14:48 uur 03-08-2015

Moody’s Analytics brengt nieuwe versie uit van de RiskOrigins™ oplossing op het gebied van de kredietlevenscyclus en risicoanalyse voor commerciële kredietverleners

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Moody’s Analytics, een toonaangevend bedrijf op het gebied van kredietanalyse en risicobeheer, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn RiskOrigins oplossing heeft verbeterd, voor de levering en opvolging van kredietbesluiten voor commerciële kredietverleners. Tot de verbeteringen horen een nieuw werkstroommodel voor samenwerking en een functionaliteit voor overeenkomststructuren, die de kredietverleners in staat stellen intelligentere besluiten te nemen ten aanzien van hun leningen, evenals een betere stroomlijning van het complexe kredietevaluatieproces, waarbij de efficiëntie kan worden verhoogd en aan de regelgeving wordt voldaan.

“In de hedendaagse omgeving van lage marges en verhoogde competentie moeten banken intelligenter en efficiënter dan ooit in hun werk zijn – vooral als het gaat om het evalueren van kredieten,” zegt Keith Berry, Managing Director van Credit Assessment en Origination bij Moody’s Analytics. “Wij hebben onze RiskOrigins oplossing verbeterd en zijn verder gegaan dan het traditionele ontstaan van leningen om kredietverleners te kunnen helpen intelligentere beslissingen te nemen, zodat de verzekeringstechnische kwaliteit hoger wordt, afspraken sneller kunnen worden afgehandeld en de winst gestimuleerd wordt.”

De RiskOrigins oplossing die in meer dan twaalf landen gebruikt wordt door de grootste financiële instellingen ter wereld, biedt kredietverleners een groter inzicht in de vastgestelde of pijplijnovereenkomsten, waarbij de potentiële impact hiervan op het algemene kredietprofiel van de instelling wordt belicht.

Het nieuwe werkstroommodel van de oplossing stroomlijnt de levenscyclus van het kredietrisico door het verbeteren en automatiseren van foutgevoelige manuele procedures, zoals spreiding en risicograduatie, de monitoring van convenanten en het beheer van de risicobereidheid van de bank. Bovendien is voor de financiële instellingen de functionaliteit voor overeenkomststructuren een uitdaging bij de efficiëntie in het opvangen van de overeengekomen gegevens en het bepalen van verzachtende risico-omstandigheden bij het ontstaan van de lening.

Verder draagt de RiskOrigins oplossing ertoe bij informatie uit uiteenlopende bronnen te standaardiseren om de integriteit van de gegevens en governance te verhogen, onderwerpen die steeds meer een hot issue zijn voor de bankregulerende instellingen. Door de toepassing van transparante, herhaalbare en controleerbare processen geeft de RiskOrigins oplossing kredietverleners de mogelijkheid om de beste methodes te gebruiken bij hun activiteiten en verzekerd de uitdagingen van de regelgeving tegemoet te komen.

“De banken waarmee wij praten verwachten meer uit te gaan geven voor de commerciële kredietverleningstechnologie dan voor de overige systemen. Wij concentreren ons op het aannemen van moderne geïntegreerde commerciële leningsplatformen zoals RiskOrigins om de operaties te standaardiseren en te vereenvoudigen,” aldus Joanne Pollitt, Executive Advisor bij CEB TowerGroup, die vooraanstaande financiële dienstverleners advies geeft over technologische kwesties die cruciaal zijn voor hun bedrijf. “Wij voorzien in de komende jaren een sterke duurzame groei van deze systemen.”

Voor meer informatie over de RiskOrigins oplossing, ga naar www.moodysanalytics.com/riskorigins.

Over Moody’s Analytics

Moody’s Analytics helpt kapitaalmarkten en risicobeheerspecialisten wereldwijd trefzeker te functioneren binnen een voortdurend veranderende markt. Het bedrijf biedt unieke hulpmiddelen en aanbevolen werkwijzen voor het meten van risico, gebaseerd op expertise en ervaring op het gebied van kredietanalyse, economisch onderzoek en financieel risicobeheer. Door levering van toonaangevende software, adviesdiensten en onderzoek, waaronder de exclusieve analyses van Moody’s Investor Service, kan Moody’s Analytics geïntegreerde en maatoplossingen bieden voor de aanpak van specifieke zakelijke uitdagingen. Moody’s Analytics is een dochteronderneming van Moody’s Corporation (NYSE:MCO), met een gerapporteerde omzet van $3,3 miljard in 2014. Het bedrijf heeft wereldwijd circa 10.000 mensen in dienst en is vertegenwoordigd in 33 landen. Meer informatie is beschikbaar opwww.moodysanalytics.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Moody’s Analytics
PRANITA SOOKAI, 212-553-4181
Associate Communications Strategist
pranita.sookai@moodys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr