13:15 uur 09-07-2015

NPR: Energieleverancier Greenchoice is ‘Beste uit de Test’ Consumentenbond

ROTTERDAM/AMSTERDAM, 20150709 — Duurzame energieleverancier Greenchoice is beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Voor het eerst onderzocht de Consumentenbond de 12 grootste energieleveranciers op drie fronten tegelijk: klanttevredenheid, service én duurzaamheid. Greenchoice is daarmee de allereerste energieleverancier die het totaalpredicaat ‘Beste uit de test’ mag voeren. Dat is bijzonder voor het relatief jonge bedrijf, dat is ontstaan vanuit een volledig duurzame gedachte.

Jurjen Algra, woordvoerder van Greenchoice: “We zijn al sinds onze start in 2001 overtuigd van de krachtige combinatie van groene energie én een goede prijs én een uitstekende service. Dit onderzoek laat zien dat onze duurzame aanpak perfect aansluit op wat mensen willen. Wij maken groene keuzes makkelijk en we gaan nóg verder: we ondersteunen bij besparen, zelf stroom opwekken en investeren in duurzame projecten. Dankzij onze 200 enthousiaste en deskundige medewerkers zorgen wij ervoor dat klanttevredenheid én een duurzame bijdrage aan de wereld prima samengaan en elkaar zelfs versterken. We zijn ontzettend trots dat het onderzoek dat zo duidelijk onderstreept.”

Klanttevredenheid, klantenservice, duurzaamheid

Consumentenbond vroeg circa 4600 klanten naar hun tevredenheid over onder meer klantvriendelijkheid, prijs, duidelijkheid van de website, juistheid van nota’s en voorwaarden. Bereikbaarheid, kwaliteit van antwoorden en klantvriendelijkheid zijn beoordeeld, onder meer met mysteryklanten. Ook werd de duurzaamheid in kaart gebracht. Greenchoice laat op veel fronten de andere leveranciers een flink stuk achter zich. Consumentenbond zegt erover op de site: “Deze drie onderzoeken combineerden we tot een totaaloordeel: Greenchoice is de beste energieleverancier en verdient het predicaat ‘Beste uit de test’.”

Totaaloverzicht van onderzoek energieleveranciers:

Belangrijk voor groene energie uit Nederland

Greenchoice levert als enige grotere partij uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas aan bijna 400.000 klanten. Los van eigen energieproductie krijgt Greenchoice stroom van honderden windmolens en tientallen biovergisters. “En we hebben het grootste aantal klanten dat zelf stroom opwekt: zo’n 30.000 (2014). Nu al komt 75% van de groene stroom van Greenchoice uit Nederland en in 2020 is dat 100%. En we zijn ook nog eens een van de grootste bosbeschermers ter wereld,” aldus een trotse Algra.

Wij-draaien-er-niet-omheen-Campagne-juli-2015.pdf

Meer beelden: http://news.smart.pr/koning-vogel/energieleverancier-greenchoice-beste-uit-de-test-consumentenbond

Noot voor redacties:

Contact voor media: Jurjen Algra – 06 10 56 83 24

Check out our twitter: @NewsNovumpr