04:48 uur 08-05-2024

Visa kondigt generatieve AI-gestuurde fraudeoplossing aan om accountaanvallen te bestrijden

Visa’s nieuwe Visa Account Attack Intelligence (VAAI) Score helpt bij het vaststellen van de kans op enumeratie-aanvallen bij card-not-present transacties

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Bedreigers maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals geautomatiseerde scripts en botnets, om hun kaarttestaanvallen uit te breiden, waardoor ze kwetsbaarheden op ongekende schaal en snelheid kunnen uitbuiten. Deze aanvallen, bekend als enumeratie-aanvallen, veroorzaken operationele kosten en jaarlijkse fraudeverliezen voor een bedrag van 1,1 miljard dollar, 1 wat een belangrijk deel van de wereldfraude uitmaakt. Visa (NYSE:V), een leider in digitale betalingen, wil deze dreiging bestrijden en kondigde daarom vandaag updates aan van zijn Visa Account Attack Intelligence (VAAI) aanbod. Met de toevoeging van de VAAI Score, een nieuwe tool die gebruikmaakt van generatieve AI-componenten, kunnen enumeratie-aanvallen in kaart worden gebracht en beoordeeld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Allee McDermott

amcdermo@visa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr