18:32 uur 24-06-2015

RevDesinfectie Robots introduceert de Xenex UV-Desinfectie Robot in de Benelux

Pulsed Xenon UV Desinfectie vernietigd snel en efficiënt “Superbugs” in ziekenhuizen

TIEL, Nederland – (Business Wire)

Met bescheiden trots kan RevDesinfectie Robots u vandaag informeren dat we zijn aangesteld als de exclusieve distributeur van Xenex Disinfection Services, de producent van de Xenex Germ-Zapping Robots™ ten behoeve van kamerdesinfectie voor ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen in Nederland, België en Luxemburg.

Ziekenhuisinfecties ( HAIs), onder andere veroorzaakt door MRSA., MERS , C.diff en CRE, vormen een snel groeiend wereldwijd probleem. De Xenex’s Full Spectrum™ pulsed xenon UV robots zijn een bewezen en ultra snelle oplossing om deze dodelijke micro organismen te vernietigen vóórdat deze een bedreiging vormen voor patiënten en ziekenhuismedewerkers.

De Xenex robot kan kamerdesinfectie naar een, tot op heden, onbereikbaar niveau brengen. Het unieke, door de robot geproduceerde UV-C licht, vernietigt virussen, bacteriën en sporen op zeer eenvoudige en snelle wijze. Recent zijn er meerdere peer-reviewed studies gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften (American Journal of Infection Control (AJIC), Journal of Infection Prevention, Infection Control & Hospital Epidemiology (ICHE) en BMC Infectious Diseases ). In deze studies worden dalingen gerapporteerd van de door C.diff, MRSA en andere M.D.R.O. veroorzaakte infecties, als gevolg van de inzet van der Xenex robots, van meer dan 50%.

“Door de inzet van Xenex UV-C Desinfectie robots hebben ziekenhuizen in Amerika significante dalingen in infectie aantallen kunnen bereiken, en we zijn er dan ook erg trots op deze nieuwe, maar bewezen, technologie nu ook in de Benelux aan te kunnen bieden” aldus woordvoerder Eric Hesp. “We zijn er van overtuigd dat de Xenex technologie een doorbraak vormt op het gebied van omgevingsdesinfectie. Met de Xenex’s revolutionaire pulsed xenon UV desinfectie methode kunnen gezondheidsinstellingen vanaf nu, op een nog niet eerder beschikbare manier, ziekenhuisinfecties terugdringen door pathogene micro organismes uit te schakelen voordat deze patiënten in gevaar kunnen brengen. Deze unieke methode is een perfecte aanvulling op het bestaande arsenaal aan maatregelen, die ziekenhuizen ter beschikking staan.

De Xenex robot is vanaf het allereerste design ontworpen met het oog op snelheid, effectiviteit en bedieningsgemak, waardoor deze door de schoonmaakdienst ingezet kan worden zonder de dagelijkse gang van zaken te verstoren. Volgens de ziekenhuizen, die deze robots inzetten, kunnen met ultra korte desinfectie cycli (van 5 minuten voor een C.diff tot 90 seconden voor andere pathogenen), tussen de 30 en 62 kamers per dag gedesinfecteerd worden. Dat kunnen patiëntenkamers zijn, maar natuurlijk ook operatiekamers, ICU’s, Spoedeisende Hulp, onderzoeksruimtes, technische ruimtes, en openbare ruimtes.

Binnen korte tijd na de introductie zijn er al bijna 300 ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen die de robots succesvol in gebruik hebben genomen.

Over RevDesinfectie Robots

RevDesinfectie robots is opgericht door Hans van der Meijden, Dirk Rieuwers en Eric Hesp. De heren zijn al meer dan twee decennia succesvol werkzaam in de markt van de medische State-of-the-Art technologie. RevDesinfectie Robots is geheel gefocust op het leveren, succesvol implementeren en maximaal operationeel houden van het beste op de markt verkrijgbare desinfectie systeem, met als doel een bijdrage te leveren om de veiligheid van uw patiënten en zorgmedewerkers verder te verhogen.

RevDesinfectie Robots is gevestigd in Tiel, Nederland.

Over Xenex Disinfection Services

Xenex Disinfection Services is gevestigd in San Antonio, Texas, en opgericht door de epidemiologen Dr. Mark Stibich en Dr. Julie Stachowiak. Sinds haar oprichting en de betrokkenheid van Morris Miller in de rol van CEO, is Xenex hard gegroeid, en nu ook klaar voor internationale expansie. Het is Xenex’s missie is om, door de pathogene micro organismen te elimineren, te helpen mensenlevens te redden, en het door ziekenhuisinfecties veroorzaakte leed te verminderen.

Het bedrijf wordt hierin ondersteund door bekende investeerders zoals Malin Corporation/BrandonPoint, Battery Ventures, Targeted Technology Fund II en RK Ventures.

Xenex Disinfection Services
Melinda Hart, +1-210-240-4669
melinda.hart@xenex.com
San Antonio, Texas
of
RevDesinfectie Robots
Eric Hesp, +31 (0) 344-627 623
eric.hesp@revdesinfectierobots.nl
Tiel, Nederland

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.
Check out our twitter: @NewsNovumpr