17:55 uur 14-07-2015

MPEG LA breidt bereik AVC-patentlicentie uit

MPEG LA, LLC heeft bekendgemaakt dat de reikwijdte van zijn AVC Patent Portfolio-licentie op 15 mei een update heeft gekregen, zodat ze overeenkomt met de nieuwste AVC Standard-specificatie. Kijk op http://www.mpegla.com/main/programs/AVC/Pages/AgreementExpress.aspx.

De AVC Patent Portfolio-licentie stelt gebruikers van AVC in staat met één licentie toestemming voor het gebruik van patenten van meerdere patenthouders te krijgen, zonder dat daarvoor aparte onderhandelingen over specifieke licenties nodig zijn. MPEG LA stelt zich tot doel zo veel mogelijk intellectueel eigendom met betrekking tot AVC beschikbaar te stellen ten gunste van de licentiehouders. Iedere partij die een essentieel patent voor de AVC-standaard denkt te hebben en zou willen deelnemen aan de AVC Patent Portfolio License is welkom om haar patenten te laten beoordelen door experts van MPEG LA. Patenten worden opgenomen in de licentie als het deze als essentieel worden beoordeeld. Geïnteresseerden kunnen een document met voorwaarden en procedures rond patentinzendingen aanvragen op http://www.mpegla.com/main/programs/AVC/Pages/Licensors.aspx.

MPEG LA Expands AVC License Coverage

DENVER–(BUSINESS WIRE)– MPEG LA, LLC has announced that coverage of its AVC Patent Portfolio License was updated on May 15, 2015, to be consistent with the latest AVC Standard specification. See http://www.mpegla.com/main/programs/AVC/Pages/AgreementExpress.aspx.

The AVC Patent Portfolio License is offered for the convenience of AVC users enabling them to obtain coverage under essential patents owned by multiple patent holders in a single license as an alternative to negotiating separate licenses. MPEG LA’s objective is to provide worldwide access to as much AVC essential intellectual property as possible for the benefit of licensees. Any party that believes it has a patent which is essential to the AVC standard and would like to participate in the AVC Patent Portfolio License is welcome to submit its patent(s) for an evaluation of essentiality by MPEG LA’s patent experts and inclusion in the License if determined to be essential. Interested parties may request a copy of the terms and procedures governing patent submissions by going to http://www.mpegla.com/main/programs/AVC/Pages/Licensors.aspx.

Current patent holders to MPEG LA’s AVC Patent Portfolio License include Apple Inc.; CableTelevision Laboratories, Inc.; Cisco Systems Canada Co.; Cisco Technology, Inc.; Dolby International AB; Dolby Laboratories Licensing Corporation; Electronics and Telecommunications Research Institute; Fraunhofer-Gesellschaft zur Foerderung der angewandten Forschung e.V.; Fujitsu Limited; GE Video Compression, LLC; Godo Kaisha IP Bridge1; Hewlett-Packard Company; Hitachi Maxell, Ltd.; JVC KENWOOD Corporation; Koninklijke Philips N.V.; LG Electronics Inc.; Microsoft Corporation; Mitsubishi Electric Corporation; NEWRACOM, Inc.; NTT DOCOMO, INC.; Nippon Telegraph and Telephone Corporation; Orange SA; Panasonic Corporation; Polycom, Inc.; Robert Bosch GmbH; Samsung Electronics Co., Ltd.; Sharp Corporation; Siemens AG; Sony Corporation; Tagivan II, LLC; Telefonaktiebolaget LM Ericsson; The Trustees of Columbia University in the City of New York; Toshiba Corporation; Vidyo, Inc.; and ZTE Corporation.

MPEG LA, LLC

MPEG LA is the world leader in alternative technology licenses. By assisting users with implementation of their technology choices, MPEG LA offers licensing solutions that create opportunities for wide adoption and fuel innovation. MPEG LA’s pioneering MPEG-2 licensing program helped produce the most widely employed standard in consumer electronics history and has become the template for addressing numerous other technologies. Today MPEG LA manages licensing programs consisting of 10,000 patents in 80 countries with 200 licensors and some 6,000 licensees. For more information, please refer to http://www.mpegla.com.

Contacts

MPEG LA, LLC
Tom O’Reilly
Tel: 303.200.1710
Fax:
301.986.8575
toreilly@mpegla.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr