18:26 uur 24-06-2015

Toshiba: Landis+Gyr krijgt opdracht voor het eerste accusysteem voor energieopslag voor frequentieregulering in de Noord-Europese landen

–Megawattklasse accusysteem voor energieopslag zal gebruik van hernieuwbare energie een stimulans geven–

TOKIO – (Business Wire)

Landis+Gyr, lid van de Toshiba Group en wereldmarktleider op het gebied van slimme meters, heeft een grote order gekregen voor de levering van een megawattklasse accusysteem voor energieopslag (BESS) aan Helen Ltd., een groot energiebedrijf in de hoofdstad van Finland. De BESS, de eerste in de Noordse landen, zal in het voorjaar in Helsinki van start gaan.

Landis+Gyr zullen een 1,2 MW – 0,6 MWh SCiB lithium-ion BESS leveren voor installatie op een locatie naast de zonne-energiecentrale Suvilahti, de grootste in Finland, gebouwd als onderdeel van een slim gemeenschapsproject dat Helen ontwikkelt in Helsinki’s district Kalasatama.

BESS ondersteunt de integratie van hernieuwbare energiebronnen in het elektriciteitsnet. De levering van hernieuwbare energie zoals zonne- en windenergie wordt beïnvloed door weersomstandigheden. BESS compenseert hiervoor door opslag en conditionering van energie uit hernieuwbare-energiebronnen en levert deze gedurende perioden die variëren van een paar seconden tot verscheidene minuten om frequentieschommelingen te verhelpen. Toshiba heeft voor alle delen van het proces technologiëen en producten ontwikkeld.

Het centrale deel van de BESS is Toshiba’s SCiB, een zeer innovatieve lithium-ion secundaire accu die zich onderscheidt door de lange levensduur en uitmuntende prestaties, waaronder sterke weerstand tegen en consistent goede prestatie bij lage temperaturen. De SCiB heeft een lange levensduur van meer dan 10.000 opladen-ontladen-cycli en werkt met een hoog niveau van betrouwbaarheid en veiligheid, waaronder uitstekende weerstand tegen schokken van buitenaf.

Toshiba is bezig met het realiseren van een sterke aanwezigheid en reputatie door het leveren van BESS in Europa. Recente leveringen zijn onder andere een systeem voor de University of Sheffield in het VK en aan Terna Storage S.r.l., een dochteronderneming van de Italiaanse energiedistributeur Terna S.p.A. Evenals met BESS zal de levering en systeemintegratie van het systeem dat aan Helen wordt geleverd uitgevoerd worden door Toshiba T&D Europa S.p.A., gevestigd in Genua, Italië.

Dit Finse product onderstreept ook de synergieën die de Toshiba Group inbouwt in zijn aan de slimme gemeenschap gerelateerde bedrijven. Landis+Gyr heeft een wereldwijd netwerk dat meer dan 30 landen omvat, waaronder Finland, waardoor het voor Toshiba mogelijk is voorstellen te doen voor verschilende bedrijfslijnen.

De belangstelling in BESS voor frequentieregulering wordt steeds groter en de vraag groeit snel. Toshiba gaat door met bouwen aan zijn mogelijkheden en gaan door met het verbeteren van BESS dat snel kan reageren op frequentieschommelingen met frequente kleine aanpassingen. De Toshiba Group zal het bedrijf ook op mondiaal niveau promoten.

Overzicht van de opdracht

1. Waarden

1,2 MW – 0,6 MWh

2. Belangrijkste apparatuur
Transformator voor gekoppelde systemen, energieconditioner voor opslagaccu’s, opslagaccupaneel, opslagsysteemmodule voor accu’s (SCiB)
3. Installatielocatie
Kalasatama district, Helsinki, Finland

Over Toshiba

Toshiba Corporation, een Fortune Global 500-bedrijf, levert toonaangevende oplossingen in de vorm van geavanceerde elektronische en elektrische producten en systemen in vijf strategische zakelijke domeinen: Energy & Infrastructure, Community Solutions, Healthcare Systems & Services, Electronic Devices & Components en Lifestyle Products & Services. Op basis van het commitment van de Toshiba Group, ‘Committed to People, Committed to the Future’, bevordert Toshiba wereldwijd activiteiten die ‘groei door creativiteit en innovatie helpen waarborgen’ en bijdragen aan de totstandkoming van een wereld waarin mensen overal onder veilige en comfortabele omstandigheden leven.
Toshiba, in 1875 opgericht in Tokio, is vandaag de dag de spil in een mondiaal netwerk van meer dan 590 geconsolideerde bedrijven en 200.000 werknemers, met een jaaromzet van ruim 6,5 biljoen yen (63 miljard US dollar).
Ga voor meer informatie over Toshiba naar www.toshiba.co.jp/index.htm

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Perscontact:
Toshiba Corporation
Yuu Takase, +81-3-3457-2100
PR & IR Office
media.relations@toshiba.co.jp

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.
Check out our twitter: @NewsNovumpr