16:11 uur 07-07-2015

Western Union is actief in Griekenland

The Western Union Company, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van wereldwijde betaaldiensten, heeft een inkomende Western Union Money Transfer®-service in Griekenland geactiveerd, waardoor klanten in staat zijn op hun bankrekening geld te ontvangen van familie of vrienden vanuit 31 landen in Noord-Amerika, Europa, GOS en de Aziatische Pacific.

Western Union heractiveerde de Direct to Bank-service naar Griekenland om het mogelijk te maken dat geld uit het buitenland de inwoners van Griekenland bereikt.

Overboekingen van Western Union zullen worden gecrediteerd op basis van het overeengekomen verzonden bedrag naar de bankrekening van de klanten; maar de opnamebeperking van € 60 per transactie, per klant, per dag die door de Griekse regering is opgelegd, blijft van toepassing.

Western Union streeft ernaar om haar locaties voor inkomende betalingen uit te breiden terwijl ze ook probeert, zo snel als praktisch mogelijk is, haar volledige service op haar binnenlandse activiteiten en voor uitgaande betalingen te herstellen.

“Dit is een enorme doorbraak, die de weg plaveit voor familie en vrienden wereldwijd om geld te sturen naar hun moederland, vooral onder moeilijkere financiële omstandigheden,” aldus Giovanni Angelini, Senior Vice President en General Manager voor Europa bij Western Union.

Western Union’s grensoverschrijdende mogelijkheid is een zeldzame combinatie van een fysiek en snel groeiend digitaal netwerk in 200 landen en gebieden. Voor zijn verschillende merken beschikt het bedrijf wereldwijd over ruim 500.000 agentschappen – van vooraanstaande detailhandelaren tot en met banken, meer dan 100.000 geldautomaten en kiosken, meer dan 90 actieve geldoverboekingsbanken op basis van rekeningen, bankbetalingen in meer dan 50 landen en wu.com-sites in 25 landen.

Geactiveerde landen van waaruit kan worden verzonden via wu.com zijn onder meer:

Australië, Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, VK en VS.

Geactiveerde landen van waaruit kan worden verzonden via detailhandelsagentschappen zijn onder meer:

Australië, België, Cyprus, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Rusland, Samoa, Singapore, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, VK en VS.

WU-F

WU-G

Over Western Union

Het bedrijf Western Union (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen over te maken en postwissels te kopen. Sinds 31 maart 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. In 2014 handelde Western Union wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Kijk voor meer informatie op
www.westernunion.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Check out our twitter: @NewsNovumpr