18:44 uur 23-06-2015

Endemol Shine Netherlands en FremantleMedia North America vertrouwen op Box voor veilig bestanden delen en samenwerken

CANNES, Frankrijk – (Business Wire)

Op Cannes Lions, het internationale festival van creativiteit, maakte Box vandaag bekend dat Endemol Shine Netherlands en FremantleMedia North America, twee van de grootste makers van televisieprogramma’s ter wereld, het Box-platform voor delen en samenwerken in de cloud hebben gekozen. Box levert de bedrijven gecentraliseerd en veilig content management, zowel intern als extern.

“De media- en entertainmentsector reageert op enorme verschuivingen in de technologie, die van invloed zijn op de wijze waarop content wordt beheerd en verspreid,” zegt David Quantrell, senior vice president van Box en general manager voor EMEA. “Box maakt het mogelijk om op een veilige manier content te delen, samen te werken en mobiel te zijn, zodat bedrijven als Endemol Shine Netherlands en FremantleMedia North America op een compleet nieuwe manier te werk kunnen gaan.”

Box maakt het voor meer dan 37 miljoen gebruikers in 47.000 organisaties over de hele wereld eenvoudiger om informatie te delen en samen te werken. Met de bekendmaking van vandaag scharen Endemol Shine Netherlands en FremantleMedia North America zich onder het groeiende aantal media- en entertainmentbedrijven dat heeft gekozen voor Box, waaronder: The Recording Academy®, CAA, Legendary Pictures, Sundance Institute en Discovery Communications, evenals mondiale organisaties als General Electric, Anglo American en Schneider Electric.

Endemol Shine Netherlands kiest Box voor betere samenwerking

Endemol Shine Netherlands is onderdeel van de Endemol Shine Group, een van de grootste onafhankelijke bedrijven ter wereld op het gebied van televisie- en digitale producties. Het wereldwijde netwerk van de groep bestaat uit 90 bedrijven in meer dan 30 landen. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 350 programma’s in tal van genres, waaronder entertainment, reality-tv, spelshows, komedie, drama, sport en speelfilms. Endemol Shine Netherlands verwacht dat Box betere samenwerkingsmogelijkheden biedt aan zijn medewerkers.

“We werken wereldwijd met ontelbare zendgemachtigden, digitale platforms en licentiehouders,” aldus Leon Backbier, ICT Manager bij Endemol Shine Netherlands. “Box biedt ons ongecompliceerde en universele toegang tot content en een sterk samenwerkingsplatform voor onze verschillende werknemers. Het heeft de wijze waarop we met content omgaan drastisch veranderd, vooral op het gebied van samenwerking met externe teams.”

FremantleMedia North America kiest Box voor verhoogde productiviteit

FremantleMedia is een van de grootste internationale makers en producenten van entertainmentmerken ter wereld, met toonaangevende primetime programma’s op het gebied van entertainment, drama en infotainment in meer dan 200 regio’s, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Europa, Latijns-Amerika en Azië.

FremantleMedia is beroemd door de wereldwijd uitgezonden shows waarin jacht wordt gemaakt op aanstormend zangtalent, zoals Pop Idol in het Verenigd Koninkrijk en American Idol in de Verenigde Staten. Het bedrijf produceert meer dan 10.000 uur aan programma’s en rolt jaarlijks meer dan 45 formats uit. Daarnaast beheert het bedrijf meer dan 350 afzonderlijke titels.

“De manier waarop mensen werken verandert, en daarom maken we gebruik van hulpmiddelen in de cloud om te voldoen aan de eisen van de digitale-contentworkflow,” vertelt Chad Hamilton, Executive Director Information Technology bij FremantleMedia North America. “Box biedt ons de mogelijkheid om met teams overal ter wereld samen te werken, waardoor we veel productiever te werk kunnen gaan. Bovendien krijgt onze IT-afdeling de beschikking over de beveiliging die nodig is voor het beheer van cruciale informatie.”

Meer informatie over Box voor media en entertainment vindt u ophttps://www.box.com/industries/media-and-entertainment/.

Over Endemol Shine Group

Endemol Shine Netherlands maakt deel uit van de Endemol Shine Group, de nieuwe joint venture van Endemol, Shine en CORE Media, die daarmee hun krachten bundelen tot een wereldwijd opererende maker, producent en distributeur. De portfolio bestaat uit internationale hits, zoals American Idol, Big Brother, Black Mirror, Broadchurch, Deal or No Deal, Grantchester, Man vs. Food, Masterchef, Mr. Bean, One Born Every Minute, Peaky Blinders, So You Think You Can Dance, The Biggest Loser, The Fall, The Money Drop, Wipeout en nog veel meer.

De bedrijven van Endemol Shine Group zijn actief op meer dan 30 markten, met een gevarieerde portfolio van meer dan 600 formats (zowel scripted als non-scripted) in combinatie met activiteiten op het gebied van digital, gaming en distributie.

Over FremantleMedia

FremantleMedia North America (FMNA) is de Amerikaanse tak van de internationale mediagigant FremantleMedia, die onder meer bestaat uit een distributietak, FremantleMedia International, een digitale entertainmentdivisie onder eigen merk en een entertainmentafdeling voor kinderen en het hele gezin. Als een van ‘s werelds grootste en succesvolste makers, producenten en distributeurs van tv-merken, beslaat het uitgebreide mondiale netwerk van FremantleMedia 28 landen en wordt er per jaar meer dan 10.000 uur aan programma’s gemaakt, worden meer dan 45 formats uitgerold en meer dan 350 afzonderlijke titels beheerd. Het bedrijf distribueert bovendien meer dan 20.000 uur content in meer dan 200 regio’s. FMNA en de bedrijven in zijn portfolio, waaronder Original Productions en 495 Productions, produceren vermakelijke en innovatieve scripted en alternatieve programma’s voor netwerk-, kabel-, syndication- en onlineplatforms. Samen hebben ze een scala aan veelgeprezen en bekroonde successen op hun conto staan, waaronder American Idol (FOX), America’s Got Talent(NBC), Family Feud (SYN), Let’s Make A Deal (CBS), The Price Is Right (CBS), The Great Christmas Light Fight (ABC), Deadliest Catch (Discovery), Married to Medicine(Bravo), Party DownSouth (CMT), Ice Road Truckers (HISTORY), Storage Wars (A&E),The Returned (A&E) en Celebrity Name Game (SYN). www.fremantlemedia.com

Info over Box

Box, (NYSE: BOX), opgericht in 2005, verandert de manier waarop mensen en organisaties samenwerken zodat ze hun grootste ambities kunnen verwezenlijken. Als ‘s werelds toonaangevende enterprise software-platform voor content collaboration helpt Box bedrijven van elke grootte en in elke sector met veilige toegang tot en beheer van hun bedrijfskritieke informatie in de cloud. Box heeft haar hoofdkantoor in Los Altos, Californië, en vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Meer informatie over Box vindt u op www.box.com.

Box
Titus Thomson, 44 (0) 2036919586
titus@box.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.
Check out our twitter: @NewsNovumpr