18:27 uur 24-06-2015

NTT Communications koopt 86,7% aandeel in e-shelter, de meest vooraanstaande datacenter-operator van Duitsland

TOKIO – (Business Wire)

NTT Communications Corporation (NTT Com), het bedrijf voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen NTT (NYSE: NTT), e-shelter, een vooraanstaand Europees exploitant van datacenterdiensten en ABRY Partners, een participatiemaatschappij, hebben gezamenlijk bekendgemaakt dat NTT Com gisteren 86,7% van de uitgegeven aandelen van e-shelter heeft verworven. De aankoop vergroot de datacenterruimte van NTT Com in Europa van 19.500 vierkante meter in vier steden naar 92.000 vierkante meter in negen steden.Als de ontwerper, bouwer en exploitant van datacenters met hoge beschikbaarheid biedt e-shelter infrastructuur gebaseerd op de hoogste standaarden in fysieke zekerheid en operationele betrouwbaarheid. Het bedrijf, dat wordt geleid door CEO Rupprecht Rittweger, werd in 2000 opgericht. Het bedrijf exploiteert 70.000 vierkante meter serverruimte, waaronder 40.000 vierkante meter op hun hoofdlocatie in Frankfurt, Europa’s grootste datacenterfaciliteit. Het bedrijf heeft extra locaties in Berlijn, Frankfurt, Hamburg en München, evenals in Wenen, Oostenrijk en Zürich, Zwitserland. Klanten van e-shelter zijn onder andere leveranciers van financiële, telecom-, IT- en clouddiensten en overheidsorganisaties.

In de toekomst zal NTT Com doorgaan met het uitbreiden van zijn datacenters om versterkte mondiale naadloze ICT-oplossingen te bieden die tegemoet komen aan de zakelijke behoeften van klanten uit het bedrijfsleven op het Europese continent, waar de vraag naar datacenters blijft groeien.

Gerelateerde links

NTT Communications to Acquire 86.7% Stake in e-shelter
www.ntt.com/aboutus_e/news/data/20150303.html (Engels)
www.ntt.com/release/monthNEWS/detail/20150303.html (Japans)

Over NTT Communications Corporation
NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologieomgeving (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd 196 landen/regio’s en meer dan 130 beveiligde datacenters bereikt. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.
www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Over e-shelter
e-shelter ontwerpt, bouwt en exploiteert datacenters met hoge beschikbaarheid, waarvan de infrastructuur de hoogste standaard van fysieke veiligheid en operationele betrouwbaarheid garandeert. e-shelter werd opgericht in 2000. Het bedrijf exploiteert meer dan 70.000 vierkante meter serverruimte, waarvan ca. 40.000 vierkante meter ruimte bij de hoofdlocatie van e-shelter in Frankfurt, Duitsland, waardoor dit de grootste single-datacenter-locatie van Europa is. Het bedrijf heeft extra locaties in Berlijn, Frankfurt, Hamburg en München en ook in Wenen, Oostenrijk en Zürich, Zwitserland. Klanten van e-shelter zijn onder meer financiële dienstverleners, telecomoperators en IT-dienstverleners, evenals aanbieders van clouddiensten.
http://www.e-shelter.com

Over ABRY Partners
ABRY is één van de meest ervaren en succesvolle media-, communicatie- en op de bedrijfsinformatiedienstensector gerichte participatiemaatschappijen. Sinds 1989 heeft ABRY meer dan $ 42,0 miljard van door derden gefinancierde transacties en ander particulier vermogen, achtergesteld leenvermogen of plaatsingen van preferente aandelen voltooid, die investeringen vertegenwoordigen in meer dan 450 gebouwen.
http://www.abry.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Mediacontacten
NTT Communications
Kota Yamashita/Mizuki Takida, +81 3 6700 4010
of
e-shelter
Melanie Rittweger, +49 69 7801 2331
press@e-shelter.de

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.
Check out our twitter: @NewsNovumpr