11:40 uur 29-07-2015

Soraa’s perfecte lampen op maat zetten de flagshipstore van Gieves& Hawkes in het licht

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Soraa, wereldleider op het gebied van GaN-on-GaN™ ledtechnologie, heeft vandaag aangekondigd dat 245 van zijn ledlampen geplaatst zijn in de elegante flagshipstore van Gieves & Hawkes in Londen. Gieves & Hawkes dat in 1771 werd opgericht, heeft altijd luxe met functionaliteit weten te combineren. De gerespecteerde kleermaker staat bekend om het voorzien van kostuums aan de strijdkrachten van het Verenigd Koninkrijk en kleedt ook de Britse Koninklijke familie aan. Verder ontwerpt de kleermaker de modieuze en tegelijkertijd klassieke kostuums voor mannen. Deze zelfde benadering heeft de kleermaker willen hanteren in zijn keuze voor de verlichting van de winkel, met lampen die zowel energiezuinig als functioneel moesten zijn, maar ook luxueus en verfijnd. Aan de doelstelling van Gieves & Hawkes om op energie uit te sparen, een efficiënte verlichting te bieden en vakmanschap naar voren te brengen, voldeden de perfecte lampen van Soraa uitstekend.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150729005725/nl/

Soraa lamps illuminate the beautiful interior of the Gieves & Hawkes flagship store in London. (Phot ... Soraa lamps illuminate the beautiful interior of the Gieves & Hawkes flagship store in London. (Photo: Business Wire)

U kunt Gieves & Hawkes vinden op Savile Row nr. 1, het vroegere gebouw van de Royal Geographical Society die hier sind 1870 was gevestigd. De onderzoekers van de Society werden vaak door de koninklijke kleermaker gekleed. Hoewel het gebouw er zo statig uitziet als de winkel, heeft het door de jaren heen wat allure verloren, en daarom besloot Gieves & Hawkes het interieur volledig te vernieuwen. Bij deze renovatie koos het bedrijf voor een compleet nieuw ontwerp van verlichting met moderne ledlampen.

“De renovatie en modernisering van deze historische 18 e-eeuwse Gieves @ Hawkes flagshipstore op dit laatste adres van Savile Row was een hele uitdaging. Ik wilde de originele architectuur van het gebouw in stand houden, maar ook een eigentijdse ruimte creëren die als een dekmantel fungeerde voor zowel de elegante creaties van de creatieve directeur Jason Basmajian als van de eeuwenoude geschiedenis van het merk,” zei Teresa Hastings, de interieurontwerper die voor het project werd geselecteerd. “De winkel heb ik zo ontworpen dat de specifieke ruimtes in elkaar overlopen volgens een eigen sfeer met kamers die formele kostuums afwisselen met alledaagse kleding, en weer andere die de traditionele collectie bieden, of militaire uniformen en avondkledij. Met de medewerking van de lichtontwerpers van Lightplan hebben wij een unieke ruimte gecreëerd met een volledig gecontroleerd verlichtingssysteem, en het is voor een groot deel te danken aan de Soraa-lampen dat wij hierin geslaagd zijn. De kleurschakering is heel precies, of dit nu zacht staat voor de avond, of op daglicht voor de normale winkeluren. De verschillende sferen door de hele winkel heen waren een belangrijke factor in het hele verlichtingsplan, en daarom zijn de Soraa-lampen ideaal voor dit project.”

Omdat het hier om een hele nieuwe verlichting gaat en geen oude lampen werden gebruikt, hebben Gieves & Hawkes en Teresa Hastings Design in samenwerking met Lightplan de beste verlichtingsomgeving weten te creëren. De ontwerpers van Lightplan evalueerden de ruimte en wat er aan verlichting nodig was, waarbij zij Soraa kozen vanwege de kleurkwaliteit en versaliteit van de straalaanpassing die de producten van Soraa bieden. In het verlichtingsproject van Lightplan werden verschillende variaties gebruikt van de VIVID MR16 ledlamp van Soraa.

De verlichting van de winkel richt niet alleen de spot op de prachtige winkelwaar, maar doet ook de indrukwekkende bouwkundige aspecten van het gebouw goed uitkomen. Gieves & Hawkes ging er prat op om de geschiedenis en de context van het originele gebouw in ere te houden, waarbij niettemin het hedendaagse heldere verlichtingsdesign niet moest ontbreken.

“De werking, versaliteit en kwaliteit van de lampen van Soraa pasten uitstekend bij de unieke winkel van Gieves & Hawkes. Vooral de kleurkwaliteit is zodanig dat een kostuum van alle zijden op de meest authentieke wijze belicht wordt. En dit is heel bijzonder voor het verkoopaspect. Verder creëren de lampen een speciale ambiance met minimale schittering bij de belichting van de stenen vloer en houten betimmeringen van de showroom,” aldus Baris Gursen, Senior Lighting Designer bij Lightplan. “En als er een event in de winkel plaatsvindt, kan met behulp van dimlicht de sfeer van elke ruimte helemaal anders worden.”

De unieke GaN-on-GaN-technologie biedt ledlampen die met een stroom werken van ruim vijf keer hoger dan de ledlampen die op andere materialen worden gebouwd. Dit betekent dat er een grote hoeveelheid licht uit een hele kleine bron stroomt, met als gevolg een smalle lichtstraal die uit een enkele bron afkomstig is. Dit elegante led-ontwerp biedt een scherpe definitie van voorwerpen met een enkele schaduw, heldere uniforme kleuren en perfecte witte kleuren waarbij de kleren goed worden geaccentueerd.

De geraffineerde winkeliers zijn zich bewust van de voordelen die al enige tijd door de hoge kwaliteitsverlichting wordt geboden, en weten goed dat hoogwaardige verlichting de waarde van de aangeboden waar goed doet uitkomen in de winkelruimtes waar ze verkocht wordt. Vooral de goed gerichte verlichting op de tentoongestelde kleding met producten die naar voren komen door middel van exacte en complete kleur- en witschakeringen, vormt een essentieel onderdeel van de verkoop. En dat is precies wat de lampen van Soraa bewerkstelligen.

De ledtechnologie Violet-Emission 3-Phosphor (VP₃) van Soraa zorgt voor een perfecte weergave van kleuren en witheid. Door alle kleuren in de regenboog te gebruiken, vooral een diepe roodemissie, kan VP₃ VIVID COLOR warme tinten prachtig en accuraat weergeven waarbij een kleurweergave-index (CRI) van 95 en een dieproodweergave (R9) van 95. wordt gehaald. En in tegenstelling tot op blauw gebaseerde witte leds zonder violet/ultravioletemissie wordt het VP₃ NATURAL WHITE™ van het bedrijf bereikt door de violetemissie zo samen te stellen dat deze zowel fluorescerende heldermakende agenten waaronder natuurlijke objecten als het menselijk oog en de tanden als kunstmatig vervaardigde witte materialen zoals kleding, papier en cosmetica op de juiste manier opwekken. Studies hebben getoond dat de kwaliteit van het licht direct gerelateerd is aan de tevredenheid van de klant en de verhoogde verkoop.

Voor meer gegevens over de ledlampen van Soraa, ga naar: www.soraa.com.

Over Soraa

Soraa heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van ledlampen gemaakt van zuivere galliumnitridesubstraten (GaN on GaN™) en heeft daardoor gewone verlichting buitengewoon helder en efficiënt gemaakt. De GaN on GaN™-ledlampen van Soraa met volledige spectrum geven in vergelijking met lampen met leds die zijn gemaakt van niet-natuurlijke substraten kleuren superieur weer en stralen aanmerkelijk beter. Soraa is opgericht in 2008 en gevestigd in Fremont (Californië) waar het bedrijf in zijn uiterst geavanceerde fabriek zijn GaN on GaN™-leds produceert. Voor meer informatie gaat u naar www.soraa.com of volg het bedrijf op Twitter, LinkedIn en Facebook.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Soraa Media:
Makovsky
Andy Beck, 001-202-587-5634
abeck@makovsky.com
of
Voor marketingvragen:
Soraa
Simon Harrison-Wallace, +44-1992-535-053
sharrison-wallace@soraa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr