15:06 uur 29-07-2015

Western Union viert zijn 20e verjaardag in Afrika

ACCRA, Ghana–(BUSINESS WIRE)– Western Union Company (NYSE:WU), een toonaangevend bedrijf in wereldwijde betaaldiensten viert vandaag zijn 20e verjaardag in Afrika. Met meer dan 34.000 locaties en connecties met miljoenen bankrekeningen en mobiele betaalapparaten in meer dan 50 landen en gebieden in geheel Afrika bedient het netwerk van Western Union miljoenen verzenders en ontvangers met een keuze uit 120 valuta.

Om deze speciale mijlpaal te vieren, heeft Jean Claude Farah, Western Union’s President voor Afrika, het Midden-Oosten, Azië-Pacific, Oost-Europa en GOS, naast Aida Diarra, Western Union’s Regional Vice President and Head of Africa en andere leden van het team leidinggevenden voor Afrika de eerste agentschapslocatie van ADB (Agricultural Development Bank) bezocht die in 1995 voor de eerste keer in Afrika Western Union-geldoverboekingsdiensten aanbood. Het WU-team van leidinggevenden bezocht ook het hoofdkantoor van Ecobank in Accra en dit werd gevierd met de lancering in Ghana van geldoverboekingsdiensten op basis van rekeningen via geldautomaten.

De viering van de 20e verjaardag van Western Union in Ghana in Afrika valt samen met een speech van president Barack Obama bij de hoofdvestiging van de Afrikaanse Unie in Addis Ababa, Ethiopië waar hij zei:

“Vandaag de dag is Afrika een van de snelstgroeiende regio’s in de wereld. Afrika’s middenklasse zal naar schatting groeien naar meer dan één miljard consumenten.
Met honderden miljoenen mobiele telefoons die toegang willen tot internet beginnen Afrikanen sprongsgewijs vooruit te gaan van oude technologieën naar nieuwe rijkdom.
Afrika is in beweging, er verrijst een nieuw Afrika.”

Western Union zet zich in voor de uitbreiding en ontwikkeling van zijn pan-Afrikaans netwerk dat een cruciale link biedt naar de steeds groeiende Afrikaanse diaspora die woont en werkt in landen overal in de wereld.

“Meer dan 30 miljoen Afrikanen leven buiten hun thuisland en zij dragen ieder jaar miljarden Amerikaanse dollars bij met overschrijvingen naar hun familie en gemeenschappen thuis1”, aldus
Jean Claude Farah. “Wij zijn blij dat wij een rol kunnen spelen door hen te helpen bij het overmaken van geld als zij ernaar streven hun economische status te verhogen, tegemoet te komen aan dringende behoeften, ondersteuning te bieden bij gezondheidszorgbehoeften, bij te dragen aan onderwijs voor toekomstige generaties en in veel gevallen bij het opbouwen van hun eigen kleine bedrijf. Door gedurende 20 jaar voor verbetering geld over te maken heeft Western voor Afrika en in Afrika een wereld aan mogelijkheden geboden.”

Aida Diarra voegde eraan toe, “Door het werk dat we doen maken we ook economische activiteit en het creëren van banen mogelijk. Momenteel zijn meer dan 155.000 Front Line Associates (FLA’s) werkzaam in ons agentschapsnetwerk op het Afrikaanse continent. Western Union investeert in opleiding van deze FLA’s bij het ontwikkelen van hun zakelijke, technische en nalevingsvaardigheden”.

Naast de sociaal-economische invloed die overschrijvingen van geld bewerkstelligen, ondersteunt het bedrijf ook filantropische activiteiten in Afrika via de Western Union Foundation, die een lange geschiedenis heeft van teruggeven aan gemeenschappen in het gehele Afrikaanse continent. De stichting ondersteunt organisaties die economische kansen en groei bevorderen voor individuele personen, gezinnen en gehele gemeenschappen overal in de regio. Sinds de oprichting heeft de Western Union Foundation $ 8.703 miljoen beschikbaar gesteld aan subsidies en donaties aan 158 NGO’s in meer dan 40 landen over geheel Africa.

Over Western Union

Het bedrijf Western Union (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen over te maken en postwissels te kopen. Sinds 31 maart 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. In 2014 handelde Western Union wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Ga voor meer informatie naar
www.WesternUnion.com.

___________________

1 IFAD, 2009

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

WU-G

Contacts

Western Union perscontact:
Khalid Baddou, +212 522 42 84
02
Khalid.Baddou@westernunion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr