15:31 uur 16-07-2015

eSports in Cinema Live-evenement bevestigd voor de première op 28 juli van All Work All Play vanuit Keulen, Duitsland in meer dan 465 bioscopen in Europa

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– BY Experience, pioniers op het gebied van live internationale bioscoopevenementen, heeft vandaag het live evenement bekend gemaakt dat een centrale rol gaat vervullen tijdens de première van de documentaire in de serie eSports in Cinema: ALL WORK ALL PLAY: The Pursuit of eSports Glory, waarin de opkomst van eSports wordt gevolgd en waarin de beste professionele gamers ter wereld worden gevolgd tijdens hun strijd om het Intel Extreme Masters Championship. Topspelers Gabriel ‘HeRoMaRinE’ Segat, Antoine ‘Dayshi’ Stievenart, Giacomo ‘Socke’ en Kristoffer ‘TargA’ Marthinsen hebben zich ingeschreven om de strijd aan te gaan in een toernooi dat is opgezet rond Blizzard Entertainment’s StarCraft® II: Legacy of the Void, gevolgd door de documentaire. ESL, ‘s werelds grootste eSports-onderneming, organiseert het evenement in haar studio’s in Keulen, Duitsland. Het evenement zal op dinsdag 28 juli om 19.00 uur BST / 20.00 uur CEST / 21.00 uur EST te zien zijn in bioscopen verspreid over heel Europa, dankzij de ondersteuning van de Ymagis Group en DSAT Cinema. Kaartjes zijn vanaf nu verkrijgbaar op esportsincinema.com.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150716005414/nl/

Professionele topspelers van StarCraft II en andere gamers gaan de strijd aan in een 2v2, “Archon Mode” match, een geheel nieuwe gamemodus die wordt geïntroduceerd in StarCraft II: Legacy of the Void waarin twee spelers samen het commando voeren over één basis en de bijbehorende eenheden, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun eigen strijdperk en meer geraffineerde strategieën kunnen uitvoeren. Legacy of the Void, momenteel in bètastadium, is de zelfstandige laatste episode van Blizzard’s taaie real-time strategische sci-fi trilogie
StarCraft II.

“Het feit dat topgamers het tegen elkaar opnemen in StarCraft II: Legacy of the Void maakt het bioscoopevenement buitengewoon interessant voor de fans,” aldus Julie Borchard-Young, Co-President van BY Experience. “Dankzij ‘ALL WORK ALL PLAY’ krijgen fans uit het gehele gamingspectrum de unieke gelegenheid om samen te genieten van een echt eSports-evenement in hun plaatselijke bioscoop.”

Het live evenement, gepresenteerd door Sean Charles, omvat een vragensessie waarbij het wereldwijde publiek vragen kan stellen aan Patrick Creadon, de directeur van de documentaire, Ralf Reichert, CEO van ESL, de commentatoren van pro eSports, James ‘‘Kaelaris’ Carol, Leigh ‘Deman’ Smith en Dennis ‘TaKe’ Gehlen. Samen zullen zij de kijkers een uniek kijkje gunnen achter de schermen van het wereldwijde fenomeen eSports.


Over Blizzard Entertainment, Inc.

Blizzard Entertainment, Inc. is de naam achter succesvolle games als World of Warcraft® en de Warcraft®,StarCraft® en Diablo® franchises. Blizzard Entertainment, Inc. (www.blizzard.com), een divisie van Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI), is een vooraanstaande ontwikkelaar en uitgever van entertainment software, befaamd om de creatie van een aantal games die binnen de branche zeer hoog zijn aangeschreven. Blizzard Entertainment heeft negentien nummer 1-games en meerdere Game of the Year awards op zijn naam staan. De online-gaming service van het bedrijf, Battle.net ®, is een van de grootste ter wereld, met miljoenen actieve spelers.


Over BY Experience

BY Experience heeft de digitale revolutie van live evenementen in bioscopen en op andere locaties wereldwijd in gang gezet met de lancering van het album
Reality van David Bowie in 2003. Sindsdien zijn wereldwijd meer dan 23 miljoen kaarten verkocht voor bioscoopevenementen die wereldwijd werden gedistribueerd BY Experience. Huidige rol: distributievertegenwoordiger,The Met: Live in HD (wereldwijd; sinds 2006), National Theatre Live (vanuit het Verenigd Koninkrijk; sinds 2009), Bolshoi Ballet (Noord-Amerika; sinds 2014). Daarnaast is BY Experience opgetreden als executive producer en/of distributeur van diverse programma’s voor bioscopen, waaronder talloze rockconcerten, radioprogramma’s, kunstexposities en andere speciale evenementen. BY Experience verzorgt distributie naar meer dan 2000 filmzalen verspreid over meer dan 60 landen. www.byexperience.net.

Over ESL

ESL is ‘s werelds grootste eSports-onderneming, toonaangevend binnen de branche op het gebied van diverse games en met talloze wedstrijden, zowel online als offline. Het bedrijf exploiteert hoogwaardige internationale en nationale competities en toernooien, zoals de Intel® Extreme Masters, ESL One, ESL National Championships, StarCraft® II World Championship Series, alsmede bekertoernooien, competities en wedstrijden voor amateurs. ESL biedt een brede verscheidenheid van diensten op het gebied van gametechnologie, evenementenbeheer, reclame en tv-productie, geheel afgestemd op de behoeften van het eSports ecosysteem. Het bedrijf is wereldwijd vertegenwoordigd, met kantoren in Duitsland, Rusland, Frankrijk, Polen, Spanje, China en Noord-Amerika, en partners is vele andere landen. www.eslgaming.com


Over YMAGIS Group

Ymagis Group is een toonaangevend dienstverlenend bedrijf in Europa op het gebied van geavanceerde digitale technologie voor de filmbranche. We leveren innovatieve oplossingen voor filmvertoners, distributeurs van films en bioscoopevenementen, producenten en bioscoopreclame.


Over DSAT Cinema

DSAT Cinema (een joint-venture tussen Eutelsat en Ymagis Group) en haar partner Smartjog Ymagis Logistics exploiteren en beheren een netwerk voor de aanlevering van programma’s aan bioscopen via satelliet, DSL, glasvezel en fysieke media waarbij meer dan 3300 bioscopen in heel Europa zijn aangesloten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Step 3 voor BY Experience
Rick Jennings, 310-428-8575
rick@step-3.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr