zijn verschillende merken beschikt het bedrijf wereldwijd over ruim 500.000 agentschappen – van vooraanstaande detailhandelaren tot en met banken, meer dan 100.000 geldautomaten en kiosken, meer dan 90 actieve geldoverboekingsbanken op basis van rekeningen, bankbetalingen in meer dan 50 landen en wu.com-sites in 29 landen.

Western Union heeft recent ook inkomende overboekingen geactiveerd, direct naar Griekse bankrekeningen, van familie of naasten vanuit 30 landen over geheel Noord-Amerika, Europa, GOS en Azië-Pacific.

De activering van internationale en nationale overboekingen van Western Union volgt op een nieuwe wet uitgevaardigd door de Griekse regering, die geldoverboekingsoperators toestaat onder speciale voorwaarden zowel intra- als inkomende transacties op te nemen.

Over Western Union

Het bedrijf Western Union (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen over te maken en postwissels te kopen. Sinds 30 juni 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken en is de mogelijkheid om geld te versturen naar miljoenen bankrekeningen toegevoegd. In 2014 handelde Western Union wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Kijk voor meer informatie op www.westernunion.com.

* De beschikbaarheid van dienstverlening en geld hangt af van bepaalde factoren, waaronder de gekozen dienstverlening, de keuze van uitgestelde leveringsopties, speciale voorwaarden die op elke dienstverlening van toepassing zijn, verzonden bedrag, land van bestemming, valutabeschikbaarheid, problemen met regelgeving, consumentenbeveiligingsproblemen, identificatievereisten, leveringsbeperkingen, openingstijden agentschappen en verschillen in tijdzones (samen de “Beperkingen” genoemd).

WU-F
WU-G

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Western Union Mediacontacten
VS: Pia De Lima, + 1-954-260-5732
Pia.delima@westernunion.com
of
Europa: Sabine Fischer: +43-664-152-7554
sabine.fischer@westernunion.com (Oostenrijk)

Check out our twitter: @NewsNovumpr