15:28 uur 13-06-2018

Tokyu Agency: Dit is de World Cup voorspelling! 2018 FIFA World Cup grondig voorspeld door een AI robotpresentator

TOKYO–(BUSINESS WIRE)–

Er worden veel voorspellingen gedaan voor de World Cup door dieren uit de hele wereld.

Maar de voorspellingen voor het WK door Japanse technologie  zal zal zelfs Paul de Octopus verrassen!

Tijdens het FIFA-wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika verbaasde Paul de Octopus de wereld door wedstrijdresultaten nauwkeurig te voorspellen. Voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland in 2018 is Fuji TV van plan om wedstrijdvoorspellingen en PR-activiteit uit te voeren met behulp van Japan’s eerste AI MC-robot om de live voetbalwedstrijden uitgezonden door Fuji TV te verlevendigen. De robot is gemodelleerd naar Mr. Jon Kabira, een beroemde Japanse voetbalaankondiger.

Tokyu Agency: This Is Japan’s World Cup Prediction! 2018 FIFA World Cup Thorough Predictions by an AI Robot Announcer!

TOKYO–(BUSINESS WIRE)–

There are many World Cup match result predictions by animals from around the world.

But the WC predictions using the combined technologies of Japan will surprise even Paul the Octopus!

During the 2010 FIFA World Cup in South Africa, Paul the Octopus amazed the world by accurately predicting match results one after another. For the 2018 World Cup in Russia, Fuji TV is planning to conduct match predictions and PR activity using Japan’s first AI MC robot to energize the live soccer matches broadcast by Fuji TV. The robot is modeled after Mr. Jon Kabira, a famous Japanese football announcer.

During the broadcasts, Fuji TV will cover details on the countries competing in the matches and will thoroughly analyze and predict the results of all eight matches. Viewers will also be able to easily experience this technology over the WEB.

[AI KABIRA Official Site for 2018 FIFA World Cup Russia – Fuji TV]
http://www.fujitv.co.jp/2018FIFAworldcup/ai-kabira/

[List of AI predictions and videos for the matches of all countries]
https://www.youtube.com/channel/UCoxHAm4sylDf9-Dh7dwQKdw

[Game Predicted by AI-KABIRA]
Egypt vs Uruguay / Peru vs Denmark / Costa Rica vs Serbia / Belgium vs Panama / Denmark vs Australia / Switzerland vs Tunisia / Switzerland vs Costa Rica / Japan vs Poland

About the technology used in AI KABIRA

This robot equipped with artificial intelligence, AI KABIRA, was created by combining numerous API and technologies. The voice synthesis technology from Toshiba Digital Solutions was used to extract voice data from multiple fixed phrases read by Jon Kabira, a famous soccer commentator. Using this data, the robot can generate a digitally synthesized voice to speak, including expressions that were not originally read by Mr. Kabira. Google’s technology is used to interpret the speech and understand the meaning of the sentences and this is combined with deep learning for natural language interpretation to understand the users talking to the robot. Communication between people and the robot was thus achieved by combining several technologies.

 

Contacts

Tokyu Agency
Kazuto Mochizuki, +81 70-4236-2378
Tokyu Agency: http://www.tokyu-agc.co.jp/
Konel: http://konel.jp/
Haunted: http://haunted.jp/
Media Contact: ai-kabira@konel.jp

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.