11:29 uur 23-07-2015

Rob Blokzijl, Nederlandse natuurkundige en computerwetenschapper, heeft Jonathan B. Postel Service Award van 2015 gekregen

PRAAG–(BUSINESS WIRE)– De Internet Society heeft vandaag aangekondigd dat haar prestigieuze Jonathan B. Postel Service Award is uitgereikt aan Rob Blokzijl voor diens pionierswerk, 25 jaar leiderschap bij Réseaux IP Européens (RIPE) en voor het in staat stellen van talloze anderen om het internet in heel Europa en daarbuiten te verspreiden. Dr. Blokzijl werd geselecteerd door een internationale gunningscommissie, bestaande uit voormalige Jonathan B. Postel-prijswinnaars, die bijzondere nadruk legde op kandidaten die anderen hebben gesteund en versterkt, in aanvulling op hun eigen specifieke acties.

Tijdens de jaren 1980 was Dr. Blokzijl actief betrokken bij het opbouwen van netwerken voor de deeltjesfysicagemeenschap in Europa. Door zijn ervaring bij het Nationaal Instituut voor Kernfysica en Hoge Energie-Fysica (NIKHEF) en CERN erkende hij de kracht van samenwerking met anderen. Zo bouwde hij netwerken voor onderzoek op en reisde hij de hele wereld over om samenwerking onder de netwerkers te bevorderen. In de jaren 1990 was Dr. Blokzijl invloedrijk bij de oprichting van de Amsterdam Internet Exchange, een van de eerste in Europa. Zijn meest bekende bijdrage is als stichtend lid van RIPE, het Europese open forum voor IP-netwerken, waarvan hij 25 jarig voorzitter was. Dr. Blokzijl was ook instrumenteel bij de creatie van RIPE NCC in 1992, het eerste Regionaal Internet Register in de wereld.

“De technische expertise en de onvermoeibare inspanningen van Rob hebben grote invloed gehad op de ontwikkeling van het internet zoals we dat vandaag kennen,” aldus Kathy Brown, President en Chief Executive Officer van de Internet Society. “Naast zijn technische bijdragen staat Rob bekend binnen de gehele internetgemeenschap om zijn sterke leiderschap en niet aflatende inzet voor samenwerking en coöperatie, kortom een voorbeeld van de spirit van deze prijs.”

De Postel Award werd in het leven geroepen door de Internet Society om personen of organisaties te eren die, net als Jon Postel, uitstekende bijdragen hebben geleverd in dienst van de datacommunicatiegemeenschap. De prijs is gericht op duurzame en substantiële technische bijdragen, dienst aan de gemeenschap, en leiderschap.

De Internet Society reikte de prijs, waaronder een beloning van US$ 20,000 en een kristallen gegraveerde wereldbol, uit tijdens de 93e bijeenkomst van de Internet Engineering Task Force (IETF), gehouden in Praag, Tsjechië, van 19 t/m 24 juli 2015.

Over de Internet Society

De Internet Society (www.internetsociety.org) is de vertrouwde onafhankelijke bron voor internetinformatie en denkleiderschap in de hele wereld. Het is ook het organisatorische thuis van de Internet Engineering Task Force (IETF). Met haar principiële visie, aanzienlijke technologische basis en wereldwijde aanwezigheid, bevordert de Internet Society een open dialoog over internetbeleid, technologie en de toekomstige ontwikkeling bij gebruikers, bedrijven, overheden en andere organisaties. De Internet Society werkt met haar leden en segmenten over de hele wereld, en maakt de verdere evolutie en groei van het internet voor iedereen mogelijk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Internet Society
Contactpersoon voor de media:
Wende
Cover, 703-439-2773
cover@isoc.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr