18:47 uur 07-09-2017

Tilray ontvangt licentie om medicinale cannabis te produceren in de Europese Unie

Bedrijf doet investering van € 20 miljoen voor het bouwen van EU Campus en begint activiteiten dit jaar

  • De EU Campus van Tilray wordt gevestigd in het BIOCANT Research Park in Cantanhede, Portugal, en zal GMP-kwaliteit medicinale cannabisproducten cultiveren, verwerken, verpakken en distribueren aan gekwalificeerde patiënten, apotheken en onderzoekers in de gehele Europese gemeenschappelijke markt.
  • Uitbouw van de EU Campus in fases begint deze maand – inclusief 25.000 m2 broeikassen en 3.000 m2 aan verwerkingsfaciliteiten.
  • Fase één van de uitbouw zal Tilray’s jaarlijkse wereldwijde productiecapaciteit doen toenemen tot 62 metrische tonnen tegen het einde van 2018.
  • € 20 miljoen kapitaalinvestering, creatie van 100 banen, en onderzoekssamenwerking zullen de plaatselijke gemeenschap positief beïnvloeden.

CANTANHEDE, Portugal–(BUSINESS WIRE)– Tilray, een wereldwijde pionier in medische cannabisonderzoek en -productie, heeft plannen aangekondigd om maximaal € 20 miljoen te investeren in een Europese Unie Campus (EU Campus) nadat het licenties heeft ontvangen van de Portugese regering om cannabisgenetica te importeren en cannabis voor medische doeleinden te cultiveren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170907006253/nl/

BIOCANT Research Park in Cantanhede, Portugal (Photo: Business Wire)BIOCANT Research Park in Cantanhede, Portugal (Photo: Business Wire)

“Tilray’s EU Campus is nog een strategische mijlpaal op onze weg om het meest vertrouwde en bewonderde merk voor medicinale cannabis ter wereld te creëren”, zei Brendan Kennedy, Chief Executive Officer van Tilray. “De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om de juiste locatie te vinden voor cultiverings-, verwerkings- en onderzoeksfaciliteiten om de snelgroeiende vraag naar medicinale cannabisproducten in Europa aan te kunnen. Portugal beschikt over het ideale klimaat om cannabis te cultiveren, een hoogopgeleid medisch personeel, en een bloeiende onderzoeksgemeenschap. Het is meer milieuvriendelijk en kosteneffectief om te leveren aan Europese patiënten vanuit Portugal dan vanuit een noordelijk klimaat.”

Moderne EU Campus zal activiteiten dit jaar beginnen

Om de EU Campus op te zetten, zal Tilray maximaal € 20 miljoen investeren via zijn partner, Tilray Portugal Unipessoal Lda., in meerdere faciliteiten gevestigd in en rond het BIOCANT Research Park in Cantanhede, Portugal. De EU Campus zal cultivatie binnen, buiten en in kassen omvatten, evenals faciliteiten om medische cannabis en van cannabinoïden afgeleide medische producten te verwerken, verpakken en distribueren. Als onderdeel van het BIOCANT biotechnologie- en life sciences-onderzoekspark, zal de EU Campus dienen als een hub voor het ondersteunen van Tilray’s inspanningen omtrent klinisch onderzoek en productontwikkeling in Europa.

Tilray leaset momenteel een laboratorium en cultivatieruimte binnen BIOCANT. Deze maand zal Tilray beginnen met de bouw van een broeikas en een verwerkingsfaciliteit, op land dat het bedrijf heeft gekocht. Fase één van het project, dat naar verwachting in de lente van 2018 voltooid zal zijn, omvat een laboratorium en genetische bank binnen, cultivatielocaties buiten, een broeikas van 10.000 m2 en een verwerkingsfaciliteit van 1.500 m2. Tijdens volgende fases, die naar verwachting worden voltooid tegen 2020, zullen 15.000 m2glastuinbouwruimte en nog 1,500 m2 voor verwerking toegevoegd worden. De volgende drie jaar creëert het project naar verwachting 100 directe banen, waaronder hoogopgeleide functies.

EU Campus versnelt de globale expansiestrategie van Tilray

In reactie op de grote onvervulde behoefte aan medicinale cannabis van hoge kwaliteit, investeert Tilray agressief om zijn activiteiten in de hele wereld uit te breiden. Naast Tilray Portugal Unipessoal Lda., is Tilray volledige eigenaar van dochterondernemingen in Duitsland (Tilray Deutschland GmbH), Canada (Tilray Canada Ltd.) en Australië en Nieuw-Zeeland (Tilray Australia and New Zealand Pty. Ltd.).

Tilray heeft een bewezen track record als globale pionier in de medicinale cannabisindustrie:

  • In 2014 was Tilray een van de eerste bedrijven die van de federale regering een licentie ontvingen om medicinale cannabis te cultiveren, verwerken en distribueren in Canada.
  • In december 2016 werd Tilray de eerste gelicentieerde producent van medicinale cannabis in Noord-Amerika met GMP-certificatie in overeenstemming met de normen van goede productiepraktijken (Good Manufacturing Practice, GMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (European Medicines Agency, EMA). GMP-certificatie is de meest rigoureuze norm waaraan fabrikanten van medische producten moeten voldoen in hun productieprocessen. In landen waar medicinale cannabis nieuw is, biedt GM-certificatie regelgevers en aanbieders van gezondheidszorg zekerheid dat Tilray producten een veilige en slimme keus zijn.
  • In 2016 en 2017 is Tilray klinische samenwerking begonnen met vooraanstaande ziekenhuizen en universiteiten om de veiligheid en efficiëntie van medicinale cannabis voor een breed scala aan condities te onderzoeken, waaronder posttraumatische stressstoornis (post-traumatic stress disorder, PTSD), chronische obstructieve longziekte (chronische obstructieve pulmonair syndroom, COPD), pediatrische epilepsie, en door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en overgeven (chemotherapy-induced nausea and vomiting, CINV).
  • In het afgelopen jaar werd Tilray het eerste bedrijf dat medicinale cannabis legaal heeft geëxporteerd van Noord-Amerika naar de Europese Unie, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Tilray-producten zijn momenteel beschikbaar in zes landen op vier continenten.

Tegen het einde van 2017 verwacht Tilray dat hij medicinale cannabisproducten naar vijf andere landen zal exporteren. Het bedrijf wacht ook de bekendmaking van federale licenties af in sommige landen, evenals onderzoekssamenwerking in Portugal, Duitsland en andere landen ter wereld.

Tijdlijn van Tilray Portugal

Bestuurders van Tilray bezochten Portugal voor het eerst in 2015. Na uitvoering van een uitgebreide due diligence, consultatie met betrokkenen, en een nationale zoektocht naar grond, heeft Tilray in oktober 2016 een memorandum van overeenstemming met de Portugese regering bereikt. Tilray Portugal Unipessoal Lda. werd opgericht in maart 2017. Het bedrijf kocht grond aan in Cantanhede in juli 2017.

Over Tilray

Tilray is een globale pionier in het onderzoek en de productie van medicinale cannabis en cannabinoïden. Tilray helpt momenteel tienduizenden patiënten, artsen, apotheken, regeringen, ziekenhuizen en onderzoekers in zes landen op vier continenten door zijn aangesloten entiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland (Tilray Australia New Zealand Pty Ltd), Canada (Tilray Canada Ltd), Duitsland (Tilray Deutschland GmbH) en Portugal (Tilray Portugal Unipessoal Lda).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tilray
Portugal:
TilrayPortugal@brunswickgroup.co m
of
Europa:
Tilray@brunswickgroup.com
of
Canada:
Chrissy Roebuck, 1-416-560-5712
chrissy@pomppr.com
of
Wereldwijd :
Zack Hutson, +1-415-534-5541
zack.hutson@tilray.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr