18:55 uur 22-06-2015

TYKS neonatale ICU kiest voor alarmberichtensysteem van Ascom

Familiekamers zorgen voor andere werkwijze in ziekenhuizen

 

GÖTEBORG, Zweden – (Business Wire)

De neonatale intensive care unit van het academisch ziekenhuis van Turku (TYKS) heeft Cardiomax (onderdeel van Unite Messaging Suite) in gebruik genomen, geleverd door Ascom Miratel, om een veiligere omgeving te creëren voor pasgeboren baby’s die in het ziekenhuis moeten verblijven. Cardiomax, dat is geïntegreerd met het patiëntmonitoringsysteem van het ziekenhuis, verstuurt alarmberichten naar de mobiele DECT-telefoon van een zorgverlener, die zo wordt gewaarschuwd als een patiënt dringend zorg nodig heeft.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20150622005669/nl/

The TYKS neonatal ICU deploys Ascom alert messaging solution (Photo: Business Wire)The TYKS neonatal ICU deploys Ascom alert messaging solution (Photo: Business Wire)

‘De zorgomgeving van de neonatale intensive care unit van TYKS ondergaat momenteel een ingrijpende verandering en wordt meer ingericht op de verzorging van pasgeboren baby’s door de familie. Tijdens de ziekenhuisopname verblijven de baby’s in zogeheten ‘familiekamers’, waar de ouders en eventuele broertjes en zusjes dag en nacht bij hen kunnen zijn. Door die veranderingen zijn de alarmsignalen van monitoringsystemen wellicht niet meer altijd hoorbaar voor de verpleegkundigen. Cardiomax zorgt er in geval van een monitoralarm voor dat er een tweede waarschuwing naar de draadloze DECT-telefoon van een verpleegkundige gaat, in aanvulling op het primaire patiëntmonitoringsysteem. De aanschaf van Cardiomax vergemakkelijkt de invoering van onze nieuwe familiegerichte zorgbenadering,’ aldus hoofdverpleegkundige Mirja Oksanen-Sainio.

De neonatale intensive care unit heeft 18 patiëntenbedden, die allemaal centraal bewaakt worden. Tien van deze bedden staan in familiekamers, twee in ruimtes die in operatiekamers veranderd kunnen worden, en de rest op open zorgafdelingen. Cardiomax, dat specifiek op maat is gemaakt voor deze neonatale ICU, maakt intelligente alarmfiltering mogelijk, om alarmmoeheid te voorkomen. Alarmsignalen in verband met hartslag en zuurstofsaturatie hebben een hoge prioriteit. Dit zorgt bovendien voor minder lawaai op de afdeling – een prettige bijkomstigheid, omdat het voorkomen van onnodige verstoringen van groot belang is voor het welzijn van zowel de baby’s als hun ouders.

De Unite Assign software-applicatie (onderdeel van Unite Messaging Suite is bij het systeem inbegrepen. Hiermee kan iedere verpleegkundige vanaf zijn of haar werkstation aangeven welke alarmen van de patiënt naar hem of haar moeten worden doorgestuurd. Wanneer een alarm afgaat, ziet de verpleegkundige de bijbehorende informatie op de eigen mobiele handset. Als hij of zij niet op de melding kan reageren, wordt deze automatisch doorgestuurd naar de volgende verpleegkundige. Wanneer extra hulp nodig is, kan de verpleegkundige via een sneltoets andere verpleegkundigen waarschuwen, door het oorspronkelijke bericht door te sturen. Op die manier kan bijv. ook de dienstdoende arts met één druk op de knop worden opgeroepen.

‘Tot nu toe was er voortdurend een verpleegkundige aanwezig in kamers waar meerdere patiëntjes lagen. In een familiekamer is dat niet altijd het geval. Daarom is het nuttig om de technische bewaking uit te breiden met deze nieuwe werkwijze. Alarmberichten doorsturen naar draadloze telefoons kan de patiëntveiligheid verbeteren, omdat de verpleegkundigen nu ook informatie over alarmen kunnen krijgen als ze niet in de buurt van de centrale monitorschermen zijn. De verpleegkundigen hebben het gevoel dat ze met de nieuwe applicatie veiliger kunnen werken. Dankzij deze technologie staat meer privacy dan ook niet gelijk aan grotere onveiligheid,’ meent Oksanen-Sainio.

De ontwikkelaar van Cardiomax, Ascom Wireless Solutions, is een wereldwijde aanbieder van missiekritische communicatiesystemen. Binnen de onderneming speelt het in Finland gevestigde Ascom Miratel een aanzienlijke rol bij de ontwikkeling van communicatiesystemen voor ziekenhuizen.

‘We lossen problemen op,’ zo vat Ari-Pekka Tenko,Sales Director bij Ascom Miratel het samen, en hij voegt eraan toe: ‘TYKS benaderde ons niet met het oog op een bepaalde technologie. In plaats daarvan vroegen ze hoe de veiligheid gewaarborgd kon worden bij hun nieuwe werkwijze. Cardiomax is een schaalbaar systeem. Wanneer de werkzaamheden zich verder ontwikkelen en er meer ervaring mee is opgedaan, kan het systeem worden aangepast aan eventuele nieuwe eisen in verband met het doorsturen van diverse alarmen.’

Ga voor meer informatie naar www.ascom.com/ws

OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS

Ascom Wireless Solutions (www.ascom.com/ws) is een toonaangevende leverancier van innovatieve communicatie-oplossingen en geïntegreerde workflow-intelligence voor ziekenhuizen, de ouderenzorg, organisaties die zelfstandig wonen faciliteren en andere activiteitensegmenten waar missiekritische communicatie van essentieel belang is. Wereldwijd zijn ongeveer 100.000 systemen geïnstalleerd. De onderneming biedt een breed scala van spraak- en professionele berichtensystemen aan met toegevoegde waarde voor de klanten, doordat ze hun missiekritische communicatieprocessen ondersteunen en optimaliseren. Deze oplossingen zijn gebaseerd op mobiele telefonie,VoWiFi, IP-DECT, Nurse call en pagingtechnologieën die via Ascom Unite op een intelligente manier in bestaande systemen van bedrijven worden geïntegreerd. De onderneming heeft vestigingen in 13 landen en heeft wereldwijd 1.200 medewerkers in dienst. Het in 1955 opgerichte en in Göteborg, Zweden gevestigde Ascom Wireless Solutions is onderdeel van de Ascom Group, die genoteerd is aan de Swiss Stock Exchange (ASCN: SIX).

Ascom
Ari-Pekka Tenko, Sales Director
Telefoon: +358 40 500 9904
E-mail: ari-pekka.tenko@ascom.com
of
Ascom Wireless Solutions
Karin Dunberg, Marketing Manager, Global Marketing Communications
Tel.: +46 761 25 10 24
E-Mail: karin.dunberg@ascom.se

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.
Check out our twitter: @NewsNovumpr