15:33 uur 24-07-2015

Banyan Biomarkers, Inc. verkozen tot uiteindelijke winnaar van de GE& NFL Head Health Challenge I

SAN DIEGO (VS)–(BUSINESS WIRE)– Banyan Biomarkers, Inc., de leider in de ontwikkeling van biomarkers voor de diagnose van traumatisch hersenletsel (TBI), kondigde vandaag aan dat de onderneming verkozen is als één van de zes uiteindelijke winnaars in de GE & NFL Head Health Challenge I. De toekenning van $ 500.000 zal gebruikt worden voor het uitvoeren van onderzoek naar meer dan twintig biomarkers voor hersenletsel om zo een beter inzicht te krijgen in de gevolgen van hersenschudding in contactsporten. Deze beloning is bovenop de $ 300.000 die Banyan Biomarkers ontvangen heeft als een van de eerste 16 winnaars van de eerste ronde van de Head Health Challenge I.

Banyan Biomarkers zal met de Universiteit van Florida samenwerken om bloedmonsters in te zamelen van studentatleten in voetbal, basketbal, vrouwenvoetbal, vrouwenlacrosse en andere sporten om de biomarkers voor hersenletsel geassocieerd met hersenschudding te identificeren.

“Wij zijn zeer vereerd om als een uiteindelijke winnaar geselecteerd te zijn, uit meer dan 400 kandidaten” aldus Jackson Streeter MD, CEO van Banyan Biomarkers. “Het vermogen om neuraal letsel te detecteren is de eerste stap in het ontwikkelen van een objectieve test voor TBI waardoor uiteindelijk de deelname aan contactsporten voor iedereen veiliger zal worden.”

De GE & NFL Head Health Challenge I werd in 2014 aangekondigd om technologieën te vinden en financieren om de diagnose en behandeling van traumatisch hersenletsel te versnellen en verbeteren.

“We zijn echt onder de indruk van de kwaliteit van het werk en de meetbare vorderingen die door Banyan Biomarkers en alle andere winnende organisaties gemaakt zijn.” aldus Alan Gilbert, directeur gezondheidsbeleid, overheid- en gemeenschapsstrategie voor GE healthymagination. “Er zijn een aantal baanbrekende ideeën die ons begrip van de hersenen bevorderen en die toepassingen hebben, niet alleen op het speelveld maar ook met betrekking tot neurodegeneratieve ziekten zoals ALS, Parkinsons en Alzheimers.”

Jeff Miller, NFL senior vicevoorzitter voor het gezondheid- en veiligheidsbeleid zei “Het is opwindend om getuige te zijn van de doorbraken die door de winnaars gerealiseerd zijn. Hun inspanningen zullen de wetenschap met betrekking tot hersenletsel echt bevorderen. We kijken ernaar uit om deze werkzaamheden te blijven ondersteunen waarbij niet alleen voetbal en andere sporten zullen profiteren, maar de hele maatschappij in z’n algemeen.”

TBI is een belangrijke medische aandoening met elk jaar ongeveer 2,6 miljoen gediagnosticeerde gevallen in de Verenigde Staten. Momenteel is er geen eenvoudige in de praktijk uit te voeren bloedtest beschikbaar voor artsen in de spoedeisende hulp of het ziekenhuis om de aanwezigheid of ernst van hersenletsel vast te stellen. Er wordt geschat dat de meer dan tien miljoen patiënten die zich elk jaar melden bij de spoedeisende hulp in de V.S., zouden kunnen profiteren van een snelle diagnostische test voor TBI.

Over Banyan Biomarkers

Banyan Biomarkers, Inc. richt zich op de ontwikkeling van een eenvoudige in de praktijk uit te voeren diagnostische bloedtest die door artsen gebruikt zou kunnen worden om snel de aanwezigheid van licht en matig hersentrauma te detecteren en de medische behandeling van patiënten met hoofdletsel te verbeteren. Bij de test van het bedrijf worden twee eiwitbiomarkers gebruikt (Banyan UCH-L1™ en Banyan GFAP™) die kort na het hersenletsel in het bloed te vinden zijn. Ga voor meer informatie over Banyan Biomarkers naar

www.banyanbio.com
.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Banyan Biomarkers, Inc.
Tony Grover, 760-710-0423
Vice
President Business Development
tgrover@banyanbio.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr