09:58 uur 16-05-2018

Vista Entertainment Solutions en Movio Gaan Live met Yorck Kinogruppe, Duitsland’s Grootste Arthouse Cinema Groep

AUCKLAND & BERLIN – (BUSINESS WIRE) – Vista Group International Companies (NZX & ASX: VGL) Vista Entertainment Solutions, de toonaangevende leverancier van beheersoftware voor wereldwijde bioscoopexploitatie, en Movio, de wereldwijde marktleider op het gebied van marketing data-analyse, zijn verheugd aan te kondigen dat zij nu live zijn met Yorck Kinogruppe, de grootste arthouse bioscoopgroep in Duitsland.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige versie op: https://www.businesswire.com/news/home/20180515006830/en/

Yorck Kinogruppe is de grootste bioscoopexploitant van Berlijn met 14 theaters en een openluchtbioscoop. De theaters tonen een dwarsdoorsnede van films in een aantal van de meest gewaardeerde gebouwen van Berlijn, waarvan er veel zijn gered van de ondergang en gerestaureerd door de inspanningen van Yorck Kinos.

Vista Cinema en Movio ondersteunden de lancering van Yorck Kinogruppe’s arthouse Delphi Lux, in het hart van Berlijn, dat zeven schermen heeft en die vorig jaar werd geopend. Vista is nu bezig zijn VDF-gecertificeerde software uit te rollen naar de overige bioscopen van Yorck in Berlijn.

Vista Entertainment Solutions and Movio Go Live with Yorck Kinogruppe, Germany’s Largest Arthouse Cinema Circuit

AUCKLAND, New Zealand & BERLIN–(BUSINESS WIRE)– Vista Group International (NZX & ASX: VGL) companies Vista Entertainment Solutions, the leading provider of cinema management software for global cinema exhibition, and Movio, the worldwide leader in marketing data analytics, are delighted to announce that they are now live with Yorck Kinogruppe, Germany’s premier arthouse cinema group.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20180515006830/en/

Yorck Kinogruppe is the largest cinema association in Berlin with 14 theatres and an open-air cinema. The theatres show a cross-section of films in some of Berlin’s most revered buildings, many of which have been saved from destruction and restored through the efforts of Yorck Kinos.

Vista Cinema and Movio supported the launch of Yorck Kinogruppe’s seven-screen arthouse, Delphi Lux, in the heart of Berlin, which opened last year. Now Vista is rolling out its VDF certified software to Yorck’s remaining cinemas in Berlin.

The Babylon cinema in the Kreuzberg district moved over to Vista last month and was the first cinema in Europe to adopt the latest in innovation of Vista Cinema Version 5 (V5).

Mischa Kay, Managing Director, Vista EMEA, says: “Working with a German cinema and film institution such as Yorck has been a tremendous privilege for Vista. Yorck’s commitment to cutting edge technology is displayed by their early adoption of Vista Cinema V5.”

Alongside the Vista rollout, Movio has been working with Yorck Kinogruppe to seamlessly integrate the Movio Cinema software into Yorck’s customer database. This integration work has now been completed and Movio is bringing in real-time customer data from the Vista system, along with other data sources, providing Yorck with a comprehensive view of their customers. These customer insights will then be used by the Yorck team to deliver highly targeted and measurable direct marketing campaigns.

“We are thrilled to be working with the Yorck team to improve the understanding of their audiences and giving them the insights to develop more targeted and relevant marketing campaigns. The Yorck Kinogruppe brand has such strong resonance with Berlin movie-goers and Movio’s software will help the Yorck team to strengthen their customer relationships even further,” says Sarah Lewthwaite, Movio’s Managing Director, EMEA.

Christian Brauer, CEO of Yorck Kinogruppe, says: “Thanks to Vista and Movio we now have unbelievable new opportunities to offer our customers the perfect cinematic experience. We have moved the digital future in a new direction.”

About Vista Group International:

Vista Group International (Vista Group) is a public company, listed on both the New Zealand and Australian stock exchanges (NZX & ASX: VGL). The Group provides software and additional technology solutions across the global film industry. Cinema management software is provided by Vista Entertainment Solutions (Vista Entertainment), the core business of the Group. Movio (authority in moviegoer data analytics), Veezi (cloud-based SaaS software for the Independent Cinema Market), movieXchange (connecting the movie industry to simplify the promotion and sale of movie tickets), Maccs (film distribution software), Numero (box office reporting software for film distributors and cinemas), Cinema Intelligence (business intelligence solutions), Powster (creative studio and marketing platform for movie studios) and Flicks (moviegoer ‘go to’ portal for movie information) provide an innovative range of complementary products across additional film industry sectors, from production and distribution, to cinema exhibition through to the moviegoer experience. Vista Group has offices located in New Zealand (Auckland HQ), Sydney, Los Angeles, London, Shanghai, Beijing, Mexico City, South Africa, the Netherlands and Romania.

Website: www.vistagroup.co
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vista-group-limited

About Vista Entertainment Solutions:

Vista Entertainment Solutions Ltd (‘Vista Cinema’) is the world leader in cinema management software solutions with installations in more than 90 countries around the world and an estimated 38% global market share in the Large Cinema Circuit market. The Vista Cinema software product line comprises multiple modules, integrated and scalable, suited to cinema exhibitors operating 20+ screens and 100s of cinemas. Vista Cinema is headquartered in Auckland, New Zealand, and has subsidiaries incorporated in Los Angeles, London, Shanghai, Beijing, Cape Town and Mexico City.

Website: www.vista.co
Twitter: @VistaCinema
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vista-entertainment-solutions

About Movio:

Movio is the global leader in marketing data analytics and campaign management solutions, revolutionizing the way the film industry interacts with moviegoers. With a global database of over 100 million moviegoers, 750 million behavioral and transactional records and more than 5000 movie titles, Movio is the world’s most comprehensive source of moviegoer data. The company’s investment in data science and machine learning has produced market-leading technologies that redefine the possibilities of movie marketing. Movio empowers marketers to connect moviegoers with their ideal movie via online and offline channels, and link campaign data with actual ticket purchases to close the loop and measure campaign effectiveness.

Website: www.movio.co
Twitter: @MovioHQ
LinkedIn: www.linkedin.com/company/movio

About Yorck Kinogruppe:

Originally founded in 1978, Yorck-Kino GmbH is one of Berlin’s biggest cinema operators, with 12 cinemas and an open-air cinema. Yorck Kinogruppe is a proudly independent chain which believes in putting on fantastic films in state-of-the-art cinemas with superb screens, first-class sound and comfortable seating for customers. Many of its cinemas host international premieres and screenings at the prestigious Berlin International Film Festival.

From great theatre palaces to charming small theatres, Yorck Kinogruppe offers the complete art house cinema experience.

Website: www.yorck.de
Twitter: @Yorck Kinos

Contacts

Media Contacts:
For Vista Group International/EMEA
Sharon Heideman, +44 20 8563 4490
sharon.heideman@vista.co
or
For Vista Group International/NZ (HQ)
Christine Fenby, +64 21 727 006
christine.fenby@vista.co
or
For Yorck Kinogruppe
Katja Schubert, +49 30 212 980 78
schubert@yorck.de

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.