18:24 uur 24-06-2015

Symbio FCell zal in 2016 duizend Kangoo ZE-H2-voertuigen leveren aangedreven door de Hydrogen Fuel Cell Range Extender die wordt ontwikkeld door Michelin

PARIJS – (Business Wire)

De Europese toonaangevende fabrikant van geïntegreerde brandstofcelsystemen heeft tot op vandaag al meer dan 50 voertuigen geleverd. De lancering van tweehonderd kopieën is gepland voor 2015 en ruim duizend leveringen worden in 2016 verwacht. Om aan deze verhoogde marktvraag te voldoen, vertrouwt Symbio FCell op de expertise en ondersteuning van zijn medeaandeelhouder Michelin om de waterstofbrandstofcelsystemen in massa te produceren.

10 juni 2015: de grootste vloot van elektrische/waterstof aangedreven voertuigen in Europa gaat live in Grenoble

Het HyWay-project heeft met eenentwintig nieuwe Kangoo ZE-H2 bedrijfsvoertuigen weer een belangrijke mijlpaal bereikt. Aangedreven door Symbio FCell range extender zijn deze volledig klaar voor gebruik in Grenoble, als aanvulling op de voertuigen die al met succes in Lyon rondrijden. HyWay is de grootste vloot van elektrische/waterstof aangedreven bedrijfsvoertuigen die vandaag op dagbasis in Europa worden ingezet. Met financiële ondersteuning van ADEME (Frans nationaal energiebeheer), het regionale bestuur van Rhône-Alpes en het Europese Fonds FEDER, biedt dit project een uniek en innovatief model, waarbij waterstofstations simultaan worden ingezet voor de energiebehoeften van de verschillende categorieën voertuigen van de klant. Dit ontwikkelingsmodel wordt aanbevolen door de Franse studie voor mobiliteit aangedreven door waterstof.

Eind 2015: bijna 200 door Symbio FCell aangedreven Kangoo ZE-H2-voertuigen zullen in Europa op gang worden gezet

Dit project kan eenvoudig worden gekopieerd in heel Europa en wordt goed ontvangen, met 30 Franse steden die dit al invoeren. Voor de eerste uitrol zijn financiële bijdragen ontvangen van Regions, ADEME, Europe FCH-JU2 en CEF/Ten-T.

Horizon 2016: door de bestaande vraag kan Symbio FCell een volumeproductie starten van ten minste 1000 voertuigen voor 2016

Na de eerste uitrol die in 2015 van start is gegaan, zijn de grote operators nu van plan implementaties uit te breiden tot een paar honderd voertuigen in elk van hun vloten. De nieuwe ontwikkelingen zullen zijn gebaseerd op de simultane inzet van de bedrijfswagenparken, in navolging van het Franse H2-mobiliteitsclustermodel. In 2016 zullen deze voertuigen zijn voorzien van het door Michelin ontwikkelde innovatieve brandstofcelpakket, in een krachtigere installatie met verhoogde functionaliteiten. Een 700 bar Range Extender-versie zal begin 2016 beschikbaar worden gesteld ter ondersteuning van de uitrol op Europees niveau.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

MEDIACONTACTEN
Axicom :
Elise Koenig, +33 1 56026838
elise.koenig@axicom.com
of
Symbio FCell :
Pierre-Yves Le Berre, +33 6 8382 3002
pierre-yves.leberre@symbiofcell.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.
Check out our twitter: @NewsNovumpr