10:00 uur 08-07-2015

UniCredit Bank Austria en UniCredit Bulbank verstrekken € 103,3 miljoen senior facility aan Business Park Sofia

UniCredit Bank Austria AG en UniCredit Bulbank AD hebben gezamenlijk een € 103,3 miljoen senior facility verstrekt voor de herfinanciering van Business Park Sofia (BPS), het grootste kantorencomplex in Zuidoost-Europa. De transactie werd afgesloten in juni 2015.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150707006385/nl/

De faciliteit wordt gezamenlijk verstrekt door UniCredit Bank Austria AG en UniCredit Bulbank AD als gemandateerde lead arrangers en underwriters. UniCredit Bulbank AD treedt op als facility- en security-agent, accountbank en hedgeverstrekker van deze transactie.

Het kantorencomplex Business Park Sofia bestaat uit veertien klasse A moderne gebouwen op de toplocatie voor bedrijven in Sofia. Het totale bebouwde gebied is 187.000 m² en het is volledig verhuurd aan meer dan 150 internationale huurders en huisvest meer dan 11.000 medewerkers. Het bedrijventerrein omvat meer dan vijftig procent van de momenteel verhuurde klasse A kantoorruimte in het centrale zakendistrict van Sofia. Ook wordt verdere ontwikkeling van gebouwen en infrastructuur binnen het terrein overwogen.

Lukasz Motyl, Head of Real Estate CEE bij de UniCredit Bank Austria AG, zei: “We hebben met veel plezier samengewerkt met onze partner aan het ondersteunen van de financiering van het grootste kantorencomplex in Zuidoost-Europa. We zijn er erg blij mee dat we de kans hebben gekregen om onze leenrelatie met BPS en haar financiële sponsor Arco Capital Corporation Ltd. uit te breiden en kijken ernaar uit om hen te blijven ondersteunen terwijl zij hun bedrijf niet alleen uitbreiden bij BPS maar ook in de CEE-regio. De financiering van BPS op dit moment is ook een zeer goed voorbeeld dat het met de juiste expertise en lokale kennis – in dit geval geleverd door het onroerendgoedfinancieringsteam van UniCredit Bulbank – altijd een goed moment is om duurzame langetermijnprojecten te financieren die worden ondersteund door sponsors met een uitstekende reputatie.”

Francesco Piovanetti, Chief Executive Officer van Arco Capital Corporation, voegde hieraan toe: “Arco Capital Corporation, Business Park Sofia en UniCredit werken reeds lang samen en het doet ons genoegen om deze samenwerking voort te zetten. De consolidatie van talrijke legacyfaciliteiten tot één masterfacility, gecombineerd met de toevoeging van een sterke partner als UniCredit, leidt tot een verdere verbetering van de operationele en financiële positie van BPS. De transactie zal onze vooraanstaande positie op de institutionele kantorenmarkt van Sofia verbeteren en onze totale onberispelijke financiële prestaties versterken. Dit is opnieuw een goed voorbeeld van de manier waarop UniCredit de enige pan-CEE financier is met de vooruitziende blik en de schranderheid om speciale projecten zoals BPS te financieren; slechts een beperkt aantal vooruitstrevende financiers is in staat gebruik te maken van mogelijkheden zoals deze.”

Informatie voor redacteuren:

UniCredit Bank Austria (www.bankaustria.at) is sinds 2005 lid van UniCredit, één van de grootste Europese bankengroepen. De bank onderhoudt een uitgebreid netwerk in Oostenrijk, met ongeveer 9.400 medewerkers die klanten bedienen in ongeveer 235 filialen. Bank Austria fungeert als hub van UniCredit voor het bankennetwerk in centraal en Oost-Europa, een regio waar de groep de duidelijke marktleider is met bijna 2.500 filialen in 14 landen (per 31 maart 2015). De CEE Division opereert via Bank Austria die fungeert als sub-holding company van de groep en verantwoordelijk is voor het toezicht op de bankactiviteiten van de Groep in de CEE-regio, exclusief Polen, dat onder het management van UniCredit valt.

UniCredit Bulbank (www.unicreditbulbank.bg) is de grootste Bulgaarse bank in termen van activa, namelijk meer dan BGN 15,3 miljard per maart 2015. De Bank bedient meer dan één miljoen individuele cliënten en huishoudens, belangrijke privéklanten, het midden- en kleinbedrijf, grotere nationale en multinationale bedrijven, gemeenten en budgetondernemingen.

Business Park Sofia (www.businesspark-sofia.com) is het eerste bedrijventerrein in Bulgarije en het grootste kantorencomplex in Zuidoost-Europa. De faciliteit huisvest een aantal van de meest succesvolle bedrijven in verscheidene bedrijfstakken. Het terrein is bestemd voor het bieden van efficiency, flexibiliteit en gemak zodat het huurders van elke grootte en omvang van dienst kan zijn. Het is met recht een multifunctioneel high-tech bedrijventerrein, dat een combinatie is van essentiële bedrijfscomponenten en bijbehorende sectoren in een levendige gemeenschap.

Arco Capital Corporation Ltd. (www.arcocapital.com) is een internationaal financieringsbedrijf dat zich bezighoudt met middenmarkt commerciële, infrastructuur- en vastgoedfinancieringsactiviteiten op selecte opkomende markten. Arco valt onder het extern beheer van Bond Street Management (BSM). BSM is een kredietinvesteringsplatform voor wereldwijde markten, waarbij het gebruikmaakt van jarenlang marktinzicht, diepgaande relaties en bewezen investeringsvermogen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Check out our twitter: @NewsNovumpr