13:19 uur 23-07-2015

Uber en haar wereldwijde betalingspartner Adyen breiden uit naar Marokko

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Adyen, de leverancier van technologie voor wereldwijde betalingen, kondigt vandaag een uitbreiding aan van haar bestaande partnerschap met Uber: het verzorgen van de betalingen van de vervoersdienst in Casablanca, Marokko. Uber, inmiddels beschikbaar in 58 landen, werkt samen met Adyen zodat lokale gebruikers in Marokko nu ook kunnen betalen met lokale creditcards en betaalkaarten.

“Adyen is een blijvende strategische partner in het aangaan van de vele uitdagingen op het gebied van betalingen met een snelle internationale groei”, aldus Meryem Belqziz, algemeen directeur Uber Casablanca. “Dankzij de transparante filosofie, de benadering op basis van gegevens en de technische flexibiliteit passen wij als partners erg goed bij elkaar.”

Adyen werd partner van Uber toen zij in Nederland live gingen in 2012 en is sindsdien uitgebreid naar meer dan 50 landen op zes continenten. Door zich aan te passen aan de regionale wijzigingen in de wetgeving en de betalingsinfrastructuur, en door betalingsgegevens over het gehele portfolio te bieden, werkt Adyen samen met Uber om betalingsautorisaties wereldwijd te optimaliseren.

“Wij zijn verheugd ons partnerschap met Uber uit te breiden ten tijde van hun wereldwijde explosieve groei. Vanaf het begin was het voor Uber noodzakelijk om een dynamische, snelle betalingsverwerkingspartner te hebben, die zich makkelijk aan zou kunnen passen aan de eisen van een van de meest innovatieve techbedrijven ter wereld, en wij zijn er trots op dat we nu al op zes continenten als partner kunnen dienen”, zei Kamran Zaki, directeur van Adyen Noord-Amerika. “Het samenwerken met Uber is een zeer vruchtbare ervaring geweest en ik kijk er naar uit nog meer paden te banen om een naadloze benadering te bieden voor in-app-betalingen voor de komende 50 landen en verder.”

Over Adyen

Adyen is een vooraanstaand technologiebedrijf op het gebied van vertalingen dat bedrijven een enkel wereldwijd platform biedt waarmee betalingen van overal ter wereld kunnen worden verwerkt. Gedreven door de wens om klantenervaring te verbeteren, processen te stroomlijnen en uiteindelijk de omzet te vergroten, stelt Adyen bedrijven ertoe in staat online, mobiele en POS-betalingen (point of sale) te verwerken met meer dan 250 betaalmethoden en 187 munteenheden. Met hoofdkantoren in Amsterdam en San Fransisco en kantoren in heel Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië, levert Adyen diensten aan meer dan 3500 bedrijven en vier van de vijf grootste Amerikaanse internetbedrijven, waaronder bekende merken als Facebook, Netflix, Uber, Airbnb, Dropbox, Spotify, Groupon, Evernote, Booking.com, Viagogo, Yelp, Vodafone, Mango, O’Neill, SoundCloud, KLM en JustFab.

Contacts

Adyen
marieke van heijst, +31 (0)20 754 69 86
Marieke.Van-Heijst@axicom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr