15:39 uur 15-07-2015

Smart Car van Daimler klaar voor MirrorLink

BEAVERTON, Ore.–(BUSINESS WIRE)– Het Car Connectivity Consortium (CCC), een organisatie die technologieën voor smartphonegerichte connectiviteitssystemen voor de auto stimuleert, heeft vandaag bekendgemaakt dat de Daimler Smart Car toegerust is voor MirrorLink. MirrorLink, inmiddels standaard voor de populairste automodellen en smartphones, is een van de meest ingenieuze manieren om content van de smartphone naar het dashboard te brengen. Apps zijn danzkij grote iconen gemakkelijk in het gebruik en intuïtieve  technologie weet of de auto rijdt of geparkeerd staat.

“De Smart van Daimler is een nieuwe toevoeging van formaat aan ons CCC-lijst van auto’s die zijn toegerust op MirrorLink”, zei Alan Ewing, voorzitter en uitvoerend topman van CCC. “We zijn verheugd dat de MirrorLink-standaard in nog meer toonaangevende auto’s en smartphones, wat niet alleen aantoont dat ons afzetgebied uitbreidt, maar ook de verbonden auto met MirrorLink realiteit wordt.”

Daimler’s Iconic Smart Car Is Now MirrorLink®-Enabled

BEAVERTON, Ore.–(BUSINESS WIRE)– The Car Connectivity Consortium (CCC), an organization driving global technologies for smartphone-centric car connectivity solutions, today announced that the Daimler Smart car is now MirrorLink®-enabled. Now standard on the most popular vehicles and smartphones across the globe, MirrorLink is one of the most ingenious ways to bring smartphone content to the dash. With huge icons, apps are easy to use and intuitive technology knows if the car is in Park or Drive.

“Daimler’s Smart is a stellar addition to the CCC’s roster of MirrorLink-enabled vehicles,” said Alan Ewing, President and Executive Director of the CCC. “We are pleased to see the MirrorLink standard in even more of the world’s leading cars and smartphones as it demonstrates not only that our footprint is expanding, but that MirrorLink is truly making the connected car a reality.”

MirrorLink is the leading industry standard for car-smartphone connectivity and is designed for maximum interoperability between a wide range of smartphones and cars. MirrorLink is also the only OS- and OEM-agnostic car-smartphone connectivity standard and empowers consumers to feel linked to their devices and responsible at the same time. As the only vendor-neutral standard where no single entity has a controlling stake, MirrorLink offers the quickest global route to more responsible and enjoyable connected driving.

About Smart

For years, the smart brand has stood like no other for innovation, functionality, and a joy of life. Thanks to their unconventional design and high technological standards, smart vehicles are perfect for city driving – both as conventional smarts or electric cars. In its effort to develop the best urban mobility solutions, smart questions the status quo, which makes it the world’s smallest automotive think tank.

About the Car Connectivity Consortium (CCC)

The CCC is dedicated to cross-industry collaboration in developing MirrorLink® global standards and solutions for smartphone and in-vehicle connectivity. The organization’s 100 members represent 70 percent of the world’s auto market, 70 percent of the global smartphone market and a who’s who of aftermarket consumer electronics vendors. For further information, please visit
www.mirrorlink.com.

Contacts

Finn Partners for the CCC
Katrina Estrella, (415) 692-3058
katrina@finnpartners.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr