18:57 uur 22-06-2015

De Rohatyn Group rondt de exit uit de Turkse retailers Beymen en Boyner af

De transactie voltooit een belangrijke exit uit twee toonaangevende Turkse winkelbedrijven

 

 

NEW YORK – (Business Wire)

De Rohatyn Group (“TRG”), een toonaangevende vermogensbeheerder op het gebied van opkomende markten, heeft vandaag aangekondigd dat Fennella Sarl – onder beheer van TRG Growth Fund II – zijn definitieve exit heeft afgerond uit Beymen Mağazacılık A.Ş. (“Beymen”) en Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. (“Boyner”) naar Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş (“BRTI”), een bedrijf dat wordt beheerd door de Boyner Group. Beide winkelbedrijven waren portefeuillebedrijven van Citi Venture Capital International (“CVCI”), een bedrijf dat TRG in 2013 heeft overgenomen van Citigroup Inc.

Beymen heeft zijn hoofdkantoor in Istanboel (Turkije) en is het toonaangevende luxe winkelbedrijf in dat land. Het bedrijf opende in 1971 zijn eerste winkel en heeft op dit moment 81 winkels met een hele reeks winkelconcepten in een totale netto verkoopruimte van 44.196 m2. Sinds de oprichting behoort Beymen tot de voornaamste spelers in de Turkse modebranche en de wereldwijde luxe detailhandel. Nu biedt Beymen zijn klanten meer dan 600 wereldmerken en wordt het assortiment van het bedrijf wereldwijd gezien als een van de beste in zijn categorie.

Boyner heeft ook zijn hoofdkantoor Istanboel, werd in 1981 opgericht en is de grootste warenhuisketen van het land. Na de overname van Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret Sanayi A.Ş. en Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama A.Ş. in 2012 opereert Boyner onder de merknamen Boyner, YKM en Çarşı. Vanaf eind 2014 exploiteert Boyner 141 winkels in 37 Turkse provincies met een totaal verkoopruimte van 290.050 m2, en het bedrijf trekt ongeveer 100 miljoen klanten per jaar.

Op 31 mei 2013 werd een uitgestelde verkoopovereenkomst ondertekend voor de verkoop van de indirecte deelneming van 50% van het TRG Growth Fund II in Beymen en zijn deelneming in Boyner van 30,05% aan BRTI. Daarvoor waren de partijen gelijke aandeelhouders in zowel Beymen als Boyner waarbij de resterende aandelen Boyner waren genoteerd aan de beurs van Istanboel.

Cem Boyner, voorzitter en CEO van de Boyner Group, stelt: “CVCI – en nu TRG – is een geweldige partner voor ons. Ons partnerverband maakte een wereldwijde financiële crisis, de snelle groei van beide bedrijven en de transformatieve overname van YKM door Boyner in 2012 mee. We zijn zeer dankbaar voor de bijdrage en de steun van het bedrijf en die van Colin Clark persoonlijk in deze kritieke periode voor ons bedrijf. Het hoogtepunt van deze transactie wordt gevormd door de teruggave van het hele eigendom van beide bedrijven aan BRTI, en we blijven beide bedrijven die nu volledig zijn geïntegreerd onder BRTI snel uitbreiden.”

Colin Clark, directeur en hoofd Central & Eastern Europe, Middle East & Africa Private Equity: “We zijn trots op onze succesvolle belegging in Beymen en Boyner. Dit zijn twee bedrijven van wereldklasse, en de groei die de bedrijven hebben behaald in de periode dat we erin hebben belegd is zowel een bewijs van ons sterke partnerverband met Cem Boyner en de familie Boyner als van het onvermoeibare werk van de uitstekende managementteams bij beide bedrijven. Wij willen bij deze gelegenheid graag alle mensen die hebben meegeholpen om van Beymen en Boyner de sterke bedrijven die ze nu zijn te maken bedanken voor hun vindingrijkheid, hun harde werken en hun steun, en we zijn ervan overtuigd dat beide bedrijven in de komende jaren uitstekend zijn gepositioneerd om succes te boeken. We wensen hun allemaal het allerbeste voor de toekomst.”

Over TRG

De Rohatyn Group werd opgericht in 2002 en is een toonaangevende vermogensbeheerder op het gebied van opkomende markten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in New York en kantoren in de hele wereld, waaronder in Singapore, Hong Kong, Londen, Buenos Aires, Lima, Montevideo, Mexico-stad, São Paulo, Bombay en New Delhi. Voor meer informatie gaat u naar www.rohatyngroup.com.

Over BRTI

BRTI werd in 1952 door de familie Boyner opgericht onder de oorspronkelijke naam Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş. BRTI telt nu 5 bedrijven, 394 winkels en meer dan 10.000 werknemers, en is de toonaangevende groep voor winkels in non-food en non-electronics in Turkije. BRTI heeft als motto ‘onvoorwaardelijke klanttevredenheid’, en biedt innovatieve producten en diensten in de Turkse detailhandelbranche. Per eind 2014 bedroeg de geconsolideerde omzet van BRTI TRY 3,16 miljard. BRTI is genoteerd op de beurs van Istanboel.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

voor de media:
voor TRG:
Sard Verbinnen & Co
Paul Caminiti/Chris Kittredge/Brian Shiver
(212) 687-8080
of
voor BRTI:
Cem Tanır, +90 212 366 8987

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.
Check out our twitter: @NewsNovumpr